Sűrített levegős berendezések alkalmazása és optimalizálása

Az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet meghívására a Press Air Kft. munkatársa 2021. április 28-án előadást tartott az ipari energiamegtakarítási lehetőségekről.

A Press Air Kft. elkötelezett a jövő generáció tudatos felkészítésében és hiszi, hogy az oktatás elméleti tananyagát fontos alátámasztani élő, gyakorlati példákkal.

Ágoston Róbert előadásában hangsúlyt kapott a legmodernebb berendezések alkalmazási feltételei mellett, a sűrített levegős rendszerek optimalizálása, az energiahatékony működés és a környezetvédelem.

A monitoringon alapuló „prediktiv maintenance”, a hatékonysági mutatószámok, visszamérések és elemzések fontossága is kiemelésre került, illeszkedve a tanszék elméleti munkájához.

Az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet és az Press Air Kft. vezetői szerencsére hasonló elveket követnek, ezért tudott most az elmélet és a gyakorlat egyetemi előadás keretében találkozni.

Schimmer János tanszéki mérnök szervezésben a gépészmérnök hallgatók minőségi és tanulságos anyagot kaptak erről a spciális műszaki szakterületről.