Tóth Balázs, végzett duális gépészmérnök

Pár évvel ezelőtt azért döntöttem a szombathelyi képzés mellett, mert a gyakorlatias szemlélet mellett, remek havi ösztöndíj juttatást kínált a duális képzési forma.

Így a diplomához egyre közelebb érkezve sem bántam meg ezt a döntést. Az egyetemi kurzusokon elsajátított elméleti tudnivalók mellett, valós ipari környezetben tapasztalhattuk meg az adott mérnöki munkafolyamatok gyakorlati feladatait.

Ezen felül a vállalatnál töltött téli rövidebb és nyári hosszabb időszakok alatt, rendkívül hasznos kapcsolatokra tehettünk szert. A kis létszámú képzésnek nyilván megvannak az előnyei, hátrányai. Gyors információcsere, szoros baráti kapcsolatok alakultak ki évfolyamszinten a félévek során. A duális képzés több lemondással jár és több kitartást igényel, de a havi juttatások ezt kellően kompenzálták számomra.

Remélhetőleg ez előnyt jelent a diploma utáni elhelyezkedésben, hiszen több duális cég alkalmazza már az előző évben végzett hallgatókat, akik ott végezték a gyakorlatukat.

 

Jelentkezés duális képzésre

 

Hobbiból tudományos diákköri munka? Lehetséges! – Interjú Tóth Balázs hallgatóval

Tóth Balázs negyedéves duális gépészmérnök hallgató (TDK Hungary Components Kft.)  nem akármivel tölti a szabadidejét: kialakított magának egy otthoni kis gyártóegységet 3D nyomtatóval, maróval és lézergravírozóval.

Vágj bele és kezd el a karriered már az egyetemi évek alatt!

A szombathelyi iparvállalatoknak gépészmérnökökre van szükségük

2015-ben 6 Vas megyei nagyvállalat azzal céllal hozta létre a duális gépészmérnöki képzést, hogy a termelési és műszaki fejlesztési feladataihoz szükséges munkaerőt magasan képzett helyi fiatal mérnökökkel biztosítsa.

Tudtad rólunk?

  Egyedülálló komplex duális gépészmérnöki képzés

170 fő hallgató (70 fő duális formában)

  Kiválóan megfelelt duális gépészmérnöki képzés (OH)

 Közel 60 oktató (céges + egyetemi)

15 duális partner vállalat

Műszaki informatika orientáció

HVG 2019 országos harmadik hely

Duális vs. hagyományos gépészmérnöki képzés? Melyiket válaszd? Segítünk!

Mi a duális verzió mellett tesszük le a voksunkat, de összeszedtük a pro és kontra érveket mindkét képzési formával kapcsolatban. A szombathelyi duális gépészmérnöki szak a legnagyobb duális képzés.

Jelentkezési adatlap