Szombathelyi gépészek sikere a Gépészeti szakterületek nemzetközi hallgatói konferenciáján Győrben!

Idén 13. alkalommal került megrendezésre a Gépészeti szakterületek nemzetközi hallgatói konferenciája Győrben, a Széchenyi István Egyetem szervezésében április 7-től 10-ig, melyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi gépészmérnök hallgatói 12 fővel képviseltették magukat, további 13 magyarországi, illetve határon túli egyetem diákjaival együtt.
A rendezvény első napján a résztvevőket véletlenszerűen csapatokba osztották, és a csapatoknak egy komplex műszaki problémára kellett megoldást találniuk, melyet a rendezvényt támogató cégek adtak, majd eredményeiket egy szakmai zsűrinek kellett prezentálniuk. A verseny két külön szekcióra volt osztva, egy gyártástechnológiai, valamint egy konstrukciós szekcióra. Mindkét témában négy-négy feladatot osztottak szét a csapatok között és egy feladaton két csapat dolgozott, hogy a partnercégek számára több megoldási lehetőséget nyújthasson a rendezvény.
A hallgatóknak azonban a szakmai kérdések megvitatása mellett további érdekes programokon vehettek részt:
Az első napon az újdonsült csapattársak megismerése, a minél jobb csapatszellem kialakítása volt a cél, valamint egy autós találkozó is megrendezésre került az egyetemen.
A második napon már belevetette magát minden csapat a munkába, továbbá akinek lehetősége volt rá ellátogatott az adott feladatot kiíró cég telephelyére, hogy élőben is szembesülhessenek a problémával, illetve este egy kötetlen hangulatú bográcsozásra került sor, hiszen a szakmai feladatokon túl a kapcsolatépítés és a jó hangulat velejárója volt a konferenciának. 
Harmadik nap egy közös gyárlátogatásra került sor, ahol a résztvevők megtekinthették a Dana Hungary Kft. 4-es, legújabb telephelyét és ezen a napon minden csapat igyekezett befejezni a feladatmegoldást.
Az utolsó, negyedik nap került sor a prezentációkra és az eredményhirdetésre, ahol a két kategóriában három-három díjat osztottak ki, ezek voltak a Leginnovatívabb megoldás díja, a Legjobb műszaki megoldás díja, valamint a Közönség díj. Az első két díjat a szakmai zsűri pontjai alapján, míg a harmadikat az előadások hallgatóságának pontjai alapján ítélték oda.
Egyetemünk hallgatói sikeresen zárták a konferenciát, hiszen minden díjazott csapatban volt szombathelyi gépész. A gyártástechnológiai szekció szombathelyi díjazottjai: Sebestyén László, az Adient Mezőlak Kft. csapatának tagjaként Leginnovatívabb megoldás díja és Közönség díj, és Vörös Levente a Veritas Dunakiliti Kft. csapatának tagjaként a Legjobb műszaki megoldás díja. A konstrukció szekció szombathelyi díjazottjai: Menyik Balázs a Dana Hungary Kft. csapatának tagjaként a Leginnovatívabb megoldás díja, Farkas Zoltán a Zalazone Járműipari Tesztpálya csapatának tagjaként a Legjobb műszaki megoldás díja és Magyar Gergely a BOS Automotive Magyarország Bt. csapatának tagjaként Közönség díj.
Az eredményes feladatmegoldáson túl értékes szakmai kapcsolatok alakultak ki a konferencia során és ezúton szeretnénk köszöntet mondani a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak a rendkívül színvonalas rendezvény megszervezéséért és lebonyolításáért.
Gratulálunk a díjazott hallgatóinknak, amiért méltóképp képviselték a szombathelyi gépészmérnöki képzést ezen rangos konferencián.