Hírek

Nyereményjáték a Nyílt napon - okostelefonért

Nyílt napot rendezünk középiskolásoknak a Savaria Egyetemi Központban december 9-én, pénteken. A gépészmérnökképzés partnercégei délelőtt 10 órától az aulában interaktív kiállítással és nyereményjátékkal várják a középiskolásokat. Sorsolás: 15 órakor.

Részletek

Pályaorientációs nap Szentgotthárdon

A színházban rendezi meg a helyi önkormányzat a pályaorientációs napot november 29-én a Vörösmarty Mihály Gimnázium és a III. Béla Szakképző Iskola növendékei számára. A rendezvényen bemutatkozik a szombathelyi gépészmérnökképzés is, a duális képzés partnercégei közül jelen lesz az Opel.

Részletek

A jövő munkavállalóinak új lehetőségeket kell adni

A munkaerőhiány problematikájának egyik alapkérdése, mit kell tenni a HR-eseknek azért, hogy a meglévő munkaerőt megtartsák? – erről tartott prezentációt Grünwald Imre, a szombathelyi duális gépészmérnökképzés egyik partnercégének, az iQor Global Services Hungary Kft-nek a HR-vezetője a Vas megyei TOP100 céget bemutató kiadvány Tóvendéglőben rendezett premierjén.

Részletek

Topon a duàlis gépészmérnökképzés partnercégei

Bemutattàk a TOP100 kiadvànyt a Tóvendéglőben. A kiadvànyt, amely màr az ötödik, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV Nyugat-Dunàntúli Regionàlis Adó Főigazgatósàga, a Központi Statisztikai Hivatal Győri Főosztàlya és a Vas Népe együttműködésben jelentette meg. A TOP100 Vas megye legjobban teljesítő vàllalkozàsainak listàja. Az első öt a duàlis gépészmérnökképzés partnercége: 1. a LuK, 2. a Delphi, 3. a BPW, 4. az Epcos, 5. az Opel. De partnerünk a 7. helyen àlló iQor és a 16. helyezést elért Schott is! Gratulàlunk a teljesítményekhez! A középiskolàsoknak és szüleiknek pedig felhívjuk a figyelmét, hogy Vas megye és az orszàg gazdasàgàt meghatàrozó, az uniós és a vilàgpiacon is sikeres cégeknél tanulhatnak azok a fiatalok, akik a szombathelyi duàlis gépészmérnökképzésre jelentkeznek 2017. januàr 16-ig. A jelentkezési portàl: www.szombathelyigepesz.hu

Részletek

A gépész laborokat is megmutattuk ma

Vas megyei középiskolák 11-12. évfolyamos osztályfőnökeinek szervezett mára felvételi tájékoztató szakmai délutánt a Savaria Egyetemi Központ és a Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ.

Részletek

Lételemük az innovàció

A szombathelyi gépészmérnökképzés is képviseltette magàt az Automotive Hungary-n, a csúcstechnológiàkat bemutató nagy nemzetközi kiàllítàson, ahol a régió jelentős cégeit összefogva a Nyugat-Pannon Jàrműipari és Mechatronikai Központ àllított standot. Képünkön dr. Fenyvesi Dániel gépészmérnök oktató. Két partnervàllalatunk, a LuK és az Opel önàlló standon vàrta az érdeklődőket.

Részletek

A SCI-ndikátor program regisztrációja megkezdődött!

ISMERED azt az érzést, amikor elmész egy társaságba, és senki sem érti, mit is tanulsz / mivel is foglalkozol? Át tudjuk érezni. Éppen ezért indítja el a Nők a Tudományban Egyesület a Sci-ndikátor programot egyetemista és PhD hallgató lányok és fiúk számára. 

Részletek

Techtogether

A Techtogether az Automotive Hungary hàromnapos programjànak része, olyan diàkverseny, ahol a hazai műszaki felsőoktatàsban tanulók mérik össze tudàsukat. A feladatokat 15-16 cég adja össze, köztük van a szombathelyi duàlis gépészmérnökképzés két partnere, a LuK és BPW is. A szerelési gyakorlatok mellett műszaki, gazdasàgi és az Automotive kiàllítàsra vonatkozó kvízkérdésekre is felelni kell. A csapatok a standjaikra maguk építette kocsikat is hoztak, kitàblàzva, milyen szponzorokat sikerült szerezni a munkàjukhoz. A kapcsolatépítésre az Automotive Hungary kivàló hely, màr a hallgatók szàmàra is.

Részletek

Egyetemi kampányóra az Állásbörzén

Kétszáz érdeklődő, továbbtanulni szándékozó középiskolás hallgatta végig az Állásbörzén tartott egyetemi kampányórát, amelyet dr. Németh István mb. rektorhelyettes azzal vezetett be, hogy Savaria Egyetemi Központ 2017-ben csatlakozik a nagy múltú, rangos intézményhez, az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez, az ELTE szenátusának hétfői döntése nyomán.

Részletek

Leszàllt a Kutatók èjszakàja - a szellem vilàgoskodik

Kifogyhatatlan èrdeklődèssel tartanak ki a gyermekhadak óràk óta a Savaria Egyetemi Központ helyszìnein. Nem fàradnak kipróbàlni a jàtèkokat, gèpeket, interakcióba lèpni a technikai csodamasinàkkal. Mèg vannak lufik, tollak, cukorkàk, kulcstartók ès màs ajàndèkok, amiket jutalmul kapni lehet.

Részletek

Roadshownyitó a Gépipariban

Több mint 300 középiskolás hallgatta meg a szombathelyi duális gépészmérnökképzés és partnercégeinek toborzó előadásait szeptember 21-én az Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában.

Részletek

A BPW nyert a hazai pályán

Targoncás ügyességi versenyt rendezett az öt szombathelyi nagyvállalat, valamennyien a szombathelyi gépészmérnökképzés partnercégei: a BPW-H, a Delphi, az EPCOS, az iQor és a LuK Savaria hétvégén, hagyományteremtő szándékkal.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...