A hasonló pozícióban dolgozó ismerősöktől biztosan nem. Ugyanis mi, magyarok az átlagnál is jobban titkoljuk egymás előtt, hogy mennyit keresünk. A fizetés valamiért tabu. De azért mi segítünk kideríteni, hogy mennyi a gépészmérnök fizetés. És eláruljuk azt is, hogy ha Szombathelyre jelentkezel az ELTE gépészmérnök szakára, már diákként is mennyit kereshetsz.

De mielőtt erre rátérnénk, derítsük ki, hogy mennyi az átlagos gépészmérnök fizetés. Ha a családban van gépészmérnök, egyszerű a helyzet. Ugyanis a Fizetések.hu felmérése szerint a válaszadók 60 százaléka a család és a barátok előtt nem titkolja, hogy mennyit keres. Az ismerősöktől, a kollégáktól viszont már nem nagyon tudunk erről kérdezősködni. A legtöbb cégnél ugyanis tilos a fizetésekről beszélni. Sőt, az álláshirdetésekből sem derül ki, hogy mennyit keres például egy gépészmérnök. Az állást kínáló cégek közül ugyanis csak 10 százaléka tünteti ezt fel a hirdetéseiben. Szóval más lehetőségünk nem nagyon marad, mint az online fizetés-összehasonlító oldalak böngészése.

Egyébként Fizetések.hu azt is közölte, hogy a keresők az IT-fizetésekre a legkíváncsibbak. De nagyon népszerű ágazat az autóipar is. Szóval a gépészmérnök fizetésekről is nagyon érdeklődnek a netezők.

Vajon ők mit derítenek ki?

Ahogy azt már egy korábbi bejegyzésünkben is írtuk, a gépészmérnökök átlag fizetése bruttó 415 ezer 226 forint. Ez egyébként itt kalkuláltuk ki

No, de mielőtt idáig eljutsz, egyetemre is kell járnod. Mondjuk az ELTE gépészmérnök szakára. Itt amellett, hogy nemzetközi nagyvállalatoknál sajátíthatod el gyakorlati tudást és magas színvonalú elméleti oktatásban részesülsz, még havi jövedelmet is kapsz. Erről részletek itt.

Szerintünk érdemes kattintani.