Kar kiváló hallgatója nívódíjjal tüntették ki Komondi Márkot!

A duális gépészmérnök-hallgatók ünnepélyes szerződéskötésén Dr. Horváth Zoltán, az ELTE Informatikai Kar dékánja adta át a megtisztelő elismerést.

Az elsőéves duális gépészmérnök-hallgatók számára ötödik alkalommal megrendezett aláírási ceremónia fényét emelte idén is a Kar kiváló hallgatója nívódíj átadása, melyet Dr. Horváth Zoltán dékán nyújtott át Komondi Márk negyedéves duális gépészmérnök-hallgatónak.

Az elismerő oklevélben azok a hallgatók részesülhetnek, akik kiemelkedő tanulmányi eredményeik mellett magas színvonalú tudományos tevékenységet is végeznek.

„Az 5. félévben elért tanulmányi eredményem, és a Techtogether mérnökhallgatói csapatversenyen elért III. helyezés, valamint a négy különdíj” – fejtegette Márk, hogy vajon mi vezethetett a nívódíj elnyeréséig. Valóban: Márk az évfolyam legjobb tanulói közé tartozik, az említett szemeszterben szinte minden tárgyat jeles gyakorlati jeggyel zárt, de nem volt ez másképp a vizsgák alkalmával sem.

A Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói csapatversenyről Márk így nyilatkozott: „Ez egy háromnapos, autóipari témájú mérnökhallgatói csapatverseny, amin tízfős csapatok vesznek részt az ország műszaki képzéssel rendelkező egyetemeiről. Több előfeladatot is meg kell oldani a verseny előtti hetekben – ezekből próbáltam kivenni a részem. A verseny Budapesten kerül megrendezésre, itt a három nap folyamán Magyarország legnagyobb autóipari beszállítói és autógyárai adnak megoldandó mérnöki problémákat a hallgatóknak”. A csapatban betöltött szerepéről elmondta, hogy a Schaeffler Savaria Kft. által kiadott témában tudta leginkább segíteni a Szombathelyi Gépészeket, de kivette a részét a tesztfeladatok megoldásából és az ott jelenlevő többi gyár feladataiból is. „2018-ban második alkalommal vettünk részt a versenyen, ezért úgy gondolom, az elért III. hely azért is kiemelkedő eredménynek számít, mivel nálunk tapasztaltabb csapatok mezőnyében is ilyen jól tudtunk teljesíteni” – tette hozzá.

Márk idejét jelenleg a szakdolgozat-készítés és a záróvizsgára való eredményes felkészülés köti le. A mesterszak elvégzését követően jövőjét jelenlegi gyakorlati helyén, a Schaeffler Savaria Kft.-nél képzeli el, ahol szívesen foglalkozna továbbra is termékfejlesztéssel.