Hírek

Roadshownyitó a Gépipariban

Roadshownyitó a Gépipariban Az ELTE Savaria Egyetemi Központ beiskolázási kampányának roadshow-nyitóját november 6-án, hétfőn 11.30-tól rendezk az SzMSzC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma tornatermében.

Részletek

Világpremier, Automotive Hungary részvétel és járműipari verseny - sok minden történt a szombathelyi

A múlt héten tartották az Automotive Hungary nemzetközi járműipari szakkiállítást, ahol a szombathelyi gépészmérnöki képzés több partnervállalata is részt vett. Erről korábban már írtunk. Arról viszont nem, hogy az ELTE gépészmérnöki képzésének hallgatói a TECHTOGETHER - AUTOMOTIVE versenyen a Hungexpo különdíját nyerte el.

Részletek

Expo catching – exkluzív környezetben

Az Autmotive Hungary képeinken is látható reprezentatív céges közegében zajlott a TechTogether verseny a napokban, amely idén 360 egyetemi hallgatót mozgatott meg.

Részletek

A TechTogether

Négy éve fut a TechTogether verseny az Automotive Hungary nagy nemzetközi járműipari kiállításhoz kapcsolódóan, három éve folyik Szombathelyen gépészmérnökképzés, és már csapatot tudtunk kiállítani a mostani másodévesekből, akik dr. Bak Árpád kíséretében vettek részt az elmúlt három napban zajlott versenyen.

Részletek

Az ELTE gépészmérnök képzés partnervállalatai közül egy újabb cég fog óriási fejlesztésbe.

Az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. tovább bővít Szombathelyen. Egy újabb, 3 ezer 500 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építenek a közeljövőben. Itt szeretnék ugyanis elhelyezni a célgépgyártást, a szerszámüzemet és a köríves rugógyártás egy részét is. Minderről Szigeti Tibor, a cég ügyvezető igazgatója számolt be a távirati irodának.

Részletek

Nagyító alá kerültek az okostelefonok!

Miért és mennyivel élesebb ma egy kép, mint öt évvel ezelőtt? Mennyit fejlődött a technológia? Hallgatók jöttek ezzel a kérdéssel dr. Sidor Jurij egyetemi oktatóhoz, aki az anyag tulajdonságaival foglalkozik, hoztak régi és új okostelefonokat, hogy együtt nézzék meg egy 200-as nagyítású optikai mikroszkóppal.

Részletek

Szombathelyi Gépész a Techtogether versenyen!!!

Idén először történik meg, hogy nemcsak kiállítóként veszünk részt az Automotive Hungary nemzetközi autókiállításon (október 18-19-20-án Budapesten) a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ szokásosan középen elhelyezkedő, impozáns standján a partnercégeinkkel együtt, hanem csapatot is nevezünk a kiállításhoz kapcsolódó Techtogether járműipari versenyre! A 3. éve fennálló szombathelyi gépészmérnökképzésen vannak olyan tehetséges és szorgalmas hallgatók, akikkel érdemes nevezni a sok profi, régóta versenyző csapatok között. A Szombathelyi Gépészt két fiatal oktató kíséri: dr. Bak Árpád és Schimmer János, akik előzetesen is sok munkát fektetnek a hallgatók elméleti és gyakorlati felkészítésébe.

Részletek

Így indult a tanév: pályaorientációs shown jártunk, és a kutatók éjszakáján is szerveztünk programok

Rengeteg minden történt velünk az utóbbi napokban. Egyrészt elindult Szombathelyen a harmadik gépészmérnök évfolyam. Természetesen egy kis ünnepséggel egybekötve, ahol még laptopokat is kisorsoltunk az új hallgatók között. Aztán megjelentünk az Aréna Savaria-ban megrendezett pályaorientációs shown is. Ahol természetesen a gépészmérnökök előtt álló lehetőségeket is megismertettük az érdeklődőkkel.

Részletek

Minőségi gyakorlati képzés mellett ezekre is vágynak a gépészmérnökök

A hazai mérnökök között végzett felmérést nemrég a Jobsgarden nevű HR-cég. Arra voltak kíváncsiak, hogy milyen a hazai mérnökképzés színvonala. Ez lett az eredmény.

Részletek

Forró drót – ezek megőrültek!

A duális gépészmérnökképzés partnercégei is részt vesznek a Kutatók éjszakáján szeptember 29-én, pénteken: az ELTE Savaria Egyetemi Központ aulájában rendezik be interaktív kiállításukat 15.30-tól 22 óráig.

Részletek

Mi is ott leszünk az Aréna Savariában szeptember 28-án!

A Savaria Egyetemi Központ idén immár az Eötvös Loránd Tudományegyetem részeként vesz részt a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vas Megyei Kormányhivatal által szervezett Pályaorientációs Show-n és Állásbörzén. Az egyetem nemcsak köszönettel elfogadta a meghívást a tavalyihoz hasonló módon, hanem a közös stratégiának megfelelően tudatosan vállalja képzéseinek megjelenítését a rendezvényen.

Részletek

Kutatóink oktatnak a mérnökképzésben

Az „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések EFOP-3.6.1-16 A felsőoktatási rendszer K+F+I szerepvállalásának növelése intelligens szakosodás által Sopronban és Szombathelyen” projekt keretében olyan innovatív technológiákkal foglalkoznak kutatóink, amelyek kimutatják az anyagok tulajdonságainak potenciális javulását, és még nincsenek átültetve az ipari gyakorlatba. A kutatások egy másik szálán az energiaszállító és átalakító berendezések dinamikai problémái állnak.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...