Hírek

FÓKUSZBAN A DUÁLIS KÉPZÉSEK FEJLESZTÉSE

Megtartották a „EFOP-3.5.1-16-2017-00012 - Felsőfokú duális képzések fejlesztése a Nyugat-Magyarországi peremvidéken” című projekt nyitókonferenciáját az ELTE Savaria Egyetemi Központban 2017. június 16-án. A pályázatot az ELTE Savaria Egyetemi Központ és a Soproni Egyetem konzorciumi partnerségben valósítja meg. A konferencia célja a duális képzések fejlesztésének és regionális szerepének bemutatása a pályázat célkitűzésein keresztül.

Részletek

A cégekkel együttműködve fejlődik, változik az oktatás

Ma minden az ipari forradalomról szól, ez versenyképességi kérdés az oktatási intézmények számára is. Ezért nagyon időszerű, hogy egy karon belül egyszerre fejleszthető az informatikai és a gépészmérnöki képzés – fogalmazott dr. Horváth Zoltán, az ELTE Informatikai Kar dékánja, az EIT Digital Magyar csomópontjának igazgatója a mai kerekasztal beszélgetésen, amelyet az ELTE Savaria Egyetemi Központ rendezett „Az ELTE helyben van” című programsorozata keretében. A beszélgetés moderátora: dr. Fekete Gusztáv tanszéki koordinátor volt.

Részletek

Minőségi ugrás: az ELTE része lett a Savaria campus

„Az ELTE megérkezett Szombathelyre” címmel rendeztek nagyszabású ünnepséget a Savaria Egyetemi központban az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a szombathelyi campus integrációja alkalmából 2017. március 3-án, pénteken. A rendezvényen díszoklevelet kaptak mindazok, akik segítették ezt az egyéves munkát.

Részletek

Még van esély bekerülni a duális képzésbe!

Még lehet jelentkezni a www. szombathelyigepesz.hu felületen a szombathelyi duális gépészmérnökképzésbe a felvi.hu-val azonos jelentkezési határidőig, vagyis február 15-ig. Aki mától (február 6 - február 15.) jelentkezik be, annak a céges interjúi később lesznek, a tanév megkezdése előtt, de ebben az esetben is ki kell választani három céget itt, ezen a portálon.

Részletek

Nemcsak tudást, karriert is adunk!

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. február 6-án az ELTE Savaria Egyetemi Központ székhelyén. Az országban ez az első ilyen megállapodás területi kamara és egyetem között, a társadalmi hasznosság jegyében, hogy ne csak tudást, hanem valódi karrierlehetőségeket biztosítson a felsőoktatás a fiatalok számára, olyan ismereteket szolgáltasson, amelyek közvetlenül hasznosíthatók a gazdaságban.

Részletek

Mennyibe kerül a diploma a családnak?

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központja 2017. február 8-án, szerdán 18 órától a B-épületi Tanácsteremben (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.) rendhagyó „SZÜLŐI ÉRTEKEZLETET” tart, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk! A rendezvényen a továbbtanulás pénzügyi oldalait vizsgáljuk meg. Olyan fogalmakat tisztázunk, amik fontosak a helyes döntés meghozatalában: állami ösztöndíjas képzések, költségtérítés, „röghözkötés”, kollégium, átsorolás, ösztöndíjak és egyéb költségek. A nyílt nappal és a képzéseinkkel kapcsolatban további információk az alábbi elérhetőségeken kaphatók: ELTE Savaria Egyetemi Központ, 9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. web: http://savaria.elte.hu E-mail: szki@nyme.hu, felveteli@sek.nyme.hu

Részletek

Gépészmérnökök a Nyílt napon

A BSc és a duális gépészmérnöki képzés is bemutatkozik január 25-én, szerdán a Savaria Egyetemi Központban 13 órától tartandó Nyílt napon, ahol jelen lesznek a duális képzés partnercégei is, a gépész oktatók pedig laborlátogatásokat szerveznek a műszaki érdeklődésű középiskolásoknak. A Savaria Műszaki Intézet az ELTE integráció során már mint az Informatika kar része állít standot.

Részletek

Meghosszabbítjuk a jelentkezési határidőt 2017. február 5-ig!

A www.szombathelyigepesz.hu felületen eddig bejelentkezettek és a 2017. február 5-ig bejelentkező, felvételt nyert és beiratkozó hallgatók között hat darab laptopot sorsolunk ki szeptember elején!

Részletek

Jelentkezz január 16-ig!

https://www.youtube.com/watch?v=--hen2fsBQE&feature=youtu.be

Részletek

Minőségi képzés – szombathelyi gépész

Nemcsak piacképes diplomát ad, jól fizető álláshoz, jó beosztáshoz juttat a szombathelyi duális gépészmérnökképzés, de a fiatalok tanulmányainak finanszírozása is családbarát, ugyanis az egyetemi ösztöndíj mellett havi 76 ezer forint vállalati juttatást is kapnak a hallgatók a partnercégektől a tanulmányaik teljes idejére. Az egyetemi 26 hét mellett 22 hét gyakorlatot töltenek a partnervállalatoknál, így valós szakmai tapasztalatokra tesznek szert, ami jelentős előnyt ad a pályakezdéshez.

Részletek

A hightech, ami a laborokban vár, ha Szombathelyen tanulsz gépészmérnöknek

A szombathelyi gépészmérnökképzés azzal emelkedik ki a régió műszaki képzései közül, hogy modern, a 21. századi elvárásoknak megfelelő laboratóriumi háttér segíti az elméletet kiegészítő gyakorlati oktatást. A szakon fiatal, lendületes, külföldön is tapasztalatot szerzett oktatók tanítanak.

Részletek

Az aulàban minden, ami GÈP-ÈSZ

Több mint nègyszàz èrdeklődő fordult meg nàlunk a mai Nyìlt napon. Az aulàban a partnercègek kiàllìtàsa egy nyeremènyjàtèkot is kìnàlt. Az okostelefont Katona Evelin, a szombathelyi Puskàs iskola tanulója nyerte.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...