Rengeteg minden történt velünk az utóbbi napokban. Egyrészt elindult Szombathelyen a harmadik gépészmérnök évfolyam. Természetesen egy kis ünnepséggel egybekötve, ahol még laptopokat is kisorsoltunk az új hallgatók között. Aztán megjelentünk az Aréna Savaria-ban megrendezett pályaorientációs shown is. Ahol természetesen a gépészmérnökök előtt álló lehetőségeket is megismertettük az érdeklődőkkel.

Egyebek mellett azt, hogy milyen vonzó gépészmérnökként dolgozni a helyi partnervállalkozásoknál, és azt is, hogy egyáltalán milyen lehetőségeket tartogat maga a gépészmérnök szakma.

De itt nem ért véget a szeptemberi “akciók” sora.

A kutatók éjszakájára is szerveztünk ugyanis programokat. Természetesen a gépészmérnök képzést támogató helyi partnervállalatokkal közösen. Az iQor Global Services Hungary Kft. munkatársaival például bombát lehetett hatástalanítani (természetesen nem igazit). A BPW Hungária Kft. egyebek mellett pneumatikus játékkal készült. Az Opel Szentgotthárd Kft. motorblokk-szerelést mutatott be, a Delphi Hungary Kft. standjánál ki lehetett próbálni a golyóhintát, a szerszámkockát és egy alkatrészkirakót is. Az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. pedig egy villamos elven működő ügyességi játékot szervezett az érdeklődőknek. De az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. és a Roto Elzett Certa Kft. is részt vett a kutatók éjszakáján. Előbbinél például egyedi sakkészletet lehetett esztergálni, míg az utóbbi cég standjánál vasalatbemutató és összeszerelési játék is várta az érdeklődőket. A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. jóvoltából pedig a cég kabalafigurájával, “Hőmanóval” is lehetett szelfizni.

A sok program mellett persze a HelloMérnök blogunkra is kerülnek fel új infók.

A napokban például arról írtunk, hogy mire kell figyelned, amikor egyetemet választasz. Ezt a bejegyzést itt olvashatod el. Arról pedig, hogy miért jobb egy multinál elhelyezkedni, itt találsz érdekességeket. De ne felejts el ránézni a szombathelyi gépészmérnök képézés Facebook oldalára sem! A fent említett programokról például több postot is találtok. Klikk ide, ha kíváncsi lennél!