Hírek

2017-től ELTE diplomát lehet szerezni Szombathelyen

Ma az ünnepélyes szalagátvágással dr. Palkovics László államtitkár és prof. dr. Faragó Sándor rektor felavatta a gépész laborokat. A rendezvényen jelentette be az államtitkár, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetem és az ELTE szenátusának pozitív döntése nyomán támogatni fogja a szombathelyi campus ELTE-integrációját. A vendégeket csoportokban vezették végig a laboratóriumokon, ahol az egyes szakterületek mérnökei mutatták be, mit tudnak a felszereléshez tartozó gépek.

Részletek

A szombathelyi hallgatók is lehetnek még „formulások”

A Formula Student Hungary-t szervező XMEDITOR képviseletében Forgács István volt a Savaria Műszaki Intézet vendége, aki a duális képzés partnercégeinek, a gépészmérnök oktatóknak és hallgatóknak bemutatta az évről évre a Győr melletti Gönyün megrendezett nemzetközi versenyt. Nem titkolt szándékunk, hogy mire a szombathelyi mérnökjelöltek mesterképzősök lesznek, készen álljanak az önálló autóépítésre.

Részletek

Robotikával foglalkozó diákok az élmezőnyben

Középiskolások által tartott LegoRobot bemutatót tartottak partnercégünk, az iQor Global Services Hungary Kft Innovációs központjában. A Savaria Szakközépiskola tanulói mutatták be az általuk tervezett és elkészített robotot nagy érdeklődés mellett. A Savaria Iskola elektronika szakkörének robotikával foglalkozó IQor-Savaria Team csapata a WRO – World Robot Olympiad – robot építési és programozási versenyének országos fordulóján 2. helyezést ért el. Örömmel gratulálunk a csapat résztvevőinek: Kovács Tamás, Molnár Róbert és Pál Barna diákoknak és felkészítő tanáraiknak: Schubert Józsefnek és Tóth Józsefnek.

Részletek

Partnercégünk, a Delphi a Legjobb Gyár Díját kapta

A PSA Csoport Legjobb Gyár Díját kapta éves Beszállítói Napján a szombathelyi gépészmérnökképzés egyik partnercége, a Delphi Hungary Kft. A Delphi két gyártóüzemét is „Legjobb Gyár Díjban” részesítették: az egyik a szombathelyi Elektronikai és Biztonságtechnikai gyár, a másik a marokkói E/EA gyártóüzeme. A szombathelyi gyár dízel motorvezérlőket gyárt a PSA csoportnak, és hamarosan megkezdi a fedélzeti elektronikák gyártását is. A díj óriási elismerés a szombathelyi Delphi-nek, hiszen ez visszaigazolás kiváló működésükről, amivel hozzájárulnak a PSA Csoport eredményeihez.

Részletek

Ajándékot kaptunk a BPW 25. születésnapján

Gépészeti kiállításához egy szép futóművet kapott ajándékba az egyetem a BPW-Hungária Kft-től a cég fennállásának 25. évfordulóját ünneplő jubileumán május 27-én.

Részletek

IMS vitrin a gépészeten

Már a helyén áll gépészeti kiállításunk első darabja, az IMS Connector Systems vitrinje, amelyben tevékenységüket mutatják be képek és tárgyak segítségével.

Részletek

Telefonkiállítás az iQornál – bárki megnézheti!

A szombathelyi gépészmérnökképzés egyik partnercégénél, az iQor Global Services Hungary Kft-nél telefonkiállítás nyílt dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjével.

Részletek

Logisztika a BPW-nél

Megkezdődött a BPW-Hungária Kft-nél a duális gépészmérnök hallgatók II. féléves vállalati gyakorlata a „Logisztika” tárgy keretében.

Részletek

Gépiparisok napja

A Nyitott egyetem - nyitott laborok, nyitott műhelyek programsorozat keretében május 9-én rendeztük meg a Gépiparisok napját. Három osztály érkezett Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskolából, akiket 12 csoportra osztottunk, hogy meg tudjuk mutatni a felszerelés alatt álló gépészeti laboratóriumokat. Az érdeklődésük az oktatók számára bíztató volt.

Részletek

Nyitott egyetem – nyitott laborok, nyitott műhelyek

Megnyitotta kapuit a 10-11. évfolyamos középiskolások előtt a NymE Savaria Egyetemi Központ május 2-3-4-én. Az előre szervezett iskolai csoportok nemcsak előadásokat, hanem laborokat és műhelyeket látogatnak, ahol izgalmas témák kerülnek terítékre, érdekes kísérletek, mérések zajlottak.

Részletek

Zöld irodák a LuK-nál

Ezzel a mottóval, a Föld napja mozgalom egyik jelmondatával rendezte meg partnercégünk, a LuK Savaria Kft. a „Legzöldebb iroda versenyt” április 22-én. Olyan irodai kollektívák jelentkeztek, akik úgy vélték, hogy náluk a legszebbek, legegészségesebbek a szobanövények, valamint irodájuk összképe megfelel az 5S előírásainak.

Részletek

A gyártástól a termékfejlesztésig

Már majdnem a második napon felmondott, aztán mégis 12 éve a soproni IMS Kft-nél dolgozik Steinbach Gábor, aki sikersztoriját meséli: szak- és nyelvtudásának köszönhetően sokat utazik, a feleségét is a cégnél ismerte meg.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...