Korábban már írtunk róla, hogy a szombathelyigépész csapat a zsűri különdíját kapta az Automotive Hungary kiállítás keretei között megvalósult TechTogether versenyen. A gépészmérnöki szakma iránt érdeklődők számára további fontos információ, hogy a megnyitón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy mekkora lehetőségek rejlenek a magyar autóiparban, és azt is kiemelte, hogy miként szeretné támogatni a kormány az ágazat fejlődését a következő években.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta: „Ahhoz, hogy a hazai vállalatok élen járjanak a fejlesztésekben, a kormány is igyekszik mindent megtenni”. 2020-ig mintegy 3 milliárd eurót költ kutatási és fejlesztési innovációs területekre. Az összeg jelentős része autóipari fejlesztésekre megy majd. A miniszter közölte azt is, hogy mindezek mellett a kormány támogatja a magasabb hozzáadott értéket előállító vállalatokat, és segíteni kívánja az innovációvezérelt termelést, a termelékenység és a hatékonyság javítását. Az iparfejlesztés érdekében eddig hozott intézkedések között pedig megemlítette a nálunk is évek óta eredményesen működő duális képzés fontosságát is.

Tehát, aki ma diákként azt a célt tűzi ki, hogy gépészmérnök lesz - az jó döntést hoz -, és aki ilyen képzésben vesz részt, olyan tudást szerezhet, amely segíthet abban, hogy a helyi nagyvállalatokkal együtt fejlődve jusson az élre.

Ha Neked is hasonló terveid vannak, felvételizz hozzánk! Várunk Szombathelyen, az ELTE gépészmérnöki képzésén, és örömmel várnak a helyi nagyvállalatok is, hogy náluk sajátítsd el a gyakorlati tudást. Sőt, ha itt tanulsz, a képzés után akár álláslehetőségre is számíthatsz ezeknél a cégeknél.