Hírek

Új Nemzeti Kiválóság Program záró konferencia a Savaria Műszaki Intézet kutatójának részvételével

Intézetünk oktatója, dr. Kollár László egyetemi docens mutatta be az Új Nemzeti Kiválóság Program záró konferenciáján sikeres kutatásait.

Részletek

Tovább bővült az ELTE Savaria Műszaki Intézet kutató állománya

Mostani interjúnkban a Bilbaoban született, spanyol Luis Rubio Rodriguez kutatót mutatjuk be, aki februárban kezdte meg kutatásait szélerőművek dinamikai problémáin az EFOP-3.6.1 projekt keretében Intézetünkben.

Részletek

3. 4. 5. hely + különdíj a Techtogether GTE-Mach-Tech egyetemi mérnök hallgatói csapatversenyen!

Az egynapos Techtogether csapatversenyen 18 csapat vett részt és mérte össze a tudását Budapesten. A szombathelyi gépészmérnöki képzést három csapat, 9 duális hallgató képviselte a versenyen. Az Arrabona Racing Team hozta el az első díjat, a második díjat a BME Motorsport csapata kapta, míg a harmadik helyen két csapat, a Szombathelyi Gépész #1 és a Pannon Rája Solar Boat Team végzett.

Részletek

Külföldi gépészmérnök hallgatóink tudományos sikere Temesvárott!

A XX. Erdélyi Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia került megrendezésre Temesvárott, amelyre a résztvevők a Kárpát medence minden tájáról érkeztek. Szombathelyről kezdve, Budapesten, Temesváron és Kolozsváron keresztül egészen a messzi Csíkszeredáról is érkeztek hallgatók, hogy tudományos dolgazataikat bemutassák a zsűritagoknak.

Részletek

Szombathelyi gépészek sikere a Gépészeti szakterületek nemzetközi hallgatói konferenciáján Győrben!

Idén 13. alkalommal került megrendezésre a Gépészeti szakterületek nemzetközi hallgatói konferenciája Győrben, a Széchenyi István Egyetem szervezésében április 7-től 10-ig, melyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi gépészmérnök hallgatói 12 fővel képviseltették magukat, további 13 magyarországi, illetve határon túli egyetem diákjaival együtt.

Részletek

Pályázati felhívás BPW NAPSZEKÉR szakdolgozat díjra!

A BPW-Hungária Kft. immár második alkalommal „BPW Napszekér díj” néven pályázatot ír ki legalább 6t tengelyterhelésű trailer témakörben szakdolgozatot/diplomamunkát készítő hallgatók részére.

Részletek

Gyárlátogatáson jártunk a duális partnerünknél az Aptiv Services Hungary Kft.-nél

Március 22-én közel fél napos program során bepillantást nyerhettünk az Aptiv korszerű aktív biztonságtechnikai berendezéseinek a rejtelmeibe, valamint megtekinthettük ezek automatizált gyártási mozzanatait.

Részletek

Szőlősi József mérnök oktatót mutatjuk be: gyakorlat teszi a mestert!

Interjúnkban Szőlősi József mérnök oktatót mutatjuk be, aki több mint 15 éves ipari múlttal és tapasztalattal 2019. február elején kezdte meg oktató-kutató munkáját a Savaria Műszaki Intézetben. Az eddigi tapasztalataiból adódóan a számítógéppel támogatott tervezés tárggyal, majd később a gyártástechnológia tárgyat fog oktatni. Mottója: "Hiszem, hogy a gyakorlatorientált oktatásnak van jövője egyedül"

Részletek

Átadták az első (duális) gépészmérnöki diplomákat Szombathelyen!

Történelmi pillanathoz érkezett a szombathelyi duális gépészmérnöki képzés, hiszen a szombaton átvehették a diplomájukat az első gépészmérnök hallgatók.

Részletek

Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt!

Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt február 11-ig a duális gépészmérnöki képzésre . Ne maradj le!

Részletek

Mit tanulj, hogy biztosan legyen állásod?

Ma a gépészmérnöki diplomával és a szakmai gyakorlattal rendelkező fiatalok munkaerőpiac kilátásai a legjobbak.

Részletek

További két fővel bővült az ELTE IK Savaria Műszaki Intézet oktatói állománya

2019 január 1-én két új kolléga kezdte meg oktató munkáját a Savaria Műszaki Intézetben, tovább erősítve a gyakorlat orientált szombathelyi műszaki felsőoktatást. Mai cikkünkben Hegedűs János mérnök oktatót mutatjuk be!

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...