A szombathelyi egyetemi mérnökképzések is megjelennek a Vas Megyei Mérnöki Kamara kisfilmjében, amelynek ma tartották a sajtóvetítését a Savaria Szimfonikus Zenekar kamaratermében.

A "Mérnökök Savariától Szombathelyig" című film szövegkönyvét Nádor István, a kamara elnöke írta. Savaria római múltját szőtte abba az elhatározásba – amint a vetítés előtt mondta -, hogy „a mérnöktársadalom úgy döntött, része kíván lenni a karneválnak”, és belépőül egy ismeretterjesztő, de egyúttal szórakoztató, szándékában a mérnök szakmához a fiataloknak kedvet csináló filmet forgatott sok kreatív ember közreműködésével. Szellemes szituációkban és dialógusokban jelenik meg az útépítő, a villamos-, a vasútépítő, a vízügyes, a geológus, a gépész, az informatikus, az építész, a hang- és a fénymérnök.  
A filmben egyetemünk is feltűnik, mint a szükséges képzések egy részét szolgáltató intézmény, a gépészmérnököt egy hölgy - Horribile dictu: hová lett Róma rendje?! ;)- , Giulietta Masina, alias Győrváry Eszter játssza, aki természetesen fogaskerék fülbevalót visel, az informatikust Kelemen Zoltán, aki még mérgében is nagyon „szakmai” („Állna beléd a Google!”).
A vetítés után dr. Puskás Tivadar polgármester gratulált az alkotóknak, és azt fogalmazta meg, hogy a különböző szakembereknek mennyire szükségünk van egymásra, hogy egy város épüljön, fejlődjön, élhető legyen, és annak vágyát, presztízsét, hogy milyen jó mérnöknek lenni, szerencsés már a kisgyerekekben el kell ültetni.
A Mérnökmozi augusztus 24-től 27-ig 14 órától 19 óráig várja az érdeklődőket a Savaria Szimfonikus Zenekar kamaratermében, vagyis a 17 perces filmet óránként újravetítik a megadott napszakban. A zsivajból való kikapcsolódásra alkalmas, kellemes helyszín a Szimfónia Kávézó felől egyszerűen megközelíthető, információs táblák segítenek a tájékozódásban. A belépés ingyenes. 

de írhatod a hírt ...