Hírek

Kutatók éjszakája interaktív játékokkal

A szombathelyi duális gépészmérnökképzés partnercégei részt vesznek az ELTE Savaria Egyetemi Központ „Kutatók éjszakája” rendezvényén, amely országos nagyrendezvényhez csatlakozik szeptember 29-én pénteken 15.30-tól 23 óráig. A cégek interaktív játékokat hoznak a B épület aulájában rendezendő kiállításra, ahol a sikeresen megoldott feladatokat értékes ajándéktárgyakkal jutalmazzák. Az érdeklődők az egyetemi oktatás gyakorlati hátterével is megismerkedhetnek a laborlátogatások során, amelyeket gépész oktatók vezetnek. Még vannak szabad helyek a meghirdetett időpontokban, amelyekre előzetesen regisztrálni kell az országos honlapon! http://www.kutatokejszakaja.hu/2017/esemenynaptar/esemeny.php?id=6208&menu_id=4

Részletek

HelloMérnök - Leendő gépészmérnököknek postolunk az új blogunkban

Elindult a HelloMérnök blogoldalunk, ahol leendő mérnököknek igyekszünk olyan, a pályaválasztással és az élettervezéssel kapcsolatos tanácsokat adni, amiket akár az egyetemi évek alatt is hasznosíthatnak.

Részletek

Mérnökfilm, Tesla élményvezetés és újabb postok a HelloMérnök blogban

Véget ért a Savaria Történelmi Karnevál, amelynek keretében nagyon sokan meglátogatták az ELTE szombathelyi gépészmérnök standját. Erről tanúskodik a Facebook oldalra feltöltött rengeteg fotó is. No meg arról is, hogy komoly érdeklődés övezte a Tesla élményvezetési lehetőséget is.

Részletek

Mérnökmozi a karneválon

A szombathelyi egyetemi mérnökképzések is megjelennek a Vas Megyei Mérnöki Kamara kisfilmjében, amelynek ma tartották a sajtóvetítését a Savaria Szimfonikus Zenekar kamaratermében.

Részletek

Mozgó legomobilt is lehet építeni a karneváli standunkon

A technika szakosok LEGO-val készülnek az ELTE Savaria Egyetemi Központ karneváli standjára, amiből komolyabb járműveket is építhetnek az érdeklődők a gépészmérnökökkel közös asztalon, akik további játékokkal várják a középiskolásokat. Találkozzunk augusztus 25-26-27-én az Iseum előtt!

Részletek

Pneumatikus építőjáték a karneválon

A gépészek olyan pneumatikus építőjátékot hoznak az ELTE Savaria Egyetemi Központ karneváli standjára, amely igazi ipari alkatrészekből épül fel, a valóságban is ilyet használnak a gyárak. Az eszközök segítségével megtanulhatók az alapvető pneumatikus vezérlések, amikkel gépeket lehet működtetni, automatizálni. Az érdeklődő középiskolások ábra alapján építhetik fel a rendszert, akár előképzettség nélkül. A játéktáblán piktogramok segítségével lehet kitalálni, mi mire szolgál. Olyan, mint egy logikai játék: számolgatni nem kell, de a logikai képességeket próbára teszi.

Részletek

Mozgó legomobil, pneumtaikus építőjáték várja az érdeklődőket

A Savaria Történelmi Karneválon az Iseum előtt, a Borok utcája végén állítják fel az ELTE Savaria Egyetemi Központ standját, ahol természetesen a Szombathelyi GÉP-ÉSZ is képviselteti magát. A gépészmérnökök mozgó legomobillal, pneumtaikus építőjátékkal, kisfilmekkel és minden kérdésre válaszoló beszélgetésekkel várják az érdeklődőket!

Részletek

Pótfelvételi a Gépészmérnöki szakra!

A 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás kiegészítéseként az ELTE Informatikai Kar pótfelvételit hirdet a gépészmérnöki szakra!

Részletek

Farkas András (1966-2017) emlékére

Farkas András 1966. május 1-én született Zalaegerszegen. A középiskola befejeztével Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Főiskola magyar nyelv és irodalom és ének-zene tanárszakján folytatta tanulmányait. A diploma megszerzése után Szombathelyen a Dózsa György Általános Iskolában kezdte el pedagógusi hivatását, majd 1996-tól a Simon István utcai Általános Iskolában tanítja a felnövekvő nemzedéket számítástechnikai ismeretekre.

Részletek

Átadták az első ELTE-s diplomákat Szombathelyen

Először osztott diplomát az ELTE a Savaria Egyetemi Központtal történt integrációja óta, a karok vezetői személyesen jöttek el, hogy kezet fogjanak a végzettekkel. A nyitott rendezvény – hozzátartozókkal, barátokkal együtt - ezer résztvevővel zajlott az Agora Művelődési és Sportházban.

Részletek

Jelentkezz az ELTE-re és tanulj Szombathelyen!

FELVÉTELIZŐK FIGYELEM! Sorrendmódosítás a felvi.hu-n Jelentkezz az ELTE-re! Tanulj Szombathelyen! Minden fontos részletet megtalász: https://sek.elte.hu/con…/sorrendmodositas-a-felvi-hu-n.t.626 Az ELTE központi oldalán is megtalálod a részleteket: https://www.elte.hu/savaria

Részletek

Borbély Tibor az év „Kiváló oktatója”

A hallgatók szavazatai alapján nyerte el dr. Borbély Tibor egyetemi docens az ELTE Informatikai Kar Kiváló Oktatója kitüntetést 2017-ben kiemelkedő oktatási tevékenységéért.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...