Ipari partnereink

TDK Hungary Components Kft.

A jövő okosautói a TDK-ból indulnak.

TDK A nemzetközi TDK-csoporthoz tartozó szombathelyi TDK 20 éves történetének legnagyobb volumenű fejlesztése részeként 2015-ben átadta a TDK csoport legjelentősebb európai fejlesztő- és gyártóbázisát Szombathelyen. A 10,5 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően a szombathelyi TDK olyan „okos autós alkalmazásokhoz” fejleszt és gyárt elektronikai alkatrészeket, mint például a teljes kulcs nélküli nyitás és indítás, automatikus távolsági fényvezérlő, optikai parkolást segítő rendszerek, sávelhagyásra figyelmeztető rendszerek, vagy a különféle táblafelismerők.

A vállalat Szombathely egyik legnagyobb munkáltatója, közel 2000 főt foglalkoztat. Legyen szó az ország első általános iskolai 3D technológiával felszerelt csúcslaborjáról, a régió legnagyobb, legjobban felszerelt tanműhelyéről, vagy a szombathelyi gépészmérnökképzésről, a TDK az oktatás minden szintjén high-tech gyakorlati környezetet biztosít.

A vállalat kutatás-fejlesztési csapata a legmodernebb mérőkészülékkel, kiválóan felszerelt fejlesztőlaborokkal, valamint nagy tapasztalattal rendelkező mérnök kollégákkal dolgozik, akik mentorként támogatást nyújtanak a fiatal kollégáknak. A termékfejlesztés során élvonalbeli szimulációs (többek között mechanikai és hőtechnikai) szoftverekkel dolgozunk, amelyek megismerésére és használatára a leendő gépészmérnök hallgatóknak is lehetőségük lesz, ezáltal betekintést nyerve a fejlesztői munkába. Lehetőséget biztosítunk azon leendő kollégák számára is, akik inkább a gyártástechnológia, illetve a gyártóberendezések világa érdekel. Csarnokainkban a legmodernebb gépészeti módszereket használjuk, kezdve a nagysebességű precíziós tekercselési technikáktól, a különféle kötéstechnológiákon (úgymint különféle mikrohegesztések, illetve ragasztott kötések) és tokozási technológiákon (pl. fröccsöntés) keresztül a nagypontosságúméréstechnikáig.

Amellett, hogy a TDK-hoz jelentkező leendő szombathelyi gépészmérnökök hazánk egyik legsikeresebb elektronikai vállalatának szakembereitől sajátíthatják el a szakmai fortélyokat, nyugat-európai színvonalú elméleti oktatást kapnak, és az állami ösztöndíjukat versenyképes vállalati juttatások egészítik ki a képzés teljes ideje alatt.

A kutatás-fejlesztés a vállalaton belül az egyik kiemelt terület, ahol már jelenleg is mintegy 100 munkatárs dolgozik, és a K+F részleg folyamatosan bővül. A TDK Hungary Components Kft. az elmúlt időszakban évente 1 milliárd forinttal növelte kutatás-fejlesztési kiadásait A vállalat komoly figyelmet fordít arra is, hogy mintegy 2000 munkatársa ne csupán hatékonyan, de jó hangulatban és high-tech munkakörnyezetben is dolgozhasson. Ezt nem csupán a TDK a régióban is kiemelkedőnek számító cafeteria rendszere szolgálja, de többek között az évente megszervezett magas színvonalú TDK Családi Nap, a munkatársaknak és családjaiknak szervezett kulturális és csapatépítő programok vagy a vállalaton belül működő igényes TDK Kantin, a különféle vállalaton belüli képzések, belső továbblépési lehetőségek is.

Mi vár a TDK Hungary Components Kft-nél a duális gépészmérnökképzésben résztvevőkre?
  • Biztos munkahely a diplomaszerzés után a Szombathelyen hosszútávra tervező TDK-nál
  • versenyképes vállalati juttatások már az egyetemi évek alatt
  • High-tech gyakorlati környezet
  • A megye legnagyobb és legjobban felszerelt tanműhelye
  • Felkészült oktatók és támogató senior mérnök kollegák
  • Betekintés a TDK kutatás-fejlesztés csapat munkájába, termékfejlesztésbe, a gyártástechnológiába, a gyártóberendezések világába
  • A legmodernebb mérnökkészülékek, kiválóan felszerelt fejlesztőlaborok, élvonalbeli szimulációs szoftverek megismerése
  • Legmodernebb gépészeti módszerek megismerése, kezdve a nagysebességű precíziós technikáktól, a különböző kötéstechnológiákon( úgy mint különféle mikrohegesztések, illetve ragasztott kötések) és tokozási technológiákon ( pl.: fröccsöntés) keresztül a nagypontosságú méréstechnikákig.
  • jó hangulatú, hatékonyan dolgozó csapat
Adatok betöltése, kérem várjon...