Üdvözlünk!

 

A Diáktámogató Központ célja, hogy Téged, mint ELTE IK Savaria Műszaki Intézet hallgatóját támogasson tanulmányaid sikeres elvégzésében.

Bátran fordulhatsz hozzánk egyénileg is, legyen szó akár egyetemmel kapcsolatos, akár életvezetési, magánéleti kérdésekről, ha úgy érzed hogy elakadtál, és jól jönne egy kis segítség továbblendülni, jelentkezz bátran

Diáktámogató Központunk diáktanácsadó pszichológusánál! Személyesen a B201-ben találod, vagy írj egy emailt a a savariatanacsado@inf.elte.hu emailcímre.

Az egyéni tanácsadás egy minden ELTE Informatikai Kar hallgatója számára INGYENES szolgáltatás!

Ezenkívül különböző projekteken keresztül is jelen vagyunk az egyetemi életben, amikhez TE is csatlakozhatsz illetve szívesen vesszük innovatív elképzeléseidet és kezdeményezésed, bármilyen olyan önszerveződésre, amelyek segítenének téged és hallgatótársaidat a sikeres egyetemi életben!

Egyetemi alapozó és tanulásmódszertan kurzus

Az első féléves kurzus célja, hogy felkészítse az elsőéves hallgatókat az egyetemi élet kihívásaira, az önálló tanulási készségek, problémamegoldó gondolkodásmód, valamint a tanulási motiváció fejlesztésén keresztül.

A kurzus során a résztvevők megismerik saját tanulásmódszertani attitűdjüket, hatékony tanulási módszereket sajátítanak el annak érdekében, hogy felismerjék a számukra legmegfelelőbb módszereket a sikeres tanulmányok elvégzéséhez. További cél a saját motivációs háttér megalapozása a műszaki és informatikai pálya irányába. Emellett a tréningnek csapatépítő célzata is van, hiszen a csoportokba levő beágyazottság segíti a közös egyetemi előrehaladást.

A kurzus 2 részre bontható:

  • 30 órás tréning, ahol a tanulásmódszertani és személyes, életvezetési készségek és csoportkészségek fejlesztése történik csoportban.
  • Heti rendszerességű csoportóra: mentoróra a szorgalmi időszakban, ahol egy egyetemi oktató (Mentor-oktató) és egy Senior hallgató segíti az elsőéves diákok intergrálódását az egyetemi környezetbe.

Egy kis ízelítő a tematikából:

✔ Egyetemi identitás
✔ Tanulásmódszertan: Tanulási önismeret- A tanuláshoz köthető készségek fejlesztése
✔ Időmenedzsment – A tanulás célorientált és hatékony szervezése
✔ Tanulási motiváció
✔ Projektmenedzsment
✔ Vizsgadrukk és stresszkezelés
✔ Prezentációs készség
✔ Csapatépítés

Mentor-oktatók

A Mentor-oktatók, akiksegítik az elsőéves diákok intergrálódását az egyetemi környezetbe.

Dr. Bak Árpád

Lajber Kristóf

Tehetséggondozás

A Techtogether mérnöki csapatversenyen vezetője

Cikkünkben Sebestyén László Ádám harmadéves duális gépészmérnök hallgatót, a csapat újdonsült vezetőjét kérdeztük a sikerhez vezető útról. Hogyan lettél te a csapat újdonsült sikeres vezetője?