Hírek

Eredmény: 7 találat a(z) 2017-10 dátumra

Világpremier, Automotive Hungary részvétel és járműipari verseny - sok minden történt a szombathelyi

A múlt héten tartották az Automotive Hungary nemzetközi járműipari szakkiállítást, ahol a szombathelyi gépészmérnöki képzés több partnervállalata is részt vett. Erről korábban már írtunk. Arról viszont nem, hogy az ELTE gépészmérnöki képzésének hallgatói a TECHTOGETHER - AUTOMOTIVE versenyen a Hungexpo különdíját nyerte el.

Részletek

Expo catching – exkluzív környezetben

Az Autmotive Hungary képeinken is látható reprezentatív céges közegében zajlott a TechTogether verseny a napokban, amely idén 360 egyetemi hallgatót mozgatott meg.

Részletek

A TechTogether

Négy éve fut a TechTogether verseny az Automotive Hungary nagy nemzetközi járműipari kiállításhoz kapcsolódóan, három éve folyik Szombathelyen gépészmérnökképzés, és már csapatot tudtunk kiállítani a mostani másodévesekből, akik dr. Bak Árpád kíséretében vettek részt az elmúlt három napban zajlott versenyen.

Részletek

Az ELTE gépészmérnök képzés partnervállalatai közül egy újabb cég fog óriási fejlesztésbe.

Az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. tovább bővít Szombathelyen. Egy újabb, 3 ezer 500 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építenek a közeljövőben. Itt szeretnék ugyanis elhelyezni a célgépgyártást, a szerszámüzemet és a köríves rugógyártás egy részét is. Minderről Szigeti Tibor, a cég ügyvezető igazgatója számolt be a távirati irodának.

Részletek

Nagyító alá kerültek az okostelefonok!

Miért és mennyivel élesebb ma egy kép, mint öt évvel ezelőtt? Mennyit fejlődött a technológia? Hallgatók jöttek ezzel a kérdéssel dr. Sidor Jurij egyetemi oktatóhoz, aki az anyag tulajdonságaival foglalkozik, hoztak régi és új okostelefonokat, hogy együtt nézzék meg egy 200-as nagyítású optikai mikroszkóppal.

Részletek

Szombathelyi Gépész a Techtogether versenyen!!!

Idén először történik meg, hogy nemcsak kiállítóként veszünk részt az Automotive Hungary nemzetközi autókiállításon (október 18-19-20-án Budapesten) a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ szokásosan középen elhelyezkedő, impozáns standján a partnercégeinkkel együtt, hanem csapatot is nevezünk a kiállításhoz kapcsolódó Techtogether járműipari versenyre! A 3. éve fennálló szombathelyi gépészmérnökképzésen vannak olyan tehetséges és szorgalmas hallgatók, akikkel érdemes nevezni a sok profi, régóta versenyző csapatok között. A Szombathelyi Gépészt két fiatal oktató kíséri: dr. Bak Árpád és Schimmer János, akik előzetesen is sok munkát fektetnek a hallgatók elméleti és gyakorlati felkészítésébe.

Részletek

Így indult a tanév: pályaorientációs shown jártunk, és a kutatók éjszakáján is szerveztünk programok

Rengeteg minden történt velünk az utóbbi napokban. Egyrészt elindult Szombathelyen a harmadik gépészmérnök évfolyam. Természetesen egy kis ünnepséggel egybekötve, ahol még laptopokat is kisorsoltunk az új hallgatók között. Aztán megjelentünk az Aréna Savaria-ban megrendezett pályaorientációs shown is. Ahol természetesen a gépészmérnökök előtt álló lehetőségeket is megismertettük az érdeklődőkkel.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...