A Schaeffler-csoport globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító. A legmagasabb minőség, a kimagasló technológia és a fejlett innovációs erő jelentik a Schaeffler-csoport tartós sikerének alapját. Motorokba, sebességváltókba és járművekbe gyártott precíziós komponensekkel és rendszerekkel, valamint a sokrétű ipari felhasználásra alkalmas gördülő és csúszócsapágy-megoldásaival a Schaeffler-csoport már napjainkban is döntő mértékben járul hozzá a „Holnap mobilitásához.” 2017-ben a technológiai vállalat mintegy 14 milliárd eurós árbevételt ért el. Több mint 92.000 munkavállalójával a Schaeffler a világon az egyik legnagyobb családi tulajdonban lévő vállalat, mely több mint 50 országban telepített közel 170 gyárával olyan világméretű hálózattal rendelkezik, mely termelő üzemeket, kutatási és fejlesztési részleget és forgalmazó cégeket foglal magába.A Schaeffler három márkája az LuK, INA, FAG kivételesen széles termékskálával és tapasztalattal rendelkezik. A vállalatcsoport munkáját szoros párbeszéd jellemzi az autógyártás, az ipar, a repülőgépgyártás és az űrkutatás szakmai területeivel, mely területek számára fejlesztjük és állítjuk elő precíziós termékeinket.

A Schaeffler csoporthoz tartozó Schaeffler Savaria Kft. vállalatok története 1965-ben a németországi Bühlben kezdődött. Az Schaeffler Savaria Kft. vállalatok legjelentősebb tevékenysége a gépjárműipari beszállítás, melynek keretén belül kuplungokat állít elő személy, illetve haszongépjárművekhez és traktorokhoz. Termékei között megtalálhatóak a kéttömegű lendkerekek, innovatív fokozatmentes sebességváltó vagy automata sebességváltó rendszer alkatrészek.

Schaeffler Savaria:

Az LuK GmbH 1996. májusában alapította az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft-t. Az üzemben az 1997. januári alapkőletételt követően 1997. novemberében indult meg a termelés. A vállalat 2018. augusztus elseje óta a Schaeffler Savaria Kft. nevet viseli. Munkavállalóink jelenlegi létszáma közel 3600 fő. Ez a szám az új technológiák és gyártósorok telepítésének következtében 2020-ig további 500 fővel emelkedhet.

Az egyenletesen magas gyártási minőségnek a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően vállalatunk a Schaeffler-csoport negyedik legnagyobb gyárává nőtte ki magát a 75 gyár közül, és a világon minden tízedik új autóban a Schaeffler Savaria által gyártott kuplung és lendkerék található.

A Schaeffler Savaria Kft. tanulóképzését 2005-ben kezdte gépi forgácsoló szakmában. Jelenleg évfolyamonként 20 fő gépi forgácsoló, 4 fő szerszámkészítő, 4 fő automatikai technikus, 4 fő mechatronikai technikus és 10 fő CNC gépkezelő teljesítheti vállalatunknál a szakmai gyakorlati képzését. Emellett duális gépészmérnök képzés is folyik a vállalatnál, mely a hagyományos BSC gépészmérnöki képzésre épülve, annak szakmai gyakorlati hátterét újragondolva valósul meg. Fontosnak tartjuk, hogy a vállalatunknál szakmát szerzett tanulók biztos, naprakész szakmai tudásra tegyenek szert.

A holnap mobilitása:

A globalizáció, a városiasodás, a digitalizáció, az erőforrások szűkössége, a megújuló energiák és az egyre növekvő igény a mobilitás iránt egy folyamatosan változó, még dinamikusabb piaci elvárásokat támasztó üzleti modell felé vezetnek. E fő trendek alapján a Schaeffler-csoport kidolgozta stratégiai koncepcióját a „Holnap mobilitása” néven, amivel négy különböző, divíziókon és határokon átívelő területre fókuszál: a környezetbarát meghajtásokra, a városi mobilitásra, a városok közötti mobilitásra és az energialáncra.

Szakmai fejlődés és előrelépés:

Szeretnél egy kiváló csapatban, érdekes projekteken, high-tech környezetben dolgozni, és szeretnél Te is hozzájárulni a holnap mobilitásához? Akkor erősítsd Te is a Schaeffler-csoport szombathelyi vállalatának csapatát! Nálunk nemcsak egy világvállalathoz tartozhatsz, nemzetközi környezetben dolgozhatsz, és szakmai fejlődésedhez támogatást kaphatsz, hanem a vállalat folyamatos növekedése és stabilitása a jövőd biztonságához is hozzájárulhat.

Mi vár a Schaeffler Savaria Kft. duális gépészmérnökképzésben résztvevőkre?
  • kihívások
  • fiatalos csapat
  • biztos jövő
  • folyamatosan fejlődő vállalat
  • karrierlehetőség
  • széleskörű termelési folyamatok (forgácsolás, hőkezelés, sajtolás, összeszerelés)
  • termékfejlesztési központ (kuplungszerkezet, kuplungtárcsa, kinyomócsapágy és kéttömegű lendkerék)
  • prototípus gyártás, tesztrészleg
  • világszintű folyamatfejlesztési lehetőség

 

www.schaeffler.hu

Jelentkezés duális képzésre

Remekül helytállnak a Schaefflernél a végzett duális hallgatóink

Az első végzett duális gépészmérnök évfolyamból kilencen helyezkedtek el a Schaeffler Savaria Kft.-nél. Amellett, hogy a cég vezetése elégedett velük, ők maguk is szeretik azt a nagyvállalati, mégis emberközeli miliőt

Duális hallgatóból tesztmérnök! Interjú Pintér Dániellel

Folytatjuk interjúsorozatunkat, amelyben végzett hallgatóink karrierjét követjük nyomon. Interjúalanyunk ezúttal Pintér Dániel, aki a duális diploma megszerzése után tesztmérnökként helyezkedett el a Schaeffler Savaria Kft.-nél

Friss diplomásként is könnyen és gyorsan munkába lehet állni!

Interjúalanyunk Tóth Roland, aki az egyetemi évei alatt duális hallgatóként a Schaefflernél teljesítette szakmai gyakorlatát, majd a diploma megszerzése után szinte azonnal minőségbiztosítási mérnökként állt munkába.