Nézd meg Szunyi Attila TDK előadását!

2019 December 11-én nagy sikerrel zajlott le a II. Tudományos Diákköri Konferencia műszaki szekciója a Savaria Műszaki Intézetben. A szekcióban összesen nyolc pályamunkát mutattak be a versenyzők, akik közül Szunyi Attila Posztprocesszor fejlesztése kiber-fizikai rendszerben c. előadásával kiérdemelte az első helyet!

Posztprocesszor fejlesztése kiber-fizikai rendszerben!

CNC esztergagép posztprocesszorának létrehozása lényegesen hatékonyabb kiber-fizikai rendszerben (CPS). Egy Akira-Seiki SL25MC típusú CNC esztergagép posztprocesszorát Sinutrain szimulációs szoftver segítségével hoztuk létre Edgecam-ben. A kidolgozott eljárással csökken a szintaktikai hibák kiszűrésére fordított idő. Jelentősen nő a CNC gép rendelkezésre állása, mert a tesztelési feladat túlnyomó része nem a valós gépen történt. Ráadásul az esetleges hibás programkódok nem okoznak ütközést a CNC gépen. Megállapítottuk, hogy a valós gépen történő tesztelés azonban nem hagyható el, itt kiemelt figyelmet kell fordítani a mozgási sebességekre és forgásirányokra.

2020 november 11-én 13:00-tól újra TDK konferencia, csatlakozz MS Teams-en!

Idén immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) a Savaria Műszaki Intézetben, rendhagyó, online formában.

A rendezvény nyilvános, amelyhez MS Teams felületen, ezen a linken keresztül csatlakozhatsz. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A tudományos diákköri (TDK) mozgalom a magyar felsőoktatás egyedülálló, legátfogóbb tehetséggondozási formája.

Folyamatosan megrendezésre kerül a szombathelyi műszaki Tudományos Diákköri Konferencia, ahol több szekcióban hallgatóink prezentálhatják tudományos munkáikat.