Hírek

Celldömölkön járt a GÉP-ÉSZ roadshow

Ma Celldömölkön járt a GÉP-ÉSZ roadshow A Berzsenyi Dániel Gimnáziumban és a Berzsenyi Dániel SZKI-ben a BPW-Hungária Kft-t Németh Gábor duális szakképzési koordinátor és dr. Jánosi Endre gépészmérnök mutatta be a gépészmérnök képzést. A két helyen összesen 9 fő regisztrált.

Részletek

A szombathelyi gépészmérnöki képzés pályázati partnere a TKKI

A "TÁMOP-4.1.1.F-14/1/Konv-2015-0014 "DUÁLGÉP - A szombathelyi duális gépészmérnöki képzés fejlesztése, együttműködve a kiemelt járműipari központ gazdasági hálózatával" projekt fő célkitűzése a szombathelyi Gépészmérnök BSc képzés elindítása, a duális képzési rendszer alapjainak megteremtése a térség gazdasági szereplőinek az elvárásához és a térség társadalmi céljaihoz igazítva. Ennek keretében a Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi és Műszaki Kara és a Türr István Képző és Kutató Intézet együttműködési megállapodást írt alá 2015. február 20. dátummal. A pályázat három konzorciumi partnere a NYME TTMK, a Savaria Szakképzés-fejlesztési Kft., valamint a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. A Türr István Képző és Kutató Intézet kötelező együttműködő partner megnevezéssel vesz részt a projektben, melynek időtartama 2015. április 2-től 2015. november 30-ig tart.

Részletek

Gyakornokokat keresnek - több kihívás, több lehetőség

A Lear Corporation a Fortune 500-as listában felsorolt vállalat, amelynél tehetséges alkalmazottak sokszínű csapatai világszínvonalú termékeket terveznek és gyártanak. Mint az autóipar vezető beszállítója az ülés és elektromos energiakezelő rendszerek területén, a Lear globális képességekkel, de egyedi kötelezettségvállalással szolgálja ki ügyfeleit. A Lear központja Southfieldben, Michigan államban található és világszerte 36 országban, 221 helyen üzemel, ahol összesen kb. 122.000 dolgozót alkalmaz. A Lear-t a New York-i tőzsdén [LEA] néven jegyzik.  Hazánkban is számos telephelyen folytat termelést; kiemelkedően Gödöllőn és Gyöngyösön. Vállalatunk az elmúlt évek eredményei alapján Magyarország legnagyobb és legeredményesebb munkáltatói közé tartozik. Termékeink közé tartoznak: autóvillamossági berendezések, gépjárműülés-, belső felszerelési rendszerek. Kereskedelmi politikánk legfontosabb eleme a kiváló minőség, amely az autóipar egyik legelismertebb beszállítójává tette vállalatunkat.

Részletek

Beszerző munkatársat keresnek gyöngyösi logisztikai szervezetükbe

A Lear Corporation a Fortune 500-as listában felsorolt vállalat, amelynél tehetséges alkalmazottak sokszínű csapatai világszínvonalú termékeket terveznek és gyártanak. Mint az autóipar vezető beszállítója az ülés és elektromos energiakezelő rendszerek területén, a Lear globális képességekkel, de egyedi kötelezettségvállalással szolgálja ki ügyfeleit. A Lear központja Southfieldben, Michigan államban található és világszerte 36 országban, 221 helyen üzemel, ahol összesen kb. 122.000 dolgozót alkalmaz. A Lear-t a New York-i tőzsdén [LEA] néven jegyzik.  Hazánkban is számos telephelyen folytat termelést; kiemelkedően Gödöllőn és Gyöngyösön. A vállalat az elmúlt évek eredményei alapján Magyarország legnagyobb és legeredményesebb munkáltatói közé tartozik. Termékeink: autóvillamossági berendezések, gépjárműülés-, belső felszerelési rendszerek. Kereskedelmi politikánk legfontosabb eleme a kiváló minőség, amely az autóipar egyik legelismertebb beszállítójává tette a céget.

Részletek

GÉP-ÉSZ roadshow a 45. héten

A gépész road-show Kőszegen, Körmenden és Szombathelyen mutatta be az egyetemi képzést és a partnercégeket.

Részletek

Nyugat-Pannon stand az Automotive Hungary-n

Partnercégeivel együtt a szombathelyi gépészmérnökképzés is meg tudott jelenni idén az ország nagy egyetemei között az október 28-30-án rendezett Automotive Hungary Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállításon, amely összekapcsolja az üzletet, a kutatásfejlesztést az oktatással és a humán erőforrásokkal.

Részletek

A képzési rendszer iparbarát átalakítása szükséges

Hol tartanak a változások a felsőoktatás és az ipar találkoztatásában, amely kormányzati stratégia - erről beszélt dr. Palkovics László államtitkár az Automotive Hungary Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállításon rendezett konferencián.

Részletek

Inkább pénzt veszítsek, mint bizalmat!

„Inkább pénzt veszítsek, mint bizalmat!” – idézték Robert Bosch-t a minőség alapú gyártás kapcsán a TECHTOGETHER előadássorozatban, amely az Automotive Hungary 2015 kiállítás része. Az üzlet, a tudomány és a karrier közös fóruma ez: a Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás, amelyet október 28-29-30-án rendeznek meg Budapesten.

Részletek

Új partnercég a szombathelyi duális képzésben: a SCHOTT

A SCHOTT magyarországi gyárát Forma Vitrum Kft. néven több, mint 20 évvel ezelőtt alapították Lukácsházán. A SCHOTT Pharmaceutical Systems 16 gyárát magába foglaló hálózatában a lukácsházi a legnagyobb kapacitással működő telephely, 25 ezer négyzetméteren, közel 600 alkalmazottal. Termékeik ampullák, gyógyászati üvegcsék és karpullák, melyekből 93 gyártósoron évente 1,7 milliárd darab készül. Két hallgatót tudnak fogadni.

Részletek

Eddig 84 diák regisztrált

Sikeres a gépészmérnök hallgatókat toborzó roadshow, amely eddig 12 helyen járt, és összesen 84 diák regisztrált két megyében.

Részletek

UniTech Mérnökverseny újratöltve!

Az UniTech Mérnökverseny 2015 őszén újra kihívást állít a tehetséges mérnökhallgatók elé. Most végre megmutathatod, mit tudsz, tervezz, játssz, nyerj!

Részletek

A zalaegerszegi Ganzban 18 fő regisztrált

A roadshow eddig hét középiskolában járt, összesen 39 érdeklődőt regisztráltunk, akik közül a zalaegerszegi Ganzban 18 fő regisztrált.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...