Hírek

Az ELTE gépészmérnök képzés partnervállalatai közül egy újabb cég fog óriási fejlesztésbe.

Az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. tovább bővít Szombathelyen. Egy újabb, 3 ezer 500 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építenek a közeljövőben. Itt szeretnék ugyanis elhelyezni a célgépgyártást, a szerszámüzemet és a köríves rugógyártás egy részét is. Minderről Szigeti Tibor, a cég ügyvezető igazgatója számolt be a távirati irodának.

Részletek

Nagyító alá kerültek az okostelefonok!

Miért és mennyivel élesebb ma egy kép, mint öt évvel ezelőtt? Mennyit fejlődött a technológia? Hallgatók jöttek ezzel a kérdéssel dr. Sidor Jurij egyetemi oktatóhoz, aki az anyag tulajdonságaival foglalkozik, hoztak régi és új okostelefonokat, hogy együtt nézzék meg egy 200-as nagyítású optikai mikroszkóppal.

Részletek

Szombathelyi Gépész a Techtogether versenyen!!!

Idén először történik meg, hogy nemcsak kiállítóként veszünk részt az Automotive Hungary nemzetközi autókiállításon (október 18-19-20-án Budapesten) a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ szokásosan középen elhelyezkedő, impozáns standján a partnercégeinkkel együtt, hanem csapatot is nevezünk a kiállításhoz kapcsolódó Techtogether járműipari versenyre! A 3. éve fennálló szombathelyi gépészmérnökképzésen vannak olyan tehetséges és szorgalmas hallgatók, akikkel érdemes nevezni a sok profi, régóta versenyző csapatok között. A Szombathelyi Gépészt két fiatal oktató kíséri: dr. Bak Árpád és Schimmer János, akik előzetesen is sok munkát fektetnek a hallgatók elméleti és gyakorlati felkészítésébe.

Részletek

Így indult a tanév: pályaorientációs shown jártunk, és a kutatók éjszakáján is szerveztünk programok

Rengeteg minden történt velünk az utóbbi napokban. Egyrészt elindult Szombathelyen a harmadik gépészmérnök évfolyam. Természetesen egy kis ünnepséggel egybekötve, ahol még laptopokat is kisorsoltunk az új hallgatók között. Aztán megjelentünk az Aréna Savaria-ban megrendezett pályaorientációs shown is. Ahol természetesen a gépészmérnökök előtt álló lehetőségeket is megismertettük az érdeklődőkkel.

Részletek

Minőségi gyakorlati képzés mellett ezekre is vágynak a gépészmérnökök

A hazai mérnökök között végzett felmérést nemrég a Jobsgarden nevű HR-cég. Arra voltak kíváncsiak, hogy milyen a hazai mérnökképzés színvonala. Ez lett az eredmény.

Részletek

Forró drót – ezek megőrültek!

A duális gépészmérnökképzés partnercégei is részt vesznek a Kutatók éjszakáján szeptember 29-én, pénteken: az ELTE Savaria Egyetemi Központ aulájában rendezik be interaktív kiállításukat 15.30-tól 22 óráig.

Részletek

Mi is ott leszünk az Aréna Savariában szeptember 28-án!

A Savaria Egyetemi Központ idén immár az Eötvös Loránd Tudományegyetem részeként vesz részt a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vas Megyei Kormányhivatal által szervezett Pályaorientációs Show-n és Állásbörzén. Az egyetem nemcsak köszönettel elfogadta a meghívást a tavalyihoz hasonló módon, hanem a közös stratégiának megfelelően tudatosan vállalja képzéseinek megjelenítését a rendezvényen.

Részletek

Kutatóink oktatnak a mérnökképzésben

Az „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések EFOP-3.6.1-16 A felsőoktatási rendszer K+F+I szerepvállalásának növelése intelligens szakosodás által Sopronban és Szombathelyen” projekt keretében olyan innovatív technológiákkal foglalkoznak kutatóink, amelyek kimutatják az anyagok tulajdonságainak potenciális javulását, és még nincsenek átültetve az ipari gyakorlatba. A kutatások egy másik szálán az energiaszállító és átalakító berendezések dinamikai problémái állnak.

Részletek

Elindult a szombathelyi gépész harmadik évfolyama

Az egyetemi hallgatói jogviszony létesítése után duális hallgatóink ma a partnercégekkel is aláírták a szerződéseket, így egyben munkavállalók is lesznek a gépészmérnöki képzés 3,5 éves időtartamára. Az ünnep lényegében egy második tanévnyitó, hangsúlyos vállalati részvétellel.

Részletek

Gépész start

A duális képzés kettős felvételi eljárásának végére kerül pont a céges szerződésaláírással, amelyre idén szeptember 20-án, szerdán délelőtt 10 órakor kerül sor az ELTE Savaria Egyetemi Központ B épületének aulájában.

Részletek

BPW INFOMOBIL SHOW

2017. szeptember 18-22 között kerül megrendezésre a BPW termékek hivatalos magyarországi forgalmazója, a TT Parts Hungary Kft. szervezésében a BPW INFOMOBIL SHOW.

Részletek

Hát igen… Menő lett a gépészmérnök szakma

Kihirdették, hogy mennyi ponttal lehetett bejutni az idén az egyes szakokra. De azt is összesítették, melyek voltak a legnépszerűbbek. Kiderült, hogy a TOP10-be bekerült a gépészmérnök szak is.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...