Profi technikával és oktatóvideókkal készülünk!

A nyári időszak sem telik tétlenül a Műszaki Intézet számára, készülünk a következő szemeszterre. Oktatóink az előadásokat és a gyakorlatokat online videók formájában készítik elő, így, ha szükséges akkor azonnal át tud állni a gépészmérnöki képzésben távoktatásra.

Komoly előkészítés

Ehhez azonban komoly előkészítő munkára van szükség, a jó minőségű felvételekhez beszereztük az eszközöket, kamerákat és a világítási technikát, valamint a videóvágó szoftvereket.

CNC gépek bevilágítása és felvétele

Videók fullHD minőségben és 50 fps-ben!

Ma már minimum elvárás a videós anyagok magasfelvobontású rögzítése. A Full HD kifejezés a maximális felbontást jelző számot, az 1920 x 1080 képpontot jelenti.

Az FPS a Frame Per Second rövidítése, jelentése képkocka per másodperc. Vagyis az adott mozgókép hány képkockát tartalmaz másodpercenként. Elmondhatjuk, hogy minél több az FPS annál jobb, általában a 24 képkocka elég ahhoz, hogy folyamatos képet lássunk.

Az 50 FPS-re azért van szükség, hogy laboreszközök mozgó-forgó alkatrészeit a felvétel után ha lassítani szeretnénk demomstárciós céllal, akkor is élesnek lássuk a képet.

Óriási előny egy képzésben, ha a tananyagok visszanézhetők!

Az elmúlt időszak tapasztalta: óriási előny, hogy az előadások és gyakorlatok bármikor visszanézhetők, így annyiszor nézheti meg a hallgató, ahányszor szükséges számára a tananyag megértéséhez, illetve elsajátításához.

Pótfelvételi duális képzésre!

Augusztus 9-ig pótfelvételi eljárás keretében még egyetlen képzési helyre beadhatod a jelentkezésed!

Kihívás a gyakorlat!

Különösen nagy kihívást jelent a gépészmérnökképzésben a mérnöki szemlélet- és gondolkodásmód elsajátítását is elősegítő tantárgyak távoktatása, ilyen például a mechanika.

Az okatási módszerünk lényege, hogy egy táblagéppel (tablettel) vagy digitalizáló táblával készített ábrákkal, levezetésekkel egészítjük ki a magyarázatot.

Egy példa a mechanika oktatására:

Ebben a videóban egy egyenes tengelyű, állandó keresztmetszetű rúd lehajlásával és szögelfordulásával kapcsolatos számítások egy részletét ismerteti Dr. Safranyik Ferenc.

A világítás a lényeg!

A megfelelő világítás különösen fontos az felvételekhez számára, ezért a rögzítéshez egy  bevilágított termet alakítottunk ki. A videó hangja szintés fontos, ezért korszerű wireless mikroportokat szereztünk be.


További érdekes témák!

Duális vs. hagyományos gépészmérnöki képzés? Melyiket válaszd? Segítünk!

Mi a duális verzió mellett tesszük le a voksunkat, de összeszedtük a pro és kontra érveket mindkét képzési formával kapcsolatban. A szombathelyi duális gépészmérnöki szak a legnagyobb duális képzés.

Pótfelévételi duális képzésre!

Részletek itt!

Július végétől augusztus első feléig ugyanis pótfelvételi eljárás keretében még egyetlen képzési helyre beadhatod a jelentkezésed!

Jelentkezési adatlap