Duális partnerünk a BPW-Hungária Kft. a „Mezőgazdasági Technika Innovációja“ közönségdíjat nyerte el

Würzburg/Wiehl, 2019.01.15. — 25 százalékkal nagyobb vonóerő nedves és nehezen járható talajviszonyok mellett, kisebb vontató járművek is húzhatnak nagyobb terhet: az „AGRO Drive“ hidraulikus hajtott tengelyének fent felsorolt rendszerelőnyeivel a BPW a gazdálkodók és a bérmunka vállalkozók körében azonnal bestseller lett – és megnyerte az agrár ágazat legfontosabb közönségdíját. A BPW termékei az építkezéseken is egyre nagyobb teret nyernek.

A gazdálkodók nehezen tudják a földeken végzett munkákat az időjáráshoz és a talajviszonyokhoz igazítani: a trágyázási időszakok szigorú hatósági szabályozás alá tartoznak. A bérmunka vállalkozókat is szorítja az idő a munkavégzésük során – tehát bármilyen időjárás esetén dolgozniuk kell. Ezzel magyarázható a BPW AGRO Drive elnevezésű hidraulikus hajtott tengelyének sikere: a pótkocsiknak 25 százalékkal több vontató erőt jelent – ez lehetővé teszi például a trágyázási munkálatokat lejtős terepen és a betakarítást nedves talajon. Ilyen módon kisebb traktorok is képesek nagyobb teher vontatására. A hajtókerék csökkentett csúszása által a rendszer magas forgatónyomatékot fejt ki a talaj feltúrása nélkül. Az automatikus szabadon futás lehetővé teszi a közúton történő közlekedést és a nagyobb sebességet. A hajtott tengely széria felszereltségeként elő van készítve a csatlakozás egy abroncsnyomás szabályzó rendszer (RDS) számára, amely optimalizálja a kerekek felfekvési felületét a mindenkori talajviszonyokhoz. A forgásirány és fordulatszám érzékelők (DDS) már 0 km/h-tól működésbe lépnek és így lehetővé teszik például a trágya, vagy növényvédő szerek precíz kiszámítását és adagolását. Minden opcionális érzékelő (RDS, DDS, ABS) beépítési helyzete és bekötése a maximális védelem és a könnyebb karbantartás figyelembe vételével került kialakításra. A BPW-re jellemző a szervízbarát fékrendszer: a hajtott tengely átgondolt kialakításának köszönhetően a karbantartási munkákat és a fékbetétek cseréjét a hidraulikus hajtó motorok kiszerelése nélkül is el lehet végezni: a fékdobot egyszerűen le lehet húzni kifelé.

A BPW AGRO Drive elnevezésű hidraulikus hajtott tengelye nem csak a jármű vontathatóságát javítja, hanem, a szervizelést is egyszerűsíti. (Forrás: BPW Bergische Achsen KG)

Az AGRO Drive-ot először 2017 őszén mutatták be, és azonnal nagy sikert aratott. A BPW-t a szakmai médiumok, az „Agrarheute“, „Agrartechnik“ és „traction“ olvasói Würzburgban kitüntették „A Mezőgazdasági Technika Innovációja“ közönségdíjjal „Logisztika“ kategóriában. Mándli Péter, a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója és Peter Lindner a Wiehl-i székhelyű BPW Bergische Achsen KG németországi és Benelux államok értékesítési vezetője vették át a díjat: „Folytatni, ha mások abbahagyják – ez az ígéret nemcsak a mi hajtott tengelyünkre érvényes, hanem a fejlesztési osztályainkra is. Ez a fontos kitüntetés bizonyítja, hogy az AGRO Drive-val tökéletesen eltaláltuk a gazdák és a bérmunka vállalkozók igényeit.“

Peter Lindner azt is mondta: „Az építőipar részéről is nagy az érdeklődés az AGRO Drive iránt. Egyre több az ajánlatkérés az építőipari gépek felszerelése kapcsán, például a nehézbillentős pótkocsik esetében. A termék előnyét a rendszer sokoldalú felhasználhatósága adja a szenzortechnika, vagy a rugózás tekintetében. Kérésre a hajtott tengely rugó nélküli, vagy légrugós, és hidraulikus rugózású egységekbe is beépíthető. Örömünkre szolgál, hogy az elkövetkező müncheni BAUMA kiállításon további innovációkat mutathatunk be a járműgyártók és –üzemeltetők számára.“

Mándli Péter (j.), a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója és Peter Lindner, a Wiehl-i székhelyű BPW Bergische Achsen KG németországi és Benelux államok értékesítési vezetője Würzburgban vette át a Mezőgazdasági Technika Innovációs Díját. (Forrás: Michael Palm, AGRARTECHNIK)