Véget ért a Savaria Történelmi Karnevál, amelynek keretében nagyon sokan meglátogatták az ELTE szombathelyi gépészmérnök standját. Erről tanúskodik a Facebook oldalra feltöltött rengeteg fotó is. No meg arról is, hogy komoly érdeklődés övezte a Tesla élményvezetési lehetőséget is.

Erről videók is kerültek fel a közösségi felületünkre. Érdemes kattintani.

De ha már a szombathelyi mérnökhíreket vesszük sorra, meg kell említenünk a Vas Megyei Mérnöki Kamara nemrég elkészült, a mérnök szakmát népszerűsítő kisfilmjét is. Ez egy olyan alkotás, amit a karneválon is vetítettek, ősztől pedig a város iskoláiban is bemutatják majd. A cél, hogy minél több fiatal kapjon kedvet a mérnöki szakmához. A Mérnökök Savariától Szombathelyig című kisfilmben egyébként a szombathelyi Weöres Sándor Színház színészei szerepelnek. Egy rövid bemutató itt.

Ugyanakkor a HelloMérnök blogon is zajlott az élet. Több új bejegyzés is került fel. Ezúttal arról írtunk, hogyan építhetsz hatékonyan kapcsolati hálót már az egyetem alatt. Foglalkoztunk azzal, hogyan lehet jól tanulni. Melyek azok az apró dolgok, amik ahhoz járulnak hozzá, hogy könnyebben elsajátítsd mondjuk a mérnöki tudást. Plusz a boldogság kérdésével is foglalkoztunk. Egészen pontosan azzal, mennyire fontos, hogy jól válaszd meg a munkahelyedet. Egy-két felmérés eredményét is postoltuk ebben a bejegyzésben.

Szóval ha egyetemista vagy, mindenképpen érdemes kattintani.