A múlt héten tartották az Automotive Hungary nemzetközi járműipari szakkiállítást, ahol a szombathelyi gépészmérnöki képzés több partnervállalata is részt vett. Erről korábban már írtunk. Arról viszont nem, hogy az ELTE gépészmérnöki képzésének hallgatói a TECHTOGETHER - AUTOMOTIVE versenyen a Hungexpo különdíját nyerte el.

Ez az jelenti, hogy valamennyi csapattag egy éves belépőt kapott a Hungexpo kiállításaira a pendrive mellé. 

 

Hallgatók névsora akik részt vettek a versenyen:

1.   Kecskés Bálint

2.    Komondi Márk

3.    Kovács Krisztián

4.    Mesics Dániel

5.    Novák Bence

6.    Pintér Márton

7.    Pongrácz Tamás

8.    Szabó Dániel

9.    Szunyi Attila

10.    Tóth Balázs

A diákokat egyébként két fiatal oktatónk kísérte: dr. Bak Árpád és Schimmer János, akik előzetesen is sok munkát fektettek a hallgatók elméleti és gyakorlati felkészítésébe - olvasható mindez a gépészmérnöki képzés Facebook oldalán.

Természetesen mindezek fotókkal illusztrálva kerültek fel a közösségi oldalra. Ha többet szeretnél tudni a versenyről, a csapat tagjairól és a felkészülésükről, találsz ehhez postokat a szombathelyigepesz profilján.

Ahogy arról is, hogy kik kaptak az idén ELTE Savaria Kiválósági Ösztöndíjat a gépészmérnök hallgatóink közül. Összesen nyolc elsőéves érdemelte ki ezt a felvételi eredményei alapján. Az ösztöndíj egyébként komoly támogatást jelenthet a diákoknak, ugyanis 400 pont feletti felvételi esetén 40 ezer, 450 pont felett pedig havi 80 ezer forintot plusz juttatásban részesülnek. Ez is azt mutatja, hogy érdemes Szombathelyre, az ELTE gépészmérnöki szakára felvételizni

Friss hír az is, hogy dr. Bak Árpád, az ELTE IK Savaria Műszaki Intézet docense az ELTE pályaválasztási nyílt napján, az ELTE-feszten tartott előadást „Mérnöknek lenni menő” címmel, amelynek során az érdeklődők a szombathelyi műszaki képzésről tudhattak meg fontos részleteket. Erről szintén találtok postot a Facebook oldalunkon.

Arról pedig az autopro.hu oldalán olvashattok, hogy a gépészmérnöki képzés egyik partnervállalata, a BPW Hungária Kft. egy világpremierrel készült az Agritechnica elnevezésű nemzetközi vásárra. A cégnél ugyanis kifejlesztettek egy AGRO Drive nevű hidraulikusan meghajtott tengelyt, amely lehetővé teszi a mezőgazdaságban érdekeltek számára, hogy akkor is tudjanak dolgozni, amikor egy normál vontatott járművel egyébként már nem lehet. Azaz az új BPW-tengelyekkel laza talaj esetén is képesek teljesíteni a gépek. Erről itt olvashatsz részleteket. Ha pedig arra lennél kíváncsi, hogy milyen új life hacking tippek kerültek fel a blogunkba, ide kattints. A HelloMérnök itt érhető el.