Korábbi évekhez hasonlóan, magas felvételi pontokkal, a legjobb szombathelyi diákok jutottak be az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet gyakorlatorientált képzéseibe.

A gépészmérnöki képzésre idén is az országosan második legmagasabb, 301 ponttal lehetett bejutni az alapképzésre, az idén újonnan induló mesterképzésre pedig 82 volt a ponthatár.

Az oktatási portfólió szélesedésével az ELTE Informatikai Kar szombathelyi programtervező informatikus képzésre is jelentkezhettek a fiatalok, amelyre a minőséget jelentő 350 feletti ponthatár mellett dinamikusan emelkedett a hallgatói létszám is. A piaci igényekre reagálva a programtervező szak elindul felsőfokú szakképzési formában is.

Az angol nyelvű gépészmérnöki képzés tavalyi sikeres elindítása után, az idei évben további bővülés várható a nemzetközi hallgatói létszámban is, a beérkezett másfélszeres jelentkezési adatok alapján. A felvételei interjúk már lezajlottak, kiválasztásra kerültek a hallgatók, a képzés nemzetközi jellege miatt a pontos adatok majd augusztus végén állnak rendelkezésre.

Tovább erősödtek tehát szombathelyi műszaki és informatikai képzések, a közel 280 fő által benyújtott összes jelentkezőből, mintegy 100 fő kezdheti meg egyetemi tanulmányait szeptemberben a Műszaki Intézetben.