Hírek

Jelentkezz január 16-ig!

https://www.youtube.com/watch?v=--hen2fsBQE&feature=youtu.be

Részletek

Minőségi képzés – szombathelyi gépész

Nemcsak piacképes diplomát ad, jól fizető álláshoz, jó beosztáshoz juttat a szombathelyi duális gépészmérnökképzés, de a fiatalok tanulmányainak finanszírozása is családbarát, ugyanis az egyetemi ösztöndíj mellett havi 76 ezer forint vállalati juttatást is kapnak a hallgatók a partnercégektől a tanulmányaik teljes idejére. Az egyetemi 26 hét mellett 22 hét gyakorlatot töltenek a partnervállalatoknál, így valós szakmai tapasztalatokra tesznek szert, ami jelentős előnyt ad a pályakezdéshez.

Részletek

A hightech, ami a laborokban vár, ha Szombathelyen tanulsz gépészmérnöknek

A szombathelyi gépészmérnökképzés azzal emelkedik ki a régió műszaki képzései közül, hogy modern, a 21. századi elvárásoknak megfelelő laboratóriumi háttér segíti az elméletet kiegészítő gyakorlati oktatást. A szakon fiatal, lendületes, külföldön is tapasztalatot szerzett oktatók tanítanak.

Részletek

Az aulàban minden, ami GÈP-ÈSZ

Több mint nègyszàz èrdeklődő fordult meg nàlunk a mai Nyìlt napon. Az aulàban a partnercègek kiàllìtàsa egy nyeremènyjàtèkot is kìnàlt. Az okostelefont Katona Evelin, a szombathelyi Puskàs iskola tanulója nyerte.

Részletek

Nyereményjáték a Nyílt napon - okostelefonért

Nyílt napot rendezünk középiskolásoknak a Savaria Egyetemi Központban december 9-én, pénteken. A gépészmérnökképzés partnercégei délelőtt 10 órától az aulában interaktív kiállítással és nyereményjátékkal várják a középiskolásokat. Sorsolás: 15 órakor.

Részletek

Pályaorientációs nap Szentgotthárdon

A színházban rendezi meg a helyi önkormányzat a pályaorientációs napot november 29-én a Vörösmarty Mihály Gimnázium és a III. Béla Szakképző Iskola növendékei számára. A rendezvényen bemutatkozik a szombathelyi gépészmérnökképzés is, a duális képzés partnercégei közül jelen lesz az Opel.

Részletek

A jövő munkavállalóinak új lehetőségeket kell adni

A munkaerőhiány problematikájának egyik alapkérdése, mit kell tenni a HR-eseknek azért, hogy a meglévő munkaerőt megtartsák? – erről tartott prezentációt Grünwald Imre, a szombathelyi duális gépészmérnökképzés egyik partnercégének, az iQor Global Services Hungary Kft-nek a HR-vezetője a Vas megyei TOP100 céget bemutató kiadvány Tóvendéglőben rendezett premierjén.

Részletek

Topon a duàlis gépészmérnökképzés partnercégei

Bemutattàk a TOP100 kiadvànyt a Tóvendéglőben. A kiadvànyt, amely màr az ötödik, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV Nyugat-Dunàntúli Regionàlis Adó Főigazgatósàga, a Központi Statisztikai Hivatal Győri Főosztàlya és a Vas Népe együttműködésben jelentette meg. A TOP100 Vas megye legjobban teljesítő vàllalkozàsainak listàja. Az első öt a duàlis gépészmérnökképzés partnercége: 1. a LuK, 2. a Delphi, 3. a BPW, 4. az Epcos, 5. az Opel. De partnerünk a 7. helyen àlló iQor és a 16. helyezést elért Schott is! Gratulàlunk a teljesítményekhez! A középiskolàsoknak és szüleiknek pedig felhívjuk a figyelmét, hogy Vas megye és az orszàg gazdasàgàt meghatàrozó, az uniós és a vilàgpiacon is sikeres cégeknél tanulhatnak azok a fiatalok, akik a szombathelyi duàlis gépészmérnökképzésre jelentkeznek 2017. januàr 16-ig. A jelentkezési portàl: www.szombathelyigepesz.hu

Részletek

A gépész laborokat is megmutattuk ma

Vas megyei középiskolák 11-12. évfolyamos osztályfőnökeinek szervezett mára felvételi tájékoztató szakmai délutánt a Savaria Egyetemi Központ és a Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ.

Részletek

Lételemük az innovàció

A szombathelyi gépészmérnökképzés is képviseltette magàt az Automotive Hungary-n, a csúcstechnológiàkat bemutató nagy nemzetközi kiàllítàson, ahol a régió jelentős cégeit összefogva a Nyugat-Pannon Jàrműipari és Mechatronikai Központ àllított standot. Képünkön dr. Fenyvesi Dániel gépészmérnök oktató. Két partnervàllalatunk, a LuK és az Opel önàlló standon vàrta az érdeklődőket.

Részletek

A SCI-ndikátor program regisztrációja megkezdődött!

ISMERED azt az érzést, amikor elmész egy társaságba, és senki sem érti, mit is tanulsz / mivel is foglalkozol? Át tudjuk érezni. Éppen ezért indítja el a Nők a Tudományban Egyesület a Sci-ndikátor programot egyetemista és PhD hallgató lányok és fiúk számára. 

Részletek

Techtogether

A Techtogether az Automotive Hungary hàromnapos programjànak része, olyan diàkverseny, ahol a hazai műszaki felsőoktatàsban tanulók mérik össze tudàsukat. A feladatokat 15-16 cég adja össze, köztük van a szombathelyi duàlis gépészmérnökképzés két partnere, a LuK és BPW is. A szerelési gyakorlatok mellett műszaki, gazdasàgi és az Automotive kiàllítàsra vonatkozó kvízkérdésekre is felelni kell. A csapatok a standjaikra maguk építette kocsikat is hoztak, kitàblàzva, milyen szponzorokat sikerült szerezni a munkàjukhoz. A kapcsolatépítésre az Automotive Hungary kivàló hely, màr a hallgatók szàmàra is.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...