Hírek

Farkas András (1966-2017) emlékére

Farkas András 1966. május 1-én született Zalaegerszegen. A középiskola befejeztével Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Főiskola magyar nyelv és irodalom és ének-zene tanárszakján folytatta tanulmányait. A diploma megszerzése után Szombathelyen a Dózsa György Általános Iskolában kezdte el pedagógusi hivatását, majd 1996-tól a Simon István utcai Általános Iskolában tanítja a felnövekvő nemzedéket számítástechnikai ismeretekre.

Részletek

Átadták az első ELTE-s diplomákat Szombathelyen

Először osztott diplomát az ELTE a Savaria Egyetemi Központtal történt integrációja óta, a karok vezetői személyesen jöttek el, hogy kezet fogjanak a végzettekkel. A nyitott rendezvény – hozzátartozókkal, barátokkal együtt - ezer résztvevővel zajlott az Agora Művelődési és Sportházban.

Részletek

Jelentkezz az ELTE-re és tanulj Szombathelyen!

FELVÉTELIZŐK FIGYELEM! Sorrendmódosítás a felvi.hu-n Jelentkezz az ELTE-re! Tanulj Szombathelyen! Minden fontos részletet megtalász: https://sek.elte.hu/con…/sorrendmodositas-a-felvi-hu-n.t.626 Az ELTE központi oldalán is megtalálod a részleteket: https://www.elte.hu/savaria

Részletek

Borbély Tibor az év „Kiváló oktatója”

A hallgatók szavazatai alapján nyerte el dr. Borbély Tibor egyetemi docens az ELTE Informatikai Kar Kiváló Oktatója kitüntetést 2017-ben kiemelkedő oktatási tevékenységéért.

Részletek

FÓKUSZBAN A DUÁLIS KÉPZÉSEK FEJLESZTÉSE

Megtartották a „EFOP-3.5.1-16-2017-00012 - Felsőfokú duális képzések fejlesztése a Nyugat-Magyarországi peremvidéken” című projekt nyitókonferenciáját az ELTE Savaria Egyetemi Központban 2017. június 16-án. A pályázatot az ELTE Savaria Egyetemi Központ és a Soproni Egyetem konzorciumi partnerségben valósítja meg. A konferencia célja a duális képzések fejlesztésének és regionális szerepének bemutatása a pályázat célkitűzésein keresztül.

Részletek

A cégekkel együttműködve fejlődik, változik az oktatás

Ma minden az ipari forradalomról szól, ez versenyképességi kérdés az oktatási intézmények számára is. Ezért nagyon időszerű, hogy egy karon belül egyszerre fejleszthető az informatikai és a gépészmérnöki képzés – fogalmazott dr. Horváth Zoltán, az ELTE Informatikai Kar dékánja, az EIT Digital Magyar csomópontjának igazgatója a mai kerekasztal beszélgetésen, amelyet az ELTE Savaria Egyetemi Központ rendezett „Az ELTE helyben van” című programsorozata keretében. A beszélgetés moderátora: dr. Fekete Gusztáv tanszéki koordinátor volt.

Részletek

Minőségi ugrás: az ELTE része lett a Savaria campus

„Az ELTE megérkezett Szombathelyre” címmel rendeztek nagyszabású ünnepséget a Savaria Egyetemi központban az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a szombathelyi campus integrációja alkalmából 2017. március 3-án, pénteken. A rendezvényen díszoklevelet kaptak mindazok, akik segítették ezt az egyéves munkát.

Részletek

Még van esély bekerülni a duális képzésbe!

Még lehet jelentkezni a www. szombathelyigepesz.hu felületen a szombathelyi duális gépészmérnökképzésbe a felvi.hu-val azonos jelentkezési határidőig, vagyis február 15-ig. Aki mától (február 6 - február 15.) jelentkezik be, annak a céges interjúi később lesznek, a tanév megkezdése előtt, de ebben az esetben is ki kell választani három céget itt, ezen a portálon.

Részletek

Nemcsak tudást, karriert is adunk!

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. február 6-án az ELTE Savaria Egyetemi Központ székhelyén. Az országban ez az első ilyen megállapodás területi kamara és egyetem között, a társadalmi hasznosság jegyében, hogy ne csak tudást, hanem valódi karrierlehetőségeket biztosítson a felsőoktatás a fiatalok számára, olyan ismereteket szolgáltasson, amelyek közvetlenül hasznosíthatók a gazdaságban.

Részletek

Mennyibe kerül a diploma a családnak?

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központja 2017. február 8-án, szerdán 18 órától a B-épületi Tanácsteremben (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.) rendhagyó „SZÜLŐI ÉRTEKEZLETET” tart, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk! A rendezvényen a továbbtanulás pénzügyi oldalait vizsgáljuk meg. Olyan fogalmakat tisztázunk, amik fontosak a helyes döntés meghozatalában: állami ösztöndíjas képzések, költségtérítés, „röghözkötés”, kollégium, átsorolás, ösztöndíjak és egyéb költségek. A nyílt nappal és a képzéseinkkel kapcsolatban további információk az alábbi elérhetőségeken kaphatók: ELTE Savaria Egyetemi Központ, 9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. web: http://savaria.elte.hu E-mail: szki@nyme.hu, felveteli@sek.nyme.hu

Részletek

Gépészmérnökök a Nyílt napon

A BSc és a duális gépészmérnöki képzés is bemutatkozik január 25-én, szerdán a Savaria Egyetemi Központban 13 órától tartandó Nyílt napon, ahol jelen lesznek a duális képzés partnercégei is, a gépész oktatók pedig laborlátogatásokat szerveznek a műszaki érdeklődésű középiskolásoknak. A Savaria Műszaki Intézet az ELTE integráció során már mint az Informatika kar része állít standot.

Részletek

Meghosszabbítjuk a jelentkezési határidőt 2017. február 5-ig!

A www.szombathelyigepesz.hu felületen eddig bejelentkezettek és a 2017. február 5-ig bejelentkező, felvételt nyert és beiratkozó hallgatók között hat darab laptopot sorsolunk ki szeptember elején!

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...