Hírek

Eredmény: 3 találat a(z) 2016-02 dátumra

Tavaszi roadshow

Tavaszi roadshow-ra készülnek az elsős gépészmérnök hallgatók. 24 egyetemista vállalta, hogy visszatérve abba a középiskolába, ahol végzett, mesél fiatalabb diáktársainak az élményeiről, tapasztalatairól. A célunk ezúttal nem a végzősökkel, hanem a fakultációválasztás előtt álló 10. osztályos és a jövőre érettségiző 11. osztályos tanulókkal találkoztatni a hallgatóinkat, azzal a motivációs szándékkal, hogy lássanak maguk előtt példát, milyen út vezet a műszaki pálya választásáig. A fiúk és lányok ellmondják, miért érdemes matematika, fizika fakultációt választani, illetve azt, hogy a jövőre érettségizőknek is fogunk tartani 10 alkalmas, ingyenes matematika felkészítőt, ami egyben előkészíti az egyetemi tanulmányokat! Küldünk velük ppt formátumú, vetíthető kis előadást, amelyik iskolában adnak lehetőséget, bemutatják a prezentációt. Ahol nincs lehetőség előadásra, otthagyják a ppt-t osztályfőnököknél, szaktanároknál - szabad felhasználásra-, segítve ezzel a pályaorientációs munkájukat. Visznek prospektust is, amely összefoglalja a szombathelyi duális gépészmérnökképzés alap tudnivalóit, és röviden bemutatja a partnercégeket. Beszélneek három hírportálunkról is, ahol folyamatosan közvetítjük, milyen a „gépész élet”: a www.szombathelyigepesz.hu-ról, a Savaria Műszaki intézet honlapjáról és a Szombathelyi gépész Facebook oldalunkról is.

Részletek

Akik már eldöntötték

Zajlanak a második körös felvételi elbeszélgetések A ma céges interjúra érkezett fiatalok között öt fiú is van, aki a szombathelyi Gépipariból jött. Lajos Róbert volt az első, akit meghallgattak. Azért jelentkezett a képzésre, mert sok érdekeset mesélt az egyetemről és a vállalati gyakorlatról egy volt iskolatársuk, aki már duális gépészmérnök hallgató a szombathelyi campuson. Bolla Tamás és Hoós Miklós szintén a Gépipariból jöttek. Elmondták: mindenképpen műszaki pályára készültek, a győri, az óbudai egyetem forgott még szóban, de amikor régi társuktól hallották, hogy milyen jó a szombathelyi gépészmérnökképzés, rájöttek, hogy nem kell menni sehova, helyben is megkapják azt a tudást, amire szükségük van. Jelenleg a középiskolájukban technikusi képzésben, gépgyártástechnológia szakirányon tanulnak, ami kompatibilis az itteni tanulmányokkal. Habár érettségijük már van, mindhárman fognak járni az ingyenes matematika felkészítőre, ami az egyetemi tanulmányokat is előkészíti, egységesíti a különböző szintű matematika tudással érkező diákok ismereteit. Így gépészhallgatóként könnyebb lesz majd tartani a lépést az egyetemi kurzuson. A Gépipariból jön az érettségi előtt álló Peresztegi Szabolcs és a technikusi képzésben résztvevő Váczi Balázs is, ők már az őszi roadshow-n hallottak a szombathelyi duális gépészmérnökképzés jó lehetőségeiről, ezért az utóbbi hetekben úgy döntöttek: ide felvételiznek. Baj Balázs és Gazda Péter osztálytársak (képünkön), Nagykanizsáról érkeztek, a Cserháti Sándor Szakközépiskolából felvételiznek a szombathelyi duális gépészmérnökképzésre.

Részletek

Gemba, ahol az értéket előállítják

Az iQor Global Services Hungary Kft-nél eddig két alkalommal volt lehetősége a diákoknak részt venni a reggel 8-tól délután 4 óráig tartó Lean gyakorlati oktatáson, amely során első körben 24, míg második alkalommal 26 gépészmérnök hallgató ismerte és tapasztalta meg a Lean alapját képező Gemba gyakorlatokat. A gemba vagyis „ahol az értéket előállítjuk” ebben az esetben az üzemben dolgozók adott üzletágon belül kialakított munkaállomásait jelentik, ez számukra az értékteremtő terület.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...