Mi történt áprilisban az ELTE szombathelyi kampuszán? Egyebek mellett kiderült, hogy mennyien jelentkeztek az egyes szakokra. Köztük hozzánk, a gépészmérnök képzésre. Készült egy új applikáció a jó öreg Neptun helyett, és született egy együttműködési megállapodás is az egyetem és a város között.

Kezdjük ez utóbbival. A szombathelyi városvezetés és az egyetemi vezetők állapodtak meg még április elején abban, hogy kiemelten kezelik a szombathelyi egyetemi képzés portfólióját, több szak mellett különös tekintettel a mérnökképzésre. Az ELTE SEK arra tett ígéretet, hogy szervesen bekapcsolódik a város kulturális és sportéletébe is, az önkormányzat pedig számtalan erkölcsi és infrastrukturális módon segíti a helyi egyetemi élet gördülékenységét.

Április elején derült ki az is, hogy a Savaria Egyetemi Központ a tavalyi eredményekhez képest 11,1 százalékos növekedést könyvelhet el az első helyes jelentkezéseket illetően. Ami pedig számunkra külön öröm, hogy a gépészmérnöki is bekerült a legnépszerűbb szakok közé. Ahogy a SEK tájékoztatójából látszik: 89 jelentkező jelölte meg az első helyen ezt a képzést.

A felvételi ponthatárokat július 25-én hozzák nyilvánosságra.

Végül egy kicsit könnyedebb hír. Elkészült a SEKezz alkalmazás. Ami bizonyos szinten kiváltja a jó öreg Neptunt. Hiszen az új, ingyenes alkalmazással sokkal könnyebb a közvetlen üzenetváltás. A fejlesztők azt remélik, hamarosan minden szombathelyi hallgató telefonján ott lesz a SEKezz app. Ami - ahogy fogalmaznak - fontos lépést jelent az egyetem informatikai modernizációjában is.

Az AppStore-ban olvashatjuk az alkalmazásról:

Az app értesítést küld az egyetemi eseményekről, információkról. Figyelmeztet az index leadás határidejéről, a vizsgákról és a jelentkezésekről. De véleményeket is kér például arról, hogy melyik zenekar legyen a vendég egy adott egyetemi eseményen.

Az alkalmazás az App Sotre-ban is elérhető itt.

A Google Play-ben pedig itt töltheted le.