Hírek

Elindult a szombathelyi gépész harmadik évfolyama

Az egyetemi hallgatói jogviszony létesítése után duális hallgatóink ma a partnercégekkel is aláírták a szerződéseket, így egyben munkavállalók is lesznek a gépészmérnöki képzés 3,5 éves időtartamára. Az ünnep lényegében egy második tanévnyitó, hangsúlyos vállalati részvétellel.

Részletek

Gépész start

A duális képzés kettős felvételi eljárásának végére kerül pont a céges szerződésaláírással, amelyre idén szeptember 20-án, szerdán délelőtt 10 órakor kerül sor az ELTE Savaria Egyetemi Központ B épületének aulájában.

Részletek

BPW INFOMOBIL SHOW

2017. szeptember 18-22 között kerül megrendezésre a BPW termékek hivatalos magyarországi forgalmazója, a TT Parts Hungary Kft. szervezésében a BPW INFOMOBIL SHOW.

Részletek

Hát igen… Menő lett a gépészmérnök szakma

Kihirdették, hogy mennyi ponttal lehetett bejutni az idén az egyes szakokra. De azt is összesítették, melyek voltak a legnépszerűbbek. Kiderült, hogy a TOP10-be bekerült a gépészmérnök szak is.

Részletek

Kutatók éjszakája interaktív játékokkal

A szombathelyi duális gépészmérnökképzés partnercégei részt vesznek az ELTE Savaria Egyetemi Központ „Kutatók éjszakája” rendezvényén, amely országos nagyrendezvényhez csatlakozik szeptember 29-én pénteken 15.30-tól 23 óráig. A cégek interaktív játékokat hoznak a B épület aulájában rendezendő kiállításra, ahol a sikeresen megoldott feladatokat értékes ajándéktárgyakkal jutalmazzák. Az érdeklődők az egyetemi oktatás gyakorlati hátterével is megismerkedhetnek a laborlátogatások során, amelyeket gépész oktatók vezetnek. Még vannak szabad helyek a meghirdetett időpontokban, amelyekre előzetesen regisztrálni kell az országos honlapon! http://www.kutatokejszakaja.hu/2017/esemenynaptar/esemeny.php?id=6208&menu_id=4

Részletek

HelloMérnök - Leendő gépészmérnököknek postolunk az új blogunkban

Elindult a HelloMérnök blogoldalunk, ahol leendő mérnököknek igyekszünk olyan, a pályaválasztással és az élettervezéssel kapcsolatos tanácsokat adni, amiket akár az egyetemi évek alatt is hasznosíthatnak.

Részletek

Mérnökfilm, Tesla élményvezetés és újabb postok a HelloMérnök blogban

Véget ért a Savaria Történelmi Karnevál, amelynek keretében nagyon sokan meglátogatták az ELTE szombathelyi gépészmérnök standját. Erről tanúskodik a Facebook oldalra feltöltött rengeteg fotó is. No meg arról is, hogy komoly érdeklődés övezte a Tesla élményvezetési lehetőséget is.

Részletek

Mérnökmozi a karneválon

A szombathelyi egyetemi mérnökképzések is megjelennek a Vas Megyei Mérnöki Kamara kisfilmjében, amelynek ma tartották a sajtóvetítését a Savaria Szimfonikus Zenekar kamaratermében.

Részletek

Mozgó legomobilt is lehet építeni a karneváli standunkon

A technika szakosok LEGO-val készülnek az ELTE Savaria Egyetemi Központ karneváli standjára, amiből komolyabb járműveket is építhetnek az érdeklődők a gépészmérnökökkel közös asztalon, akik további játékokkal várják a középiskolásokat. Találkozzunk augusztus 25-26-27-én az Iseum előtt!

Részletek

Pneumatikus építőjáték a karneválon

A gépészek olyan pneumatikus építőjátékot hoznak az ELTE Savaria Egyetemi Központ karneváli standjára, amely igazi ipari alkatrészekből épül fel, a valóságban is ilyet használnak a gyárak. Az eszközök segítségével megtanulhatók az alapvető pneumatikus vezérlések, amikkel gépeket lehet működtetni, automatizálni. Az érdeklődő középiskolások ábra alapján építhetik fel a rendszert, akár előképzettség nélkül. A játéktáblán piktogramok segítségével lehet kitalálni, mi mire szolgál. Olyan, mint egy logikai játék: számolgatni nem kell, de a logikai képességeket próbára teszi.

Részletek

Mozgó legomobil, pneumtaikus építőjáték várja az érdeklődőket

A Savaria Történelmi Karneválon az Iseum előtt, a Borok utcája végén állítják fel az ELTE Savaria Egyetemi Központ standját, ahol természetesen a Szombathelyi GÉP-ÉSZ is képviselteti magát. A gépészmérnökök mozgó legomobillal, pneumtaikus építőjátékkal, kisfilmekkel és minden kérdésre válaszoló beszélgetésekkel várják az érdeklődőket!

Részletek

Pótfelvételi a Gépészmérnöki szakra!

A 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás kiegészítéseként az ELTE Informatikai Kar pótfelvételit hirdet a gépészmérnöki szakra!

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...