Best of 2020 – Ezek voltak a legolvasottabb gépészhíreink!

Összeszedtük azokat a cikkeinket, amelyekre a legtöbben voltatok kíváncsiak. Íme a top 7-es lista! A cikkek címére kattintva azok új ablakban nyílnak meg, így könnyedén el- vagy újraolvashatók.

7. Profi technikával és oktatóvideókkal készülünk!

A továbbtanulni szándékozóknak idén a koronavírus-járvány miatt azt is mérlegelniük érdemes, hogy a kiszemelt intézmény milyen színvonalon tudja átadni a hallgatóinak a tudást távoktatási formában. Éppen ezért nem csoda, hogy sokan szerettétek azt a cikkünket, amelyben bemutattuk: profi technikával és oktatóvideókkal készülünk az új szemeszterre.

Vlog

„Az elmúlt időszak tapasztalta: óriási előny, hogy az előadások és gyakorlatok bármikor visszanézhetők.”

6. A nők igenis lehetnek mérnökök – Interjú Moór Beatrixszel, a győztes Techtogether csapat tagjával!

Moór Beatrix duális gépészmérnök-hallgatót a női gépészmérnökök elfogadásáról, a személyes tapasztalatairól és a duális képzéssel kapcsolatos véleményéről kérdeztünk, aki szerint ez is ugyanolyan szakma, mint a többi, így bátran belevághatnak a lányok is a képzésbe.

„A nőknek is van helye a mérnökpályán.”

5. Gépészmérnök diplomával sikeres oktató és sportoló!

Sokan voltatok kíváncsiak arra az interjúra, amelyet Koszár Zsolt egykori duális gépészmérnök hallgatónkkal készítettünk. Zsolt amellett, hogy a VMSzC Gépipari és Informatikai Szakgimnázium oktatója, versenyszerűen sportol. Az intézményünkben megszerzett szakmai ismereteknek pedig gépészoktatóként is nagy hasznát veszi.

„Az egyetemen a legújabb technológiákat tanulhattam, nagyon sok mindenre lett rálátásom.”

4. Duális hallgatóból tesztmérnök! Interjú Pintér Dániellel

Egész évben nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy bemutassuk végzett hallgatóink karrierjének alakulását. Sokatokat érdekelt Pintér Dániel története, aki a duális diploma megszerzése után tesztmérnökként helyezkedett el a Schaeffler Savaria Kft.-nél.

„Büszke vagyok arra, hogy egy sikeres multinacionális cég egyik leányvállalatánál dolgozhatok.”

3. Remekül helytállnak a Schaefflernél a végzett duális hallgatóink

A Schaeffler Savaria Kft. mellett nem csak Pinter Dániel tette le a voksát, hanem rajta kívül az első végzett évfolyamból még nyolc egykori hallgatónk. Amellett, hogy a cég vezetése elégedett velük, ők maguk is szeretik azt a nagyvállalati, mégis emberközeli miliőt, amiben már friss diplomásként is remekül helytállnak.

„Minden végzett duális hallgatónknak munkát adunk.”

2. Harminc végzett gépészmérnök hallgató kapott diplomát

Nagy népszerűségre tett szert az a tudósításunk is, amelyben a tavaly februári diplomaosztó ünnepségről adtunk hírt. Az eseményen 30 hallgatónk vehette át az ELTE-diplomáját, amely a gépészmérnök végzettségükről tanúskodik – közülük 26-an duális formában végezték el a képzést.

„Önöknél van az a tudás, ami meghatározza azt, hogy a 15 ezer gép- és járműipari munkahellyel rendelkező térségben milyen mértékben lesz versenyképes a termelés.”

1. Duális hallgatókból lettek a BPW sikeres mérnökei

Az első végzett duális hallgatóink közül tízen helyezkedtek el a BPW-Hungária Kft.-nél. Az idáig vezető útjukról, a duális képzésről, a multinacionális cégnél töltött elmúlt évről és külföldi tapasztalataikról is kérdeztük őket.

„Könnyebbséget jelentett, hogy már jártunk itt korábban, ismertük a helyet, és a gyártott termékekkel is tisztában voltunk.”