Megkezdődött a Nemzetközi Nyári Egyetem a NymE Savaria Egyetemi Központban. Az augusztus 28-áig tartó rendezvény témája: a „zöld városok”.

Az egyhetes programot dr. Puskás Tivadar polgármester nyitotta meg azzal a mottóval, hogy „a földet nem örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön”. Kifejtette: a szombathelyi városvezetés elkötelezett abban, hogy „élhető városban” lakjunk. A nyári egyetem 80 résztvevőjét a fő szervező Palocz-Andresen Michael professzor köszöntötte, aki a szombathelyi gépészmérnök képzésnek otthont adó Savaria Műszaki Intézet Gépészeti tanszékének egyetemi tanára és kutató professzora. Az angol nyelvű előadássorozat nyitányaként a megbízott rektorhelyettes, dr. Németh István fizikus a fény mindennapi életben betöltött szerepéről beszélt.
A Nyári Egyetem fontos célja, hogy a jövő leendő mérnökei, műszaki szakemberei is pontos rálátást kapjanak a környezetünk védelméért és a klímaváltozásért való felelősség mértékéről, valamint leendő munkahelyükön is aktívan vegyenek részt a környezetvédelem és a zöld energia irányába tett fejlesztésekben.de írhatod a hírt ...