Hírek

Elmondjuk, miért teszed jól, ha Szombathelyre felvételizel, és a gépészmérnök szakot választod

Újabb, a szombathelyi mérnökképzést és a felvételi lehetőségeket népszerűsítő eseményen vettünk részt a nemrég. A szombathelyi Gépipari Informatikai Szakgimnázium volt az ELTE Savaria Egyetemi Központ beiskolázási roadshow-jának első állomása.

Részletek

Tudományos ülés laborlátogatással

Évzáró bizottsági ülését tartja ma az ELTE Savaria Egyetemi Központban az MTA Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottság. A résztvevőket Dr. Németh István rektorhelyettes üdvözölte, kiemelten köszönetet mondva, amiért támogatták a szombathelyi duális gépészmérnökképzés létrehozását.

Részletek

Aki az anyagok alakíthatóságát kutatja

Miért lehetett csak lassan haladni a Trabanttal? Mi a titka a mai gyors kocsiknak? Milyenek a görbült térben kiszámítható kristályszálak, amelyek meglepő módon nemcsak egyszer tűnnek fel? Ezekre a kérdésekre is választ adnak Jurij Sidor kutatásai, aki az ELTE IK Savaria Műszaki Intézetének tanára, a szombathelyi gépészmérnökképzés anyagismeret tárgyának oktatója. Most tért haza Amerikából, az Utah állambeli St.George-ból, ahol egy nemzetközi konferencián (18th International Conference on Textures of Materials) számolt be legújabb eredményeiről. Ezt a konferenciát háromévente rendezik meg mindig más kontinensen, Amerikában, Európában és Ázsiában. Dr. Jurij Sidor 2008-as Pitzburg-i fórum óta vesz részt ezeken a tudományos üléseken. 2012-ben az indiai Mumbai-ba, 2014-ben Drezdába utazott, hogy bemutassa fejlesztéseit, most Amerikába vitte a tudását.

Részletek

A jég káros hatásai

Az energia szállító és átalakító berendezések dinamikai problémáival foglalkozik kutatásai során dr. Kollár László, az ELTE IK Savaria Műszaki Intézetének oktatója.

Részletek

A legjobb egyetemek között az ELTE – Jól választasz, ha Szombathelyen tanulsz gépészmérnöknek

A hetente jelentkező - a leendő gépészmérnököknek szóló - bejegyzésünkben ezúttal néhány érdekes ELTE-s információt közlünk. Egyebek mellett azt, hogy a 2018-as Best Global Universities rangsorban az Eötvös Loránd Tudományegyetem - az európai iskolák közül - a 219. helyről a 201. - re lépett, de a világrangsorban is javított az ELTE, csaknem 40 helyet.

Részletek

Menetel előre a szombathelyi duális gépészmérnökképzés: tovább bővült az ipari partnerek száma!

Sikeresen menetel előre a szombathelyi duális gépészmérnökképzés, amely immár a három évfolyamot visz az ELTE Savaria Egyetemi Központban. A képzést elindító hat nagy partnervállalathoz az elmúlt két évben további cégek kapcsolódtak, idén ősszel pedig újabb négy Kft. kötött együttműködést az egyetemmel arra, hogy itt szeretne kitaníttatni magának két-két gépészmérnök hallgatót. Újonnan csatlakozott a szentgotthárdi Ames, a sopronkövesdi autoliv, a vaskeresztesi MAM és a marcali Ziehl-Abegg.

Részletek

Jó választás - ELTE Gépészmérnöki képzés Szombathely

Korábban már írtunk róla, hogy a szombathelyigépész csapat a zsűri különdíját kapta az Automotive Hungary kiállítás keretei között megvalósult TechTogether versenyen. A gépészmérnöki szakma iránt érdeklődők számára további fontos információ, hogy a megnyitón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy mekkora lehetőségek rejlenek a magyar autóiparban, és azt is kiemelte, hogy miként szeretné támogatni a kormány az ágazat fejlődését a következő években.

Részletek

A műszaki képzések biztos karrierutakat kínálnak

Ma tartotta középiskolákat látogató roadshownyitó rendezvényét az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ az SZMSZC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában, ahol Kovács Péter igazgató köszöntötte vendéglátóként a résztvevőket.

Részletek

Roadshownyitó a Gépipariban

Roadshownyitó a Gépipariban Az ELTE Savaria Egyetemi Központ beiskolázási kampányának roadshow-nyitóját november 6-án, hétfőn 11.30-tól rendezk az SzMSzC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma tornatermében.

Részletek

Világpremier, Automotive Hungary részvétel és járműipari verseny - sok minden történt a szombathelyi

A múlt héten tartották az Automotive Hungary nemzetközi járműipari szakkiállítást, ahol a szombathelyi gépészmérnöki képzés több partnervállalata is részt vett. Erről korábban már írtunk. Arról viszont nem, hogy az ELTE gépészmérnöki képzésének hallgatói a TECHTOGETHER - AUTOMOTIVE versenyen a Hungexpo különdíját nyerte el.

Részletek

Expo catching – exkluzív környezetben

Az Autmotive Hungary képeinken is látható reprezentatív céges közegében zajlott a TechTogether verseny a napokban, amely idén 360 egyetemi hallgatót mozgatott meg.

Részletek

A TechTogether

Négy éve fut a TechTogether verseny az Automotive Hungary nagy nemzetközi járműipari kiállításhoz kapcsolódóan, három éve folyik Szombathelyen gépészmérnökképzés, és már csapatot tudtunk kiállítani a mostani másodévesekből, akik dr. Bak Árpád kíséretében vettek részt az elmúlt három napban zajlott versenyen.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...