Dr. Fekete Gusztáv és Prof. Dr. Bernardo Innocenti térdízülettel foglalkozó munkájának legújabb állomása az volt, hogy a ELTE Savaria Műszaki Intézet oktatója Brüsszelbe utazott, ahol az ULB mesterhallgatóinak tartott szemináriumot valamint a tervezett kutatási irányokat beszélték meg Innocenti Professzor úrral.

Közös kutatási program a Brüsszeli egyetem (Université libre de Brüxelles, ULB) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem között.

Dr. Fekete Gusztáv és Prof. Dr. Bernardo Innocenti térdízülettel foglalkozó munkájának legújabb állomása az volt, hogy a Savaria Műszaki Intézet oktatója Brüsszelbe utazott, ahol az ULB mesterhallgatóinak tartott szemináriumot valamint a tervezett kutatási irányokat beszélték meg Innocenti Professzor úrral.

A 10 napos ERASMUS+ által támogatott út célja az volt, hogy egyrészt a közösen futó kutatás erősödjön, másrészt pedig az oktatás módszertani kérdései is napirendre kerüljenek.

Jelenleg a két egyetem között a térdimplantátumokon alapuló kutatás folyik, ahol többek között a cél, hogy az implantátumban megjelenő nem megengedhető mértékű kopás csökkenték. A kopás okai sokrétűek. Eredhet egyrészt az ízületi felszínek egybevágóságának hiánya miatt, vagy az ízület természetes instabilitásából is. Mivel a jelenség egymással többszörösen összefüggő paraméterekkel írható le, emiatt rendszerként kell kezelni és nem anyagjellemzőként.

Az utazás további kiemelt része a külföldi kollégákkal megvitatott oktatási módszerek voltak, mivel a 2018-as évben elindított angol nyelvű gépészképzésen tanuló külföldi hallgatókat, különböző kulturális hátterük miatt is, más és más módszerekkel szükséges motiválni és az oktatóknak a tudást átadni.

Az ULB az ELTE-hez hasonlóan kb. 28.000 hallgatóval rendelkezik, így Belgium 3. legnagyobb egyeteme.