Ipari partnereink

LUK Savaria Kuplunggyrártó Kft.

Közösen tartjuk mozgásban a világot.

LUK Savaria Kuplunggyrártó Kft. A Schaeffler csoport az ipari és autóipari ágazat egyik vezető integrált beszállítója. A vállalatot csúcsminőség, kiemelkedő technológia és magas szintű innovativitás jellemzi. A motorhoz, sebességváltóhoz, alvázhoz gyártott precíziós komponensek és rendszerek, valamint az ipari felhasználásra gyártott gördülőcsapágyak és siklócsapágyak teszik a Schaeffler csoportot a „Holnap mobilitásának” kulcsfontosságú szereplőjévé. A vállalat 2014-ben mintegy 12,1 milliárd eurós forgalmat ért el. A több mint 82 000 alkalmazottat foglalkoztató Schaeffler a világ egyik legnagyobb családi tulajdonban lévő technológiai konszernje. 50 országban megtalálható mintegy 170 székhelye révén gyárak, kutatási és fejlesztési létesítmények, valamint értékesítő vállalatok globális hálózatával rendelkezik.

A Schaeffler csoporthoz tartozó LuK vállalatok története 1965-ben a németországi Bühlben kezdődött. Az LuK vállalatok legjelentősebb tevékenysége a gépjárműipari beszállítás, melynek keretén belül kuplungokat állít elő személy, illetve haszongépjárművekhez és traktorokhoz. Termékei között megtalálhatóak a kéttömegű lendkerekek, innovatív fokozatmentes sebességváltó vagy automata sebességváltó rendszer alkatrészek.

Az egyenletesen magas gyártási minőségnek és a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően jelen pillanatban a világon minden harmadik új autó az LuK csoport által, míg minden tizenegyedik új autó az LuK Savaria által gyártott kuplunggal kerül felszerelésre.

Az LUK konszern szombathelyi telephelye

Az LuK GmbH 1996. májusában alapította az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft-t. Az üzemben 1997. novemberében indult meg a termelés. Munkavállalóinak jelenlegi létszáma több mint 2800 fő, amely a további technológiák és gyártósorok telepítésének következtében 2016-ig több mint 3200 főre emelkedhet. Az LuK Savaria éves forgalma 2014-ben több mint 620 millió euró volt.

Az LuK magyarországi termékei: duplakuplung, lengésfojtó inga, csillapított ékszíjtárcsa, kuplungkinyomó rendszer, kuplungtárcsa, SAC tengelykapcsoló, kéttömegű lendítőkerék.

Mi vár a duális LUK Savaria Kuplunggyrártó Kft. gépészmérnökképzésben résztvevőkre?
  • kihívások
  • fiatalos csapat
  • biztos jövő
  • folyamatosan fejlődő vállalat
  • karrierlehetőség
  • széleskörű termelési folyamatok (forgácsolás, hőkezelés, sajtolás, összeszerelés)
  • termékfejlesztési központ (kuplungszerkezet, kuplungtárcsa, kinyomócsapágy és kéttömegű lendkerék)
  • prototípus gyártás, tesztrészleg
  • világszintű folyamatfejlesztési lehetőség

Adatok betöltése, kérem várjon...