Videós megjelenéseink

Olvastál rólunk? Láttál minket a TV-ben?
Minden a nagyvilágból, ami #szombathelyigepesz!

Magyarics Norbert (1. hely) 3D nyomtatott rétegek közötti adhézió kísérleti vizsgálatata

020-ban harmadik alkalommal rendeztük meg a Savaria Műszaki Intézetben a Tudományos Diákköri Konferenciát, amelyen 13 hallgató mutatta be a kutatási eredményeit, közölük első helyet ért el Magyarics Norbert duális gépészmérnök hallgató a “3D nyomtatott rétegek közötti adhézió kísérleti vizsgálata” című pályamunkájával Témavezetők: Dr. Safranyik Ferenc, Dr. habil. Andó Mátyás

Szunyi Attila TDK előadása (1. hely): Posztprocesszor fejlesztése kiber-fizikai rendszerben

CNC esztergagép posztprocesszorának létrehozása lényegesen hatékonyabb kiber-fizikai rendszerben (CPS). Egy Akira-Seiki SL25MC típusú CNC esztergagép posztprocesszorát Sinutrain szimulációs szoftver segítségével hoztuk létre Edgecam-ben.

Techtogether II. helyezés

????II. helyezést ért el a Szombathelyi Gépészek – StudentTechLab csapat a Techtogether versenyen! Összefoglalót versenyről Kajtár Donát hallgatónk készítette.


Digitális megoldások a mechanikaoktatásban

A koronavírus-járvány miatt kialakult speciális helyzetben a Savaria Műszaki Intézet oktatói kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a hallgatók a távolléti oktatásban is ugyanolyan színvonalon tanulhassanak, mint normál körülmények között

Saját számítógépeinkkel is segíthetünk a koronavírus kutatásában

Csatlakozott a koronavírus elleni harchoz az ELTE Savaria Műszaki Intézet: közel száz számítógép üzemel éjjel-nappal, hogy kapacitásaik rendelkezésre álljanak a kutatáshoz!
 

Nők a műszaki pályán 

NŐ az ESÉLY – továbbtanulás – állásbörze=mit kínál a piac számomra – ismeretbővítés – boldogulás – diploma – jó állás, munkahely – duális képzés – családalapítás! A program a Vas Megyei Önkormányzat EFOP-1.2.9-17-2017-00080 „NŐ az ESÉLY” projektjének keretében valósult meg.
 

MHVlog és a szombathelyi gépeszek!

Az MHVlog Tomi youtubernek készítettük a vízvágónkkal az egyik projektjéhez feliratot!

Gépészmérnök hallgatónk által készített mintegy 2700 darabból álló CAD modellje!

Computer-aided design (CAD) rendszer alatt több, számítógépen alapuló eszközt értünk, mely a mérnököket és más tervezési szakembereket tervezési tevékenységükben segíti. A jelenleg használatos CAD programok a 2D (síkbeli) vektor-grafika alkalmazásán rajzoló rendszerektől a 3D (térbeli) parametrikus felület- és szilárdtest modellező rendszerekig a megoldások széles skáláját kínálják. Napjainkban a CAD szoftverek az építőmérnökök, építészmérnökök és a gépészmérnökök legalapvetőbb tervezőeszközei.

Duális gépészmérnök hallgatóink a Szombathelyi Televízió stúdiójában!

A Techtogether egyetemi mérnökversnyen elért 2. helyről meséltek a Szombathelyi Televízió stúdiójában a duális gépészmérnök hallgatóink!

 
ELTE Szombathelyi duális gépészmérnöki képzés, műszaki informatika orientációval

A szombathelyi duális gépészmérnöki szak a legnagyobb duális képzés műszaki területen az országban!

A Szombathelyi TV-ben jártunk: ahol duális gépészmérnöki képzés eredményeiről beszéltünk

Koszár Zsolt végzős hallgató mesélt eredményeiről, valamint a zárvizsga előtti időszakról.

A Szombathelyi TV-ben jártunk: a bronzérmes csapatról és a duális gépészmérnök képzésről meséltünk!

3. helyen végzett az ELTE IK duális gépészmérnök hallgatóinak csapata a budapesti Techtogether GTE Ipar napjai versenyen. Dr. Bak Árpád egyetemi docens és Koszár Zsolt duális gépészmérnök hallgató mesélt a versenyről.

Duális gépészmérnöki képzés ünnepélyes szerződésaláírás 2018

Minden évben az egyik kiemelt ünnepi eseményünk, ahol hallgatóink és duális partnercégek aláírják a duális hallgatói szerződést.

ELTE Informatikai Kar duális gépészmérnöki képzés Szombathely