Hírek

Ezért olyan értékes, ha Szombathelyen szerzel ELTE diplomát

Az ELTE diploma menő. Ez kétségtelen. De gondoljunk csak bele, mitől lett menő az az ELTE diploma!

Részletek

Hogyan deríthetem ki, hogy mennyi a gépészmérnök fizetés?

A hasonló pozícióban dolgozó ismerősöktől biztosan nem. Ugyanis mi, magyarok az átlagnál is jobban titkoljuk egymás előtt, hogy mennyit keresünk. A fizetés valamiért tabu. De azért mi segítünk kideríteni, hogy mennyi a gépészmérnök fizetés. És eláruljuk azt is, hogy ha Szombathelyre jelentkezel az ELTE gépészmérnök szakára, már diákként is mennyit kereshetsz.

Részletek

EPCOS GALAXY NYÍLT NAP

Lépj be az EPCOS Galaxisba, tudj meg mindent az EPCOS közreműködésével zajló technikus és gépészmérnök-képzésekről. Az EPCOS galaktikus nyílt napján 3D KÖD-FÉNY SHOW Magyarországon először, EPCOS Galaxy Music élőben a Saverne közreműködésével, EPCOS Oktató Központ és gyárbejárás a galaxis szuperhőseivel.

Részletek

Mások ezért felvételiznek gépészmérnöki szakra. Te miként döntesz?

Mindjárt itt az év vége, ami azt jelenti, hogy hamarosan el kell döntened, milyen iskolában tanulnál tovább, milyen képzést, pályát választanál. Nekünk van egy tippünk. Szerintünk a gépészmérnök szakma jó választás. Persze tudjuk, nem az a fontos, hogy szerintünk mi a jó, hanem az, hogy más diákok mit gondolnak, és Neked mi lesz a jó. Közelítsük meg innen a kérdést! Az biztos, hogy a gépészmérnöki képzés manapság népszerű és vonzó. A origo.hu egy korábbi cikke szerint gépészmérnök szakra 2016-ban 5334 diák jelentkezett. Ezzel a gépészmérnöki képzés a felvételizők körében az egyik legnépszerűbb képzéssé vált.

Részletek

BPW AZ AGRITECHNICA 2017 KIÁLLÍTÁSON

"BPW tengellyel akkor is folytathatja, amikor mások már feladták."

Részletek

Elmondjuk, miért teszed jól, ha Szombathelyre felvételizel, és a gépészmérnök szakot választod

Újabb, a szombathelyi mérnökképzést és a felvételi lehetőségeket népszerűsítő eseményen vettünk részt a nemrég. A szombathelyi Gépipari Informatikai Szakgimnázium volt az ELTE Savaria Egyetemi Központ beiskolázási roadshow-jának első állomása.

Részletek

Tudományos ülés laborlátogatással

Évzáró bizottsági ülését tartja ma az ELTE Savaria Egyetemi Központban az MTA Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottság. A résztvevőket Dr. Németh István rektorhelyettes üdvözölte, kiemelten köszönetet mondva, amiért támogatták a szombathelyi duális gépészmérnökképzés létrehozását.

Részletek

Aki az anyagok alakíthatóságát kutatja

Miért lehetett csak lassan haladni a Trabanttal? Mi a titka a mai gyors kocsiknak? Milyenek a görbült térben kiszámítható kristályszálak, amelyek meglepő módon nemcsak egyszer tűnnek fel? Ezekre a kérdésekre is választ adnak Jurij Sidor kutatásai, aki az ELTE IK Savaria Műszaki Intézetének tanára, a szombathelyi gépészmérnökképzés anyagismeret tárgyának oktatója. Most tért haza Amerikából, az Utah állambeli St.George-ból, ahol egy nemzetközi konferencián (18th International Conference on Textures of Materials) számolt be legújabb eredményeiről. Ezt a konferenciát háromévente rendezik meg mindig más kontinensen, Amerikában, Európában és Ázsiában. Dr. Jurij Sidor 2008-as Pitzburg-i fórum óta vesz részt ezeken a tudományos üléseken. 2012-ben az indiai Mumbai-ba, 2014-ben Drezdába utazott, hogy bemutassa fejlesztéseit, most Amerikába vitte a tudását.

Részletek

A jég káros hatásai

Az energia szállító és átalakító berendezések dinamikai problémáival foglalkozik kutatásai során dr. Kollár László, az ELTE IK Savaria Műszaki Intézetének oktatója.

Részletek

A legjobb egyetemek között az ELTE – Jól választasz, ha Szombathelyen tanulsz gépészmérnöknek

A hetente jelentkező - a leendő gépészmérnököknek szóló - bejegyzésünkben ezúttal néhány érdekes ELTE-s információt közlünk. Egyebek mellett azt, hogy a 2018-as Best Global Universities rangsorban az Eötvös Loránd Tudományegyetem - az európai iskolák közül - a 219. helyről a 201. - re lépett, de a világrangsorban is javított az ELTE, csaknem 40 helyet.

Részletek

Menetel előre a szombathelyi duális gépészmérnökképzés: tovább bővült az ipari partnerek száma!

Sikeresen menetel előre a szombathelyi duális gépészmérnökképzés, amely immár a három évfolyamot visz az ELTE Savaria Egyetemi Központban. A képzést elindító hat nagy partnervállalathoz az elmúlt két évben további cégek kapcsolódtak, idén ősszel pedig újabb négy Kft. kötött együttműködést az egyetemmel arra, hogy itt szeretne kitaníttatni magának két-két gépészmérnök hallgatót. Újonnan csatlakozott a szentgotthárdi Ames, a sopronkövesdi autoliv, a vaskeresztesi MAM és a marcali Ziehl-Abegg.

Részletek

Jó választás - ELTE Gépészmérnöki képzés Szombathely

Korábban már írtunk róla, hogy a szombathelyigépész csapat a zsűri különdíját kapta az Automotive Hungary kiállítás keretei között megvalósult TechTogether versenyen. A gépészmérnöki szakma iránt érdeklődők számára további fontos információ, hogy a megnyitón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy mekkora lehetőségek rejlenek a magyar autóiparban, és azt is kiemelte, hogy miként szeretné támogatni a kormány az ágazat fejlődését a következő években.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...