Hírek

Egyetemi kampányóra az Állásbörzén

Kétszáz érdeklődő, továbbtanulni szándékozó középiskolás hallgatta végig az Állásbörzén tartott egyetemi kampányórát, amelyet dr. Németh István mb. rektorhelyettes azzal vezetett be, hogy Savaria Egyetemi Központ 2017-ben csatlakozik a nagy múltú, rangos intézményhez, az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez, az ELTE szenátusának hétfői döntése nyomán.

Részletek

Leszàllt a Kutatók èjszakàja - a szellem vilàgoskodik

Kifogyhatatlan èrdeklődèssel tartanak ki a gyermekhadak óràk óta a Savaria Egyetemi Központ helyszìnein. Nem fàradnak kipróbàlni a jàtèkokat, gèpeket, interakcióba lèpni a technikai csodamasinàkkal. Mèg vannak lufik, tollak, cukorkàk, kulcstartók ès màs ajàndèkok, amiket jutalmul kapni lehet.

Részletek

Roadshownyitó a Gépipariban

Több mint 300 középiskolás hallgatta meg a szombathelyi duális gépészmérnökképzés és partnercégeinek toborzó előadásait szeptember 21-én az Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában.

Részletek

A BPW nyert a hazai pályán

Targoncás ügyességi versenyt rendezett az öt szombathelyi nagyvállalat, valamennyien a szombathelyi gépészmérnökképzés partnercégei: a BPW-H, a Delphi, az EPCOS, az iQor és a LuK Savaria hétvégén, hagyományteremtő szándékkal.

Részletek

Jó állásuk is lesz, nemcsak diplomájuk

Ma a második évfolyam is aláírta a szerződéseket a duális gépészmérnöki képzés partnervállalataival. A kiemelt ünnepre az ad okot, hogy a duális hallgatók „már az iskolapadból elkelnek”, vagyis 3,5 éves tanulmányaik végén állásajánlat várja őket a cégeknél, ha jól teljesítenek a gyakorlatokon.

Részletek

Összekapcsolódtunk az Opellel

A szombathelyi duàlis gépészmérnökképzés partnercége, az Opel a Savararia campus valamennyi képzésének bemutatkozàsi lehetőséget adott ma a Tudàsközpontjukkal közös standon.

Részletek

A duális hallgatók és a partnercégek holnap aláírják a szerződéseket

Ünnepélyes szerződéskötési ceremónia keretében írják alá a szerződéseket holnap délelőtt 11 órakor a duális gépészmérnök hallgatók a partnercégeinkkel. Ezzel megkezdik 3,5 éves egyetemi tanulmányaikat, amelynek pontosan a felét fogják a vállalatoknál tölteni a gyakorlati hetek keretében. A duális gépészmérnökképzés szerződő partnerei: BPW-Hungária Kft, Delphi Hungary Kft., EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft., iQor Global Services Hungary Kft., LuK Savaria Kuplunggyártó Kft., Opel Szentgotthárd Kft., Roto Elzett Certa Kft., SCHOTT Hungary Kft., Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., Uniriv Kft.

Részletek

Az Opel Szentgotthárd Kft. meghívására

A Savaria Egyetemi Központ tárgyalásokat kezdett az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) annak érdekében, hogy a Központ 2017 januárjától csatlakozzon a rangos budapesti intézményhez. A fiatalok érdeklődésüknek megfelelően három fő szakterületről választhatnak maguknak olyan képzést, amely piacképes diplomát ad: a műszaki, a sporttudományi és egészségfejlesztési illetve a pedagógus (és művészetközvetítő) képzés területéről.

Részletek

Zöld városokról a SEK-en

Megkezdődött a Nemzetközi Nyári Egyetem a NymE Savaria Egyetemi Központban. Az augusztus 28-áig tartó rendezvény témája: a „zöld városok”.

Részletek

Szombathelyi gépészek a formulán

Szombathelyi gépészek a Formulán Az autóipar számára az egyik legkomplexebb kérdés az utánpótlás-nevelés, a technológiai innovációval párhuzamosan elvárható megfelelő szakemberállomány biztosítása, -megtartása. A Formula Student Hungary csütörtöki napján (augusztus 18.) a témában kerekasztal-beszélgetést rendeznek, ahol a szombathelyi gépészmérnöki képzés is képviselteti magát. Megvizsgálják az autóipari humán erőforrás helyzetét, a potenciális fejlesztési lehetőségeket. A találkozóra a szakirányú felsőoktatási intézmények képviselői mellett a rendezvény szponzorainak HR-es szakembereit is várják, hogy beszéljenek employer branding stratégiájukról, tapasztalataikról. Várhatóan részt vesz a találkozón dr. Palkovics László professzor, oktatási államtitkár is. A tapasztalatcserére meghívják a HR- és gazdasági szaksajtót is.

Részletek

Milyen a duális képzés diák szemmel?

A BPW-Hungária Kft. duális gépészmérnök hallgatói lassan a vállalati gyakorlat végére érnek, ezzel elmondhatják, hogy sikeresen teljesítették az első évet. Egy év távlatában mesélik hogyan élték meg a szak- és intézményválasztást, a duálissá válást, az egyetemi és a gyakorlati időszakot. A cég és a hallgatók bíznak benne, hogy ezzel kedvet csinálnak a szombathelyi duális gépészmérnökképzésre való jelentkezésre, és a BPW-Hungária Kft-t választják majd a műszaki pályán gondolkodó fiatalok.

Részletek

Partnercégünk, a Távhő környezettudatos vállalat

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. a 2000-es évek elején – sikeres nyugat–európai példák tanulmányozása után – döntött úgy, hogy a hagyományos hőtermelési eljárások mellett a megújuló energia felhasználás irányába tesz beruházási lépéseket.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...