Hírek

Eredmény: 10 találat a(z) 2015-11 dátumra

Régióra képeznek mérnököket

Az egész országban egyedülálló a szombathelyi duális gépészmérnökképzés, amely nem egy vállalathoz kötődően, hanem a térség meghatározó cégei munkaerőigényének megfelelően képez mérnököket, a régióban szükséges technológiákat tanítja. Az egyedi képzési konstrukció, amely már 11 partnercéggel működik, a „TÁMOP-4.1.1.F-14/1/Konv-2015-0014 „DUÁLGÉP” – A szombathelyi duális gépészmérnöki képzés fejlesztése, együttműködve a kiemelt járműipari központ gazdasági hálózatával” című pályázat segítségével jött létre. A projekt az ünnepélyes zárórendezvényét november 30-án, hétfőn 13 órakor tartották Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban.

Részletek

A roadshow legutóbbi rendezvényei

A céges gépészmérnök roadshow-n újabb tíz diák adta meg e-mail címét, hogy további értesítéseket kapjon az egyetemi képzésről és a hozzá kapcsolódó karrierlehetőségekről.

Részletek

A professzorok is mindig tanulnak

Egy Angliából és egy Németországból érkezett magyar professzor a szombathelyi GÉP-ÉSZ, a Savaria Műszaki Intézet vendége ezekben a napokban: dr. Káldos Endre és dr. Vajna Sándor azért jöttek, hogy konzultáljanak a tanszék fiatal oktatóval és vezetőjével, szakértőként segítsék az itt megkezdett munkát.

Részletek

Vas megye és Szombathely "mérnökül" tanul

Gépész szakterületek Konferenciájával összekapcsolt Kreatív Mérnöki Kiállítás nyílt ma a tudomány világnapja alkalmából a NymE szombathelyi campusa „B” épületének aulájában. Dr. Németh István rektorhelyettes elmondta: a Vas Megyei Mérnöki Kamara szervezésében ideérkezett tárlatot annak a „nyitásnak” a jegyében fogadta be az egyetem, ami most zajlik: az egyetemeknek tudást szolgáltató bázisokká kell válniuk.

Részletek

Celldömölkön járt a GÉP-ÉSZ roadshow

Ma Celldömölkön járt a GÉP-ÉSZ roadshow A Berzsenyi Dániel Gimnáziumban és a Berzsenyi Dániel SZKI-ben a BPW-Hungária Kft-t Németh Gábor duális szakképzési koordinátor és dr. Jánosi Endre gépészmérnök mutatta be a gépészmérnök képzést. A két helyen összesen 9 fő regisztrált.

Részletek

A szombathelyi gépészmérnöki képzés pályázati partnere a TKKI

A "TÁMOP-4.1.1.F-14/1/Konv-2015-0014 "DUÁLGÉP - A szombathelyi duális gépészmérnöki képzés fejlesztése, együttműködve a kiemelt járműipari központ gazdasági hálózatával" projekt fő célkitűzése a szombathelyi Gépészmérnök BSc képzés elindítása, a duális képzési rendszer alapjainak megteremtése a térség gazdasági szereplőinek az elvárásához és a térség társadalmi céljaihoz igazítva. Ennek keretében a Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi és Műszaki Kara és a Türr István Képző és Kutató Intézet együttműködési megállapodást írt alá 2015. február 20. dátummal. A pályázat három konzorciumi partnere a NYME TTMK, a Savaria Szakképzés-fejlesztési Kft., valamint a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. A Türr István Képző és Kutató Intézet kötelező együttműködő partner megnevezéssel vesz részt a projektben, melynek időtartama 2015. április 2-től 2015. november 30-ig tart.

Részletek

Gyakornokokat keresnek - több kihívás, több lehetőség

A Lear Corporation a Fortune 500-as listában felsorolt vállalat, amelynél tehetséges alkalmazottak sokszínű csapatai világszínvonalú termékeket terveznek és gyártanak. Mint az autóipar vezető beszállítója az ülés és elektromos energiakezelő rendszerek területén, a Lear globális képességekkel, de egyedi kötelezettségvállalással szolgálja ki ügyfeleit. A Lear központja Southfieldben, Michigan államban található és világszerte 36 országban, 221 helyen üzemel, ahol összesen kb. 122.000 dolgozót alkalmaz. A Lear-t a New York-i tőzsdén [LEA] néven jegyzik.  Hazánkban is számos telephelyen folytat termelést; kiemelkedően Gödöllőn és Gyöngyösön. Vállalatunk az elmúlt évek eredményei alapján Magyarország legnagyobb és legeredményesebb munkáltatói közé tartozik. Termékeink közé tartoznak: autóvillamossági berendezések, gépjárműülés-, belső felszerelési rendszerek. Kereskedelmi politikánk legfontosabb eleme a kiváló minőség, amely az autóipar egyik legelismertebb beszállítójává tette vállalatunkat.

Részletek

Beszerző munkatársat keresnek gyöngyösi logisztikai szervezetükbe

A Lear Corporation a Fortune 500-as listában felsorolt vállalat, amelynél tehetséges alkalmazottak sokszínű csapatai világszínvonalú termékeket terveznek és gyártanak. Mint az autóipar vezető beszállítója az ülés és elektromos energiakezelő rendszerek területén, a Lear globális képességekkel, de egyedi kötelezettségvállalással szolgálja ki ügyfeleit. A Lear központja Southfieldben, Michigan államban található és világszerte 36 országban, 221 helyen üzemel, ahol összesen kb. 122.000 dolgozót alkalmaz. A Lear-t a New York-i tőzsdén [LEA] néven jegyzik.  Hazánkban is számos telephelyen folytat termelést; kiemelkedően Gödöllőn és Gyöngyösön. A vállalat az elmúlt évek eredményei alapján Magyarország legnagyobb és legeredményesebb munkáltatói közé tartozik. Termékeink: autóvillamossági berendezések, gépjárműülés-, belső felszerelési rendszerek. Kereskedelmi politikánk legfontosabb eleme a kiváló minőség, amely az autóipar egyik legelismertebb beszállítójává tette a céget.

Részletek

GÉP-ÉSZ roadshow a 45. héten

A gépész road-show Kőszegen, Körmenden és Szombathelyen mutatta be az egyetemi képzést és a partnercégeket.

Részletek

Nyugat-Pannon stand az Automotive Hungary-n

Partnercégeivel együtt a szombathelyi gépészmérnökképzés is meg tudott jelenni idén az ország nagy egyetemei között az október 28-30-án rendezett Automotive Hungary Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállításon, amely összekapcsolja az üzletet, a kutatásfejlesztést az oktatással és a humán erőforrásokkal.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...