Hírek

Jó állásuk is lesz, nemcsak diplomájuk

Ma a második évfolyam is aláírta a szerződéseket a duális gépészmérnöki képzés partnervállalataival. A kiemelt ünnepre az ad okot, hogy a duális hallgatók „már az iskolapadból elkelnek”, vagyis 3,5 éves tanulmányaik végén állásajánlat várja őket a cégeknél, ha jól teljesítenek a gyakorlatokon.

Részletek

Összekapcsolódtunk az Opellel

A szombathelyi duàlis gépészmérnökképzés partnercége, az Opel a Savararia campus valamennyi képzésének bemutatkozàsi lehetőséget adott ma a Tudàsközpontjukkal közös standon.

Részletek

A duális hallgatók és a partnercégek holnap aláírják a szerződéseket

Ünnepélyes szerződéskötési ceremónia keretében írják alá a szerződéseket holnap délelőtt 11 órakor a duális gépészmérnök hallgatók a partnercégeinkkel. Ezzel megkezdik 3,5 éves egyetemi tanulmányaikat, amelynek pontosan a felét fogják a vállalatoknál tölteni a gyakorlati hetek keretében. A duális gépészmérnökképzés szerződő partnerei: BPW-Hungária Kft, Delphi Hungary Kft., EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft., iQor Global Services Hungary Kft., LuK Savaria Kuplunggyártó Kft., Opel Szentgotthárd Kft., Roto Elzett Certa Kft., SCHOTT Hungary Kft., Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., Uniriv Kft.

Részletek

Az Opel Szentgotthárd Kft. meghívására

A Savaria Egyetemi Központ tárgyalásokat kezdett az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) annak érdekében, hogy a Központ 2017 januárjától csatlakozzon a rangos budapesti intézményhez. A fiatalok érdeklődésüknek megfelelően három fő szakterületről választhatnak maguknak olyan képzést, amely piacképes diplomát ad: a műszaki, a sporttudományi és egészségfejlesztési illetve a pedagógus (és művészetközvetítő) képzés területéről.

Részletek

Zöld városokról a SEK-en

Megkezdődött a Nemzetközi Nyári Egyetem a NymE Savaria Egyetemi Központban. Az augusztus 28-áig tartó rendezvény témája: a „zöld városok”.

Részletek

Szombathelyi gépészek a formulán

Szombathelyi gépészek a Formulán Az autóipar számára az egyik legkomplexebb kérdés az utánpótlás-nevelés, a technológiai innovációval párhuzamosan elvárható megfelelő szakemberállomány biztosítása, -megtartása. A Formula Student Hungary csütörtöki napján (augusztus 18.) a témában kerekasztal-beszélgetést rendeznek, ahol a szombathelyi gépészmérnöki képzés is képviselteti magát. Megvizsgálják az autóipari humán erőforrás helyzetét, a potenciális fejlesztési lehetőségeket. A találkozóra a szakirányú felsőoktatási intézmények képviselői mellett a rendezvény szponzorainak HR-es szakembereit is várják, hogy beszéljenek employer branding stratégiájukról, tapasztalataikról. Várhatóan részt vesz a találkozón dr. Palkovics László professzor, oktatási államtitkár is. A tapasztalatcserére meghívják a HR- és gazdasági szaksajtót is.

Részletek

Milyen a duális képzés diák szemmel?

A BPW-Hungária Kft. duális gépészmérnök hallgatói lassan a vállalati gyakorlat végére érnek, ezzel elmondhatják, hogy sikeresen teljesítették az első évet. Egy év távlatában mesélik hogyan élték meg a szak- és intézményválasztást, a duálissá válást, az egyetemi és a gyakorlati időszakot. A cég és a hallgatók bíznak benne, hogy ezzel kedvet csinálnak a szombathelyi duális gépészmérnökképzésre való jelentkezésre, és a BPW-Hungária Kft-t választják majd a műszaki pályán gondolkodó fiatalok.

Részletek

Partnercégünk, a Távhő környezettudatos vállalat

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. a 2000-es évek elején – sikeres nyugat–európai példák tanulmányozása után – döntött úgy, hogy a hagyományos hőtermelési eljárások mellett a megújuló energia felhasználás irányába tesz beruházási lépéseket.

Részletek

A kultúrát kapcsolatépítésre használja az iQor

Támogatta a Vasvári Színjátszó Fesztivált a szombathelyi duális gépészmérnökképzés partnercége, az iQor Global Services Hungary Kft. Meghatározó szponzora volt a hegyháti fesztiválnak, ahol 23 előadást mutatott be 15 csoport, hét helyszínen, a térség falvaiban is. Gergye Rezső, a szervező NGKK igazgatója úgy fogalmaz: „a színház csak ürügy az emberi kapcsolatok létrehozására, a vidékfejlesztésre”.

Részletek

Csökkenteni akarják az ökológiai lábnyomot

A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ nagyvállalatai közül elsőként a BPW-Hungária Kft. szerezte meg az MSZ EN ISO 50001:2012 szabvány szerinti energiairányítási rendszer tanúsítványt. A cég a szombathelyi duális gépészmérnökképzés egyik legnagyobb partnervállalata.

Részletek

A háttérre is gondolnak

Ezerötszázan látogattak ki a július közepén megrendezett családi napra a szombathelyi duális gépészmérnökképzés partnercégéhez, az EPCOS Elektronikai Kft-hez. Ahogy mindig, most - a 19. alkalommal - is a szombathelyi gyár területének még szabad része alakult át rendezvénytérré. A családi napot a dolgozók hozzátartozói mindig nagyon várják, önfeledt szórakozást, sok játéklehetőséget biztosít kicsiknek és nagyoknak.

Részletek

A duális képzés előnyt ad a munkavállalásnál

Mit jelent a felsőoktatás és az ipar kapcsolata egy egyetemi oktató számára? Mivel nyújt többet a duális a hagyományos egyetemi képzésnél? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk dr. Andó Mátyással, aki a Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi és Műszaki Karán a Savaria Műszaki Intézet igazgatóhelyettese, és egyben a duális gépészmérnökképzés gyártástechnológia tanára.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...