Hírek

Eredmény: 11 találat a(z) 2017-09 dátumra

Minőségi gyakorlati képzés mellett ezekre is vágynak a gépészmérnökök

A hazai mérnökök között végzett felmérést nemrég a Jobsgarden nevű HR-cég. Arra voltak kíváncsiak, hogy milyen a hazai mérnökképzés színvonala. Ez lett az eredmény.

Részletek

Forró drót – ezek megőrültek!

A duális gépészmérnökképzés partnercégei is részt vesznek a Kutatók éjszakáján szeptember 29-én, pénteken: az ELTE Savaria Egyetemi Központ aulájában rendezik be interaktív kiállításukat 15.30-tól 22 óráig.

Részletek

Mi is ott leszünk az Aréna Savariában szeptember 28-án!

A Savaria Egyetemi Központ idén immár az Eötvös Loránd Tudományegyetem részeként vesz részt a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vas Megyei Kormányhivatal által szervezett Pályaorientációs Show-n és Állásbörzén. Az egyetem nemcsak köszönettel elfogadta a meghívást a tavalyihoz hasonló módon, hanem a közös stratégiának megfelelően tudatosan vállalja képzéseinek megjelenítését a rendezvényen.

Részletek

Kutatóink oktatnak a mérnökképzésben

Az „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések EFOP-3.6.1-16 A felsőoktatási rendszer K+F+I szerepvállalásának növelése intelligens szakosodás által Sopronban és Szombathelyen” projekt keretében olyan innovatív technológiákkal foglalkoznak kutatóink, amelyek kimutatják az anyagok tulajdonságainak potenciális javulását, és még nincsenek átültetve az ipari gyakorlatba. A kutatások egy másik szálán az energiaszállító és átalakító berendezések dinamikai problémái állnak.

Részletek

Elindult a szombathelyi gépész harmadik évfolyama

Az egyetemi hallgatói jogviszony létesítése után duális hallgatóink ma a partnercégekkel is aláírták a szerződéseket, így egyben munkavállalók is lesznek a gépészmérnöki képzés 3,5 éves időtartamára. Az ünnep lényegében egy második tanévnyitó, hangsúlyos vállalati részvétellel.

Részletek

Gépész start

A duális képzés kettős felvételi eljárásának végére kerül pont a céges szerződésaláírással, amelyre idén szeptember 20-án, szerdán délelőtt 10 órakor kerül sor az ELTE Savaria Egyetemi Központ B épületének aulájában.

Részletek

BPW INFOMOBIL SHOW

2017. szeptember 18-22 között kerül megrendezésre a BPW termékek hivatalos magyarországi forgalmazója, a TT Parts Hungary Kft. szervezésében a BPW INFOMOBIL SHOW.

Részletek

Hát igen… Menő lett a gépészmérnök szakma

Kihirdették, hogy mennyi ponttal lehetett bejutni az idén az egyes szakokra. De azt is összesítették, melyek voltak a legnépszerűbbek. Kiderült, hogy a TOP10-be bekerült a gépészmérnök szak is.

Részletek

Kutatók éjszakája interaktív játékokkal

A szombathelyi duális gépészmérnökképzés partnercégei részt vesznek az ELTE Savaria Egyetemi Központ „Kutatók éjszakája” rendezvényén, amely országos nagyrendezvényhez csatlakozik szeptember 29-én pénteken 15.30-tól 23 óráig. A cégek interaktív játékokat hoznak a B épület aulájában rendezendő kiállításra, ahol a sikeresen megoldott feladatokat értékes ajándéktárgyakkal jutalmazzák. Az érdeklődők az egyetemi oktatás gyakorlati hátterével is megismerkedhetnek a laborlátogatások során, amelyeket gépész oktatók vezetnek. Még vannak szabad helyek a meghirdetett időpontokban, amelyekre előzetesen regisztrálni kell az országos honlapon! http://www.kutatokejszakaja.hu/2017/esemenynaptar/esemeny.php?id=6208&menu_id=4

Részletek

HelloMérnök - Leendő gépészmérnököknek postolunk az új blogunkban

Elindult a HelloMérnök blogoldalunk, ahol leendő mérnököknek igyekszünk olyan, a pályaválasztással és az élettervezéssel kapcsolatos tanácsokat adni, amiket akár az egyetemi évek alatt is hasznosíthatnak.

Részletek

Mérnökfilm, Tesla élményvezetés és újabb postok a HelloMérnök blogban

Véget ért a Savaria Történelmi Karnevál, amelynek keretében nagyon sokan meglátogatták az ELTE szombathelyi gépészmérnök standját. Erről tanúskodik a Facebook oldalra feltöltött rengeteg fotó is. No meg arról is, hogy komoly érdeklődés övezte a Tesla élményvezetési lehetőséget is.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...