Hírek

Átadásra került ELTE IK Kiváló hallgatója nívódíj

4. szombathelyi duális gépészmérnöki képzés szerződés aláírási ünnepségen Dr. Horváth Zoltán az ELTE Informatikai Kar dékánja adta át két gépészmérnök hallgatónknak a ELTE IK Kiváló hallgatója nívódíjakat.

Részletek

4. Duális gépészmérnöki képzés ünnepélyes szerződésaláírás

Immáron 4. alkalommal került megrendezésre ELTE IK szombathelyi duális gépészmérnöki képzés vállalati partnerei és hallgatói közötti ünnepélyes szerződésaláírás.

Részletek

Elindult a pótfelvételi!

Július 27-től egészen augusztus 6-ig jelentkezhetsz még a szeptemberben induló gépészmérnök képzésre. Kattints a részletekért ide!

Részletek

Felhívás Tudományos Diákköri részvételre

A TDK a Tudományos DiákKör rövidítése. Korábban az egyetemeken egy-egy oktató vagy kutató köré gyűlve több hallgató végzett tudományos kutató munkát. Mára a legtöbb helyen a “kör” jelleg háttérbe szorult, de a tudományos igényességű, irányított munka megmaradt.

Részletek

A szemcsehalmazok különös természete, beszámoló az ECMS 2018 konferenciáról!

A témában folytat kutatást Intézetünk oktatója Dr. Safranyik Ferenc, aki Dr. Keppler Istvánnal, a Szent István Egyetem, Gépészmérnöki Kar professzorával közösen végzett kutatását „Automatic calibration algorithm of Discrete Element Models” címmel adta elő a 32. ECMS konferencián, Wilhelmshavenben.

Részletek

Jól keresnek és sokáig lesz munkájuk a gépészmérnököknek

Ha a gépészmérnök képzést választottad, nagyon jól döntöttél. Az elmúlt hónapok hírei is ezt támasztják alá.

Részletek

Gépész futóbajnok a XXXIV. 5vös 5km nemzetközi futóversenyen!

A félévenként megrendezett verseny célja egyetemi és budapesti polgárok, kiemelten a hallgatók, oktatók és újbudai lakosok megmozgatása.

Részletek

Új, egyetemi applikáció, rekord jelentkezés a szombathelyi képzésekre, együttműködés a mérnöki szak

Mi történt áprilisban az ELTE szombathelyi kampuszán? Egyebek mellett kiderült, hogy mennyien jelentkeztek az egyes szakokra. Köztük hozzánk, a gépészmérnök képzésre. Készült egy új applikáció a jó öreg Neptun helyett, és született egy együttműködési megállapodás is az egyetem és a város között.

Részletek

I. Jövő Mérnökei Foci Kupán az ország 14 egyetemének közel 150 focibarát hallgatója vett részt!

I. Jövő Mérnökei Foci Kupán és a III. Automotive Foci Kupán 700-nál is több focibarát vett részt!

Részletek

A szombathelyi gépészek az I. Jövő Mérnökei Focikupán

Április 14-én idén első alkalommal rendezik meg Budapesten az Ikarus Sportközpontban a mérnök hallgatók focikupáját, amelynek fővédnöke Dr. Palkovics László, oktatásért felelős államtitkár. A tornán ország 14 egyetemének mérnök hallgatói indulnak, köztük a szombathelyi gépészek is. 

Részletek

XII. Gépészeti Szakterületek Nemzetközi Hallgatói Konferenciája 2018

Menyik Balázs elsőéves duális gépészmérnök hallgatónk képviseli a szombathelyi műszaki felsőoktatást a XII. Gépészeti Szakterületek Nemzetközi Hallgatói Konferenciáján.

Részletek

Prof. Dr. Horváth Bélát a MAB a Műszaki Tudományi Bizottságának (MTB) tagjává választották

Örömmel tudatjuk, hogy a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) Plénuma a közelmúlti ülésén a MAB Műszaki Tudományi Bizottságának (MTB) tagjává választotta Prof. Dr. Horváth Bélát, az ELTE IK Savaria Műszaki Intézet egyetemi tanárát.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...