Hírek

Meglepetés statika órán: egy olasz professzor Brüsszelből!

A szombathelyi egyetem vendége a napokban Bernardo Innocenti, aki ma előadást tartott a gépészmérnök hallgatóknak. A rendkívüli statika óráról videofelvétel is készült, bármikor visszanézhető.

Részletek

Új minőség a NyME szombathelyi campusán

A Vas Megyei Kormányhivatal és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezte a Vas Megyei Állásbörze és Karriernapot. A két napos rendezvénysorozat keretében negyven munkáltató mutatkozott be, hogy kínálatuk találkozhasson a munkakeresők igényeivel.

Részletek

Állásbörze

A szombathelyi gépészmérnökképzés is bemutatkozik azon az Állásbörzén és a kapcsolódó szakmai programokon, amelyet a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervez a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával együttműködve 2015. szeptember 29-én és 30-án.

Részletek

Új képzés és új lehetőség a hallgatók előtt

Szombathely történelmet ír. Ha a gépészképzést jól folytatja a város, akkor ez modellértékű lesz, és minta lehet minden vidéki intézmény számára - hangzott el a Nyugat-magyarországi Egyetem TTMK Műszaki Intézet szombathelyi gépészmérnök képzéséhez kapcsolódó ünnepélyes hallgatói munkaszerződés aláírási ceremóniája előtt, Szombathelyen.

Részletek

Csapatépítés a Csónakázótónál

Ambíciózusan, jókedvvel és lendülettel vágnak bele a most induló szombathelyi gépészmérnökképzés hallgatói a 2015/16-os tanév munkájába. A Gólyafelkészítő héten kapott információhullám és a cégekkel való szerződések aláírásának sorsdöntő, jövőépítő nagy pillanatai után a zárónapon játékos sportvetélkedőn vettek részt oktatóikkal együtt a Csónakázótónál, ahol sok meglepetést okoztak ügyes, szellemes megoldásaikkal, túlteljesítéseikkel.

Részletek

A legelső tanóra

A gépészek legelső órája: statika dr. Fekete Gusztávval 2015. szeptember 7-én a "C" épület nagy előadójában

Részletek

A legelső elsősöket 220 jelentkezőből válogatták a 2015. szeptemberében induló gépészmérnökképzésre

A világ minden tájáról érkeztek haza az oktatók, hogy tanítsák a Szombathelyen 2015. szeptemberében induló gépészmérnökképzés hallgatóit – tudtuk meg dr. Horváth Béla professzortól, a Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi és Műszaki Kar Savaria Műszaki Intézet igazgatójától a Gólyafelkészítő héten tartott egyetemi tájékoztatón.

Részletek

Gólyafelkészítő hét – GÉP-ÉSZ

Gólyafelkészítő héttel kezdődött meg az egyetemi élet az elsősök számára, a gépészmérnök hallgatók is itt nyüzsögnek már a programokon. Az ember nagyságú GÉP-ÉSZ betűk ismét a Nyugat-magyarországi Egyetem TTMK „B” épület auláját díszítik.

Részletek

Még ma is a járműipar biztosítja a magyar gazdaság lendületét

Az autóipar teljesítménye folyamatosan nő, hónapról hónapra viszi előre a gazdaság szekerét. Az előrejelzések alapján pedig a következő években is lesz piaci kereslet – mondta lapunknak Szíjártó Zsolt, a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ ügyvezető igazgatója, aki szerint további kormányzati lépések kellenek ahhoz, hogy képesek legyenek a magyar kis– és közepes vállalakozások a beszállítói kapcsolatok bővítésére. A szakember hozzátette: a Nyugat-Pannon a gazdaságfejlesztési és innovációs programból mintegy kétszázötvenmilliárd forintos támogatási keretre pályázik.

Részletek

Gépészek Savariában

Nem állunk meg az úton, hamarosan megjelenhet a villamosmérnök-képzés is a palettán – ezt közölték azon a sajtóeseményen, melyet a duális gépészmérnöki képzés aktualitásairól péntek késő este tartottak.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...