Ipari partnereink

A SZG Wiki wikiből

BPW

Bpw.jpg
A BPW-Hungária Kft. az 1898-ban alapított németországi BPW Bergische Achsen KG szombathelyi leányvállalata, a vállalatcsoport 2. legnagyobb gyártóbázisa, dolgozóinak létszáma 1350 fő. A BPW-Hungária Kft. gépjármű-utánfutó futóművek és futómű-rendszerek – aggregátok és azok komponenseinek – gyártásával foglalkozik. Az agrárgépipari termékek tervezése és fejlesztése is a szombathelyi szakemberek munkáját dicséri. Európában minden 4. pótkocsiba a BPW szombathelyi gyárában készült futómű kerül beépítésre.

Honlap: http://www.bpw-hungaria.hu

Delphi

Delphi.jpg
Delphi Automotive elektronikai alkatrészek és technológiák piacvezető gyártójaként ismert világszerte az autóiparban, a haszongépjárművek piacán és egyéb piaci szegmensekben. A szombathelyi gyár 1991 óta működik. Két divíziónkban összesen közel 1600 dolgozót foglalkoztatunk. Az Elektronika és Biztonságtechnikai divízióban (E&S) fedélzeti elektronikák, kapcsolók, motorvezérlő elektronikák gyártása folyik. Az Elektromos és Elektronikai Architektúrák (E/EA) divízió portfóliója kiterjed egyebek között szerelvényekre, műanyag öntvényekre, biztosíték- és relé-táblákra, valamint központi elektronikák házba szerelésére.

Honlap: http://www.delphi.com

iQor

Iqor.jpg
Vállalatunk 2003-ban kezdte meg a működését Szombathelyen, majd 2005-ben felépítette és 2013-ban tovább bővítette a régió egyik legfejlettebb infrastruktúrájával rendelkező szervizközpontját. Cégünk 2014-ben a Jabil Aftermarket Services részlegének felvásárlásával került az iQor tulajdonába. A helyi szervezet több mint 10 éves tapasztalatára, eredményeire és képességeire építve a "high-tech" elektronika területén az értékesítés utáni piacon nyújtunk professzionális terméktámogatási szolgáltatásokat.

Honlap: http://www.iqor.com

LUK

Luk.jpg
Közösen tartjuk mozgásban a Világot"- hangzik a Schaeffler csoport mottója. Ha érdeklődsz az autógyártás iránt, vagy lenyűgöz az űrkutatás és a repülőgépgyártás világa, akkor a Schaeffler csoport hármas egységének, Luk, INA, FAG, termékeivel biztosan találkozhatsz! Cégünk, a szombathelyi LuK Savaria Kft. 1997-ben kezdte meg a termelést. Az azóta eltelt 17 évben 75 millió darab kuplungtárcsát, 71 millió darab kuplungot és 25 millió darab kéttömegű lendkereket gyártottunk. Büszkék vagyunk rá, hogy a világon minden tizenegyedik új autó az általunk gyártott kuplunggal kerül felszerelésre.

Honlap: http://www.schaeffler.hu/

Opel

Opel.jpg
A General Motors szentgotthárdi gyára az Opel új motorgenerációjának gyártóközpontja. Az 1992 óta üzemelő Family1 motorgyár mellett 2013 óta működik – 700 millió eurós beruházással – a világszínvonalú Flex gyár. Az Opel a korszerű robottechnológia mellett a szakértő, precíz és kreatív munkaerőben hisz, ezért is elkötelezett a gyakorlatorientált mérnökképzés iránt. A leendő mérnököknek lehetőségük nyílik nemzetközileg elismert szakemberektől, a legkorszerűbb technológián keresztül tanulni.

Honlap: http://www.opel.hu/

EPCOS Kft.

Epcos-tdk.jpg
A TDK csoporthoz tartozó EPCOS 1750 munkatársával Szombathely egyik legnagyobb munkáltatója. Az elektronikai alkatrészgyártó vállalatnál a leendő hallgatók a megye legjobban felszerelt és legnagyobb oktató központjában és a gyártási területeken szerezhetnek piacképes gyakorlati tudást.

Az EPCOS 2013-ban indította el 10,5 milliárd forintos beruházását, amelynek eredményeként autóipari gyártó- és fejlesztőközpontot hoz létre Szombathelyen.
Honlap: http://www.epcos.com/

Roto Elzett Certa Kft.

Roto-elzett.jpg
A Roto Elzett Certa Kft. a több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező Elzett jogutódja, a piacvezető német Roto csoport magyar gyártóbázisa. Az évek óta folyamatosan bővülő lövői vállalat, legutóbb a 2011-13-as, több mint 600 millió Ft-os beruházással létrejött csúcstechnológiás gépekkel berendezett új sajtolócsarnok és készáru raktárral, a világszerte jelenlévő cégcsoport legnagyobb európai gyártási kapacitásával rendelkezik. A soproni-régió egyik legnagyobb munkáltatójának fő profilja nyílászáró vasatok gyártása, jelenleg több mint 4000 különféle terméket, éves szinten 55 millió készterméket gyártanak, melynek a legmagasabb minőségben és folyamatos szakemberképzéssel tesznek eleget.

Honlap: http://www.roto.hu/hu/

Uniriv Kft.

Uniriv.jpg
Az Uniriv Kft. Magyarország és Közép- Európa egyetlen szegecsgyára. Cégünk 1991. évben alakult, jelenleg 110 főt foglalkoztat közel 14.000m2-es korszerű üzemcsarnokaiban, világvezető technológiával. Modern program- vezérelt automata sajtológépekkel gyártjuk széles termékskálájú kötőelemeinket, melyek méretezése és minősége maradéktalanul kielégíti az ismert szabványokat és előírásokat. Speciális termékeink megoldást nyújtanak a legkülönfélébb kötési problémákra az autó-, építő-, összeszerelő- és repülőgépiparban. Tevékenységeink közé tartozik továbbá a speciális felületkezelés (horganyozás, mosás, koptatás), hőkezelési eljárások, nagypontosságú szerszámgyártás valamint a régióban egyedinek számító optikai válogatás. Az Uniriv Kft. a minőségorientált termelésnek, a folyamatos és magas szintű termékfejlesztésnek és a fokozott marketing tevékenységnek köszönhetően már a 3. évezred igényeinek megfelelően tervezi a jövő kötőelemeinek gyártását.

Honlap: http://www.uniriv.hu/

IMS Conncetor Systems Kft.

Ims.jpg
Sopronban, közel 20 éve működő cégünk fő profilja az elektronikai alkatrészek gyártása és összeszerelése. Anyavállalatunk, az IMS CS GmbH Németországban hosszú ideje működik együtt felsőoktatási intézményekkel, biztosítva az ottani szakember utánpótlás. Cégünk létszáma 2015. évben meghaladta a 200 főt, konszern szinten (Németország, Magyarország, Ukrajna, Kína) közel ötszázan dolgozunk.

A gyártási mellett a tervezéssel, egyedi szerszámgyártással, automata gépsorok tervezésével, megépítésével is foglalkozunk. CNC műhelyünkbe folyamatosan érkeznek a legmodernebb gépek, melyeket magas szaktudású munkatársaink programoznak, felügyelnek.
Honlap: http://www.imscs.com/

Scott Formavitrum Kft.

Schott.jpg
A SCHOTT egy nemzetközi technológiakonszern, amely több mint 130 éves tapasztalattal rendelkezik a speciális üveggyártás területén, ahol számos termékével vezető helyet szerzett. A vállalat elsődleges piacát a háztartási berendezések, a gyógyszeripar, az elektronika, az optika, a napenergia-ipar, a szállítmányozás és az építőipar jelentik. A SCHOTT elkötelezett üzleti partnerei sikerének támogatása iránt, és arra törekszik, hogy minőségi termékeivel és intelligens megoldásaival a mindennapi élet fontos részévé váljon. A SCHOTT cégcsoport gyártó és kereskedő egységei a világ 35 országában vannak jelen. Mintegy 15.400 alkalmazottja munkájának köszönhetően a 2013/2014-es üzleti évben a cég 1,87 milliárd Euró árbevételt ért el. A SCHOTT központja Németországban, Mainz-ban található. Tulajdonosa a Carl Zeiss Alapítvány. A vállalat a fenntarthatóság jegyében működik, egyaránt támogatva munkavállalóit, a társadalmat és a környezetet.

Honlap: http://www.schott.com/hungary/hungarian/


Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.

Szombathelyi-tavho.jpg
A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. az energiaszektor meghatározó szereplője, emellett kulcsszerepe van Szombathely energiaellátásában. A vállalat mind a lakosság, mind az intézmények és egyéb felhasználók számára előnyös feltételeket kínál. A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. célja felhasználó-központú szolgáltatás kialakítása, amely korszerű és környezetbarát technológiák alkalmazásával biztosítja a fogyasztók számára a gazdaságos, biztonságos és hatékony szolgáltatást.

Honlap: http://www.szomtav.hu/