A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. a 2000-es évek elején – sikeres nyugat–európai példák tanulmányozása után – döntött úgy, hogy a hagyományos hőtermelési eljárások mellett a megújuló energia felhasználás irányába tesz beruházási lépéseket.

 

Ezeknek a lépéseknek az eredménye mára, a 85 szombathelyi otthon nyári melegvíz igényét ellátó napkollektor és a Joskar-Ola lakótelepen élő családok hőellátását biztosító faapríték tüzelésű kazánház, amely cégünk teljes hőtermelésének mintegy 10 % - át biztosítja.

Mindezen új utak egybevágtak cégünk társadalmi felelősségvállalásáról alkotott alapelveivel is, miszerint szolgáltatásuk értéke abban az esetben növekszik, ha a gazdasági fejlődés környezettudatos gondolkodásban valósul meg.

Ezért ma már büszkén mondhatják el magukról, hogy:

- szolgáltatásuk biztonságos, mivel azzal összefüggésben szén-dioxid, szén-monoxid, illetve nitrogén-oxid kibocsátására nem kerül sor a városban. Szolgáltatásuk óvja a település levegőjét, mivel az égéstermékek mindig az uralkodó széliránynak megfelelően, magas kéményeken és nagy hígulás mellett távoznak a légkörbe.

- a cég további fejlesztési terveiben határozott célként szerepel a zöld energia felhasználását biztosító beruházások indítása, annak érdekében, hogy szolgáltatásuk által az ügyfelek tisztább, egészségesebb környezetben élhessenek.