5 + 1 érv, hogy miért érdemes duális gépészmérnöki képzésre menned!

A mérnöki területen kiemelten fontos, hogy az egyetemi képzés gyakorlatorientált legyen, bemutatjuk miért!

1. Szakmai gyakorlat a hagyományos képzésben:

A legtöbb egyetem ugyan előírja a kötelező szakmai gyakorlatokat, hogy belekóstolj a szakmába és a munka világába. A valóságban ez azt jelenti, hogy Neked kell keresni, jobb esetben az egyetem javasol gyakorlati helyet, ahol aztán csinálsz valamit.. Jó esetben tényleg kapcsolódik a szakodhoz, rosszabb esetben a vállalat hétköznapi igényei szabják meg, hogy mit kell éppen csinálnod, még rosszabb esetben fogalma sincs a cégnek, hogy mihez kezdjen Veled..

Az állásinterjún meg az első kérdés: mi volt a konkrét feladata a szakmai gyakorlaton?

Na nézzük, hogy megy ez a duális képzésben:

2. Alaptudás megszerzése:

Nálunk, minden félévben 13 héten keresztül kapni fogsz egy elméleti alapozó képzést, például az első félévben mérnöki alapismeretek, LEAN ismeretek, matematika, ábrázoló geometria stb. Ez mind bázistudás, alapvető elméleti összefüggések, amelyeket tudnia kell egy mérnöknek!

Miért fontos az elmélet?

A duális gyakorlatokat alapozza meg.
Még fontosabb: az alaptudás adja azt a biztonságot, hogy a későbbiekben ne kelljen tájékozatlanság miatt kellemetlen helyzetbe kerülnöd, akár egy baráti társaságban vagy később a munkahelyeden.

Duális képzés = Alaptudás + Valódi gyakorlat tapasztalat

3. Valódi gyakorlati tapasztalat

A duális képzésben a szakmai gyakorlatok tartalmát az ipari partnereinkkel közösen és tudatosan úgy alakítottuk ki, hogy olyan képességekre sajátíts el, amiket tényleg hasznosítani tudsz majd munkád során.

Az adott félévben megtanult szakmai alaptudáshoz igazítva, annak gyakorlati oldalát mutatják be az ipari partnereink szakemberei. Ez azt jelenti, hogy elméleti alaptudáshoz kapcsolódó valódi gyakorlati problémákon keresztül, tréning szerűen sajátíthatod el szakmai kompetenciákat.

Az ipari partnerink, tudatos tematikával, tananyaggal és szakemberekkel készülnek a gyakorlatra. És ki tudja, lehet, hogy éppen az a cég fog alkalmazni, ahol az duális gyakorlati hónapjaidat töltöd!

4. Értékes kapcsolatrendszert is építhetsz

A duális képzés a tudás és a gyakorlat mellett szakmai kapcsolatokat is ad, melyekből később lehetőségek és helyzetek születhetnek:

Gondolj bele, hogy az egyetemi éveknek a közel a felét vállalati környezetben, szakemberek között tölthetted el, az állásinterjún ismerni fognak.

Évfolyam társaid közül nem tudhatod, hogy azzal, akivel este bulizni voltál vagy a büfében elkortyoltál egy kávét, a jövőben milyen szakmai minőségben fogsz újra összetalálkozni.

5. A duális képzésben szerzett diploma eltökéltségre utal

A manapság a szakmai tudás mellett az egyik legfőbb érték, ha valakinek eltökélt és motivált, a duális képzésben megszerzett diploma tanúbizonysága annak, hogy ha elkezdesz valamit, akkor azt sikeresen be is tudod fejezni és van benned elég kitartás.

+1. A duális képzés teljes időtartamára havi 105000 Forint ösztöndíj