Hírek

Szőlősi József mérnök oktatót mutatjuk be: gyakorlat teszi a mestert!

Interjúnkban Szőlősi József mérnök oktatót mutatjuk be, aki több mint 15 éves ipari múlttal és tapasztalattal 2019. február elején kezdte meg oktató-kutató munkáját a Savaria Műszaki Intézetben. Az eddigi tapasztalataiból adódóan a számítógéppel támogatott tervezés tárggyal, majd később a gyártástechnológia tárgyat fog oktatni. Mottója: "Hiszem, hogy a gyakorlatorientált oktatásnak van jövője egyedül"

Részletek

Átadták az első (duális) gépészmérnöki diplomákat Szombathelyen!

Történelmi pillanathoz érkezett a szombathelyi duális gépészmérnöki képzés, hiszen a szombaton átvehették a diplomájukat az első gépészmérnök hallgatók.

Részletek

Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt!

Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt február 11-ig a duális gépészmérnöki képzésre . Ne maradj le!

Részletek

Mit tanulj, hogy biztosan legyen állásod?

Ma a gépészmérnöki diplomával és a szakmai gyakorlattal rendelkező fiatalok munkaerőpiac kilátásai a legjobbak.

Részletek

További két fővel bővült az ELTE IK Savaria Műszaki Intézet oktatói állománya

2019 január 1-én két új kolléga kezdte meg oktató munkáját a Savaria Műszaki Intézetben, tovább erősítve a gyakorlat orientált szombathelyi műszaki felsőoktatást. Mai cikkünkben Hegedűs János mérnök oktatót mutatjuk be!

Részletek

Duális partnerünk a BPW-Hungária Kft. a „Mezőgazdasági Technika Innovációja“ közönségdíjat nyerte el

Würzburg/Wiehl, 2019.01.15. --- 25 százalékkal nagyobb vonóerő nedves és nehezen járható talajviszonyok mellett, kisebb vontató járművek is húzhatnak nagyobb terhet: az „AGRO Drive“ hidraulikus hajtott tengelyének fent felsorolt rendszerelőnyeivel a BPW a gazdálkodók és a bérmunka vállalkozók körében azonnal bestseller lett – és megnyerte az agrár ágazat legfontosabb közönségdíját. A BPW termékei az építkezéseken is egyre nagyobb teret nyernek.

Részletek

További két fővel bővült az ELTE IK Savaria Műszaki Intézet oktatói állománya

2019 január 1-én két új kolléga kezdte meg oktató munkáját a Savaria Műszaki Intézetben, tovább erősítve a gyakorlat orientált szombathelyi műszaki felsőoktatást. Mai cikkünkben Lajber Kristóf mérnök oktatót, a következőben pedig Hegedűs Jánost mutatjuk be!

Részletek

5 + 1 érv, hogy miért érdemes duális gépészmérnöki képzésre menned!

A mérnöki területen kiemelten fontos, hogy az egyetemi képzés gyakorlatorientált legyen, bemutatjuk miért!

Részletek

Az első szombathelyi műszaki Tudományos Diákköri Konferencia!

Nagy sikerrel zajlott le november 30-án az első szombathelyi műszaki Tudományos Diákköri Konferencia a Savaria Műszaki Intézetben.

Részletek

Szombathelyen tanulnak a legjobb fiatalok a vidéki gépészmérnöki képzések közül!

A HVG idén is elkésztette a magyarországi egyetemek értékelését. A gépészmérnöki alapszakra felvett hallgatók kiválósága alapján összeállított rangsorban a szombathelyi gépészmérnöki képzés országosan - a BME és Óbudai Egyetem után - a harmadik helyen végzett.

Részletek

"Szombathely visszavár" ösztöndíjat kaptak hallgatóink!

Szajkó Péter elsőéves és Horváth Dóra harmadéves gépészmérnök hallgatónk elnyerte a „Szombathely visszavár” tanulmányi ösztöndíjat, amelyet a felsőoktatásban hiányszakmákban tanuló, tehetséges szombathelyi fiatalokat kaphatnak meg. Az idei ösztöndíjakat Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor, alpolgármester és Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke adta át.

Részletek

Együttműködési megállapodást írt alá az ELTE és a xian-i XUST egyetem rektora

Kelet-közép-európai országokba látogatott Kínából Shaanxi tartomány oktatási minisztere és a tartomány egyetemeinek delegációi október 17 és 22 között. Céljuk Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban kutatók toborzása és együttműködési megállapodások kötése volt.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...