Hírek

Toborzás: gyűlnek a második indítandó évfolyam hallgatói

Kétszáz középiskolás diák részvételével rendezték meg október 14-én a szombathelyi gépészmérnökképzést bemutató roadshow megnyitóját a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Műszaki Szakképző Iskolájában. A program a ”DUÁLGÉP” – A szombathelyi duális gépészmérnöki képzés fejlesztése, együttműködve a kiemelt járműipari központ gazdasági hálózatával c. TÁMOP-4.1.1.F-14/1/Konv-2015-0014 számú pályázat keretei között valósult meg.

Részletek

A Gépipariban indul a gépész roadshow

A Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolájában rendezik a középiskolai diákokat tájékoztató rendezvénysorozat sajtónyilvános megnyitóját október 14-én, szerdán 13 órától. A Gépipariból 19 tanulót vettek fel a Nyugat-magyarországi Egyetem 2015. szeptemberében indult szombathelyi gépészmérnökképzésére. Közülük két hallgatót, Pintér Dánielt és Gérnyi Martint szólítottuk meg: hogy találtak rá erre a képzésre, és hogy érzik magukat a nagy pályaválasztási döntés után az egyetemen?

Részletek

Leonardo-modellek 1400-as évekbeli rajzok alapján

A karneváli GÉP-ÉSZ standon olyan Leonardo-modelleket is bemutatunk, amelyek a „nagy mester” rajzai alapján készültek a technika tanszéken Csuka Imre vezetésével. Csuka Imre 20 évig tanított, mások közt ipari termék és formatervező mérnököket Szombathelyen, három évig gépészmérnököket Mosonmagyaróváron. A műszaki kommunikációval (ábrázoló geometriával, géprajzzal és számítógépes tervezéssel) foglalkozott, tanított gyártástechnológiát és anyagismeretet.

Részletek

A jövőjére gondol a vasvári egyetemista

Új korszak nyílt a Nyugat-magyarországi Egyetem életében: elindult a szombathelyi gépészmérnökképzés. A tanévnyitó után rendezett aláírási ceremónián a partnercégek képviselői névjegyükkel látták el az együttműködési szerződést a hallgatókkal. A felvett 80 hallgatóból 25 a hagyományos BSc, 55 a duális képzésben vesz részt. Ez utóbbi oktatási formát választotta a vasvári Baumgartner Richárd is, aki bízik abban, hogy végzettsége komoly előnyt jelent majd számára a munkaerő-piacon.

Részletek

Meglepetés statika órán: egy olasz professzor Brüsszelből!

A szombathelyi egyetem vendége a napokban Bernardo Innocenti, aki ma előadást tartott a gépészmérnök hallgatóknak. A rendkívüli statika óráról videofelvétel is készült, bármikor visszanézhető.

Részletek

Új minőség a NyME szombathelyi campusán

A Vas Megyei Kormányhivatal és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezte a Vas Megyei Állásbörze és Karriernapot. A két napos rendezvénysorozat keretében negyven munkáltató mutatkozott be, hogy kínálatuk találkozhasson a munkakeresők igényeivel.

Részletek

Állásbörze

A szombathelyi gépészmérnökképzés is bemutatkozik azon az Állásbörzén és a kapcsolódó szakmai programokon, amelyet a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervez a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával együttműködve 2015. szeptember 29-én és 30-án.

Részletek

Új képzés és új lehetőség a hallgatók előtt

Szombathely történelmet ír. Ha a gépészképzést jól folytatja a város, akkor ez modellértékű lesz, és minta lehet minden vidéki intézmény számára - hangzott el a Nyugat-magyarországi Egyetem TTMK Műszaki Intézet szombathelyi gépészmérnök képzéséhez kapcsolódó ünnepélyes hallgatói munkaszerződés aláírási ceremóniája előtt, Szombathelyen.

Részletek

Csapatépítés a Csónakázótónál

Ambíciózusan, jókedvvel és lendülettel vágnak bele a most induló szombathelyi gépészmérnökképzés hallgatói a 2015/16-os tanév munkájába. A Gólyafelkészítő héten kapott információhullám és a cégekkel való szerződések aláírásának sorsdöntő, jövőépítő nagy pillanatai után a zárónapon játékos sportvetélkedőn vettek részt oktatóikkal együtt a Csónakázótónál, ahol sok meglepetést okoztak ügyes, szellemes megoldásaikkal, túlteljesítéseikkel.

Részletek

A legelső tanóra

A gépészek legelső órája: statika dr. Fekete Gusztávval 2015. szeptember 7-én a "C" épület nagy előadójában

Részletek

A legelső elsősöket 220 jelentkezőből válogatták a 2015. szeptemberében induló gépészmérnökképzésre

A világ minden tájáról érkeztek haza az oktatók, hogy tanítsák a Szombathelyen 2015. szeptemberében induló gépészmérnökképzés hallgatóit – tudtuk meg dr. Horváth Béla professzortól, a Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi és Műszaki Kar Savaria Műszaki Intézet igazgatójától a Gólyafelkészítő héten tartott egyetemi tájékoztatón.

Részletek

Gólyafelkészítő hét – GÉP-ÉSZ

Gólyafelkészítő héttel kezdődött meg az egyetemi élet az elsősök számára, a gépészmérnök hallgatók is itt nyüzsögnek már a programokon. Az ember nagyságú GÉP-ÉSZ betűk ismét a Nyugat-magyarországi Egyetem TTMK „B” épület auláját díszítik.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...