Hírek

A kultúrát kapcsolatépítésre használja az iQor

Támogatta a Vasvári Színjátszó Fesztivált a szombathelyi duális gépészmérnökképzés partnercége, az iQor Global Services Hungary Kft. Meghatározó szponzora volt a hegyháti fesztiválnak, ahol 23 előadást mutatott be 15 csoport, hét helyszínen, a térség falvaiban is. Gergye Rezső, a szervező NGKK igazgatója úgy fogalmaz: „a színház csak ürügy az emberi kapcsolatok létrehozására, a vidékfejlesztésre”.

Részletek

Csökkenteni akarják az ökológiai lábnyomot

A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ nagyvállalatai közül elsőként a BPW-Hungária Kft. szerezte meg az MSZ EN ISO 50001:2012 szabvány szerinti energiairányítási rendszer tanúsítványt. A cég a szombathelyi duális gépészmérnökképzés egyik legnagyobb partnervállalata.

Részletek

A háttérre is gondolnak

Ezerötszázan látogattak ki a július közepén megrendezett családi napra a szombathelyi duális gépészmérnökképzés partnercégéhez, az EPCOS Elektronikai Kft-hez. Ahogy mindig, most - a 19. alkalommal - is a szombathelyi gyár területének még szabad része alakult át rendezvénytérré. A családi napot a dolgozók hozzátartozói mindig nagyon várják, önfeledt szórakozást, sok játéklehetőséget biztosít kicsiknek és nagyoknak.

Részletek

A duális képzés előnyt ad a munkavállalásnál

Mit jelent a felsőoktatás és az ipar kapcsolata egy egyetemi oktató számára? Mivel nyújt többet a duális a hagyományos egyetemi képzésnél? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk dr. Andó Mátyással, aki a Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi és Műszaki Karán a Savaria Műszaki Intézet igazgatóhelyettese, és egyben a duális gépészmérnökképzés gyártástechnológia tanára.

Részletek

2017-től ELTE diplomát lehet szerezni Szombathelyen

Ma az ünnepélyes szalagátvágással dr. Palkovics László államtitkár és prof. dr. Faragó Sándor rektor felavatta a gépész laborokat. A rendezvényen jelentette be az államtitkár, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetem és az ELTE szenátusának pozitív döntése nyomán támogatni fogja a szombathelyi campus ELTE-integrációját. A vendégeket csoportokban vezették végig a laboratóriumokon, ahol az egyes szakterületek mérnökei mutatták be, mit tudnak a felszereléshez tartozó gépek.

Részletek

A szombathelyi hallgatók is lehetnek még „formulások”

A Formula Student Hungary-t szervező XMEDITOR képviseletében Forgács István volt a Savaria Műszaki Intézet vendége, aki a duális képzés partnercégeinek, a gépészmérnök oktatóknak és hallgatóknak bemutatta az évről évre a Győr melletti Gönyün megrendezett nemzetközi versenyt. Nem titkolt szándékunk, hogy mire a szombathelyi mérnökjelöltek mesterképzősök lesznek, készen álljanak az önálló autóépítésre.

Részletek

Robotikával foglalkozó diákok az élmezőnyben

Középiskolások által tartott LegoRobot bemutatót tartottak partnercégünk, az iQor Global Services Hungary Kft Innovációs központjában. A Savaria Szakközépiskola tanulói mutatták be az általuk tervezett és elkészített robotot nagy érdeklődés mellett. A Savaria Iskola elektronika szakkörének robotikával foglalkozó IQor-Savaria Team csapata a WRO – World Robot Olympiad – robot építési és programozási versenyének országos fordulóján 2. helyezést ért el. Örömmel gratulálunk a csapat résztvevőinek: Kovács Tamás, Molnár Róbert és Pál Barna diákoknak és felkészítő tanáraiknak: Schubert Józsefnek és Tóth Józsefnek.

Részletek

Partnercégünk, a Delphi a Legjobb Gyár Díját kapta

A PSA Csoport Legjobb Gyár Díját kapta éves Beszállítói Napján a szombathelyi gépészmérnökképzés egyik partnercége, a Delphi Hungary Kft. A Delphi két gyártóüzemét is „Legjobb Gyár Díjban” részesítették: az egyik a szombathelyi Elektronikai és Biztonságtechnikai gyár, a másik a marokkói E/EA gyártóüzeme. A szombathelyi gyár dízel motorvezérlőket gyárt a PSA csoportnak, és hamarosan megkezdi a fedélzeti elektronikák gyártását is. A díj óriási elismerés a szombathelyi Delphi-nek, hiszen ez visszaigazolás kiváló működésükről, amivel hozzájárulnak a PSA Csoport eredményeihez.

Részletek

Ajándékot kaptunk a BPW 25. születésnapján

Gépészeti kiállításához egy szép futóművet kapott ajándékba az egyetem a BPW-Hungária Kft-től a cég fennállásának 25. évfordulóját ünneplő jubileumán május 27-én.

Részletek

IMS vitrin a gépészeten

Már a helyén áll gépészeti kiállításunk első darabja, az IMS Connector Systems vitrinje, amelyben tevékenységüket mutatják be képek és tárgyak segítségével.

Részletek

Telefonkiállítás az iQornál – bárki megnézheti!

A szombathelyi gépészmérnökképzés egyik partnercégénél, az iQor Global Services Hungary Kft-nél telefonkiállítás nyílt dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjével.

Részletek

Logisztika a BPW-nél

Megkezdődött a BPW-Hungária Kft-nél a duális gépészmérnök hallgatók II. féléves vállalati gyakorlata a „Logisztika” tárgy keretében.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...