Hírek

Eredmény: 12 találat a(z) 2015-10 dátumra

A képzési rendszer iparbarát átalakítása szükséges

Hol tartanak a változások a felsőoktatás és az ipar találkoztatásában, amely kormányzati stratégia - erről beszélt dr. Palkovics László államtitkár az Automotive Hungary Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállításon rendezett konferencián.

Részletek

Inkább pénzt veszítsek, mint bizalmat!

„Inkább pénzt veszítsek, mint bizalmat!” – idézték Robert Bosch-t a minőség alapú gyártás kapcsán a TECHTOGETHER előadássorozatban, amely az Automotive Hungary 2015 kiállítás része. Az üzlet, a tudomány és a karrier közös fóruma ez: a Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás, amelyet október 28-29-30-án rendeznek meg Budapesten.

Részletek

Új partnercég a szombathelyi duális képzésben: a SCHOTT

A SCHOTT magyarországi gyárát Forma Vitrum Kft. néven több, mint 20 évvel ezelőtt alapították Lukácsházán. A SCHOTT Pharmaceutical Systems 16 gyárát magába foglaló hálózatában a lukácsházi a legnagyobb kapacitással működő telephely, 25 ezer négyzetméteren, közel 600 alkalmazottal. Termékeik ampullák, gyógyászati üvegcsék és karpullák, melyekből 93 gyártósoron évente 1,7 milliárd darab készül. Két hallgatót tudnak fogadni.

Részletek

Eddig 84 diák regisztrált

Sikeres a gépészmérnök hallgatókat toborzó roadshow, amely eddig 12 helyen járt, és összesen 84 diák regisztrált két megyében.

Részletek

UniTech Mérnökverseny újratöltve!

Az UniTech Mérnökverseny 2015 őszén újra kihívást állít a tehetséges mérnökhallgatók elé. Most végre megmutathatod, mit tudsz, tervezz, játssz, nyerj!

Részletek

A zalaegerszegi Ganzban 18 fő regisztrált

A roadshow eddig hét középiskolában járt, összesen 39 érdeklődőt regisztráltunk, akik közül a zalaegerszegi Ganzban 18 fő regisztrált.

Részletek

Toborzás: gyűlnek a második indítandó évfolyam hallgatói

Kétszáz középiskolás diák részvételével rendezték meg október 14-én a szombathelyi gépészmérnökképzést bemutató roadshow megnyitóját a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Műszaki Szakképző Iskolájában. A program a ”DUÁLGÉP” – A szombathelyi duális gépészmérnöki képzés fejlesztése, együttműködve a kiemelt járműipari központ gazdasági hálózatával c. TÁMOP-4.1.1.F-14/1/Konv-2015-0014 számú pályázat keretei között valósult meg.

Részletek

A Gépipariban indul a gépész roadshow

A Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolájában rendezik a középiskolai diákokat tájékoztató rendezvénysorozat sajtónyilvános megnyitóját október 14-én, szerdán 13 órától. A Gépipariból 19 tanulót vettek fel a Nyugat-magyarországi Egyetem 2015. szeptemberében indult szombathelyi gépészmérnökképzésére. Közülük két hallgatót, Pintér Dánielt és Gérnyi Martint szólítottuk meg: hogy találtak rá erre a képzésre, és hogy érzik magukat a nagy pályaválasztási döntés után az egyetemen?

Részletek

Leonardo-modellek 1400-as évekbeli rajzok alapján

A karneváli GÉP-ÉSZ standon olyan Leonardo-modelleket is bemutatunk, amelyek a „nagy mester” rajzai alapján készültek a technika tanszéken Csuka Imre vezetésével. Csuka Imre 20 évig tanított, mások közt ipari termék és formatervező mérnököket Szombathelyen, három évig gépészmérnököket Mosonmagyaróváron. A műszaki kommunikációval (ábrázoló geometriával, géprajzzal és számítógépes tervezéssel) foglalkozott, tanított gyártástechnológiát és anyagismeretet.

Részletek

A jövőjére gondol a vasvári egyetemista

Új korszak nyílt a Nyugat-magyarországi Egyetem életében: elindult a szombathelyi gépészmérnökképzés. A tanévnyitó után rendezett aláírási ceremónián a partnercégek képviselői névjegyükkel látták el az együttműködési szerződést a hallgatókkal. A felvett 80 hallgatóból 25 a hagyományos BSc, 55 a duális képzésben vesz részt. Ez utóbbi oktatási formát választotta a vasvári Baumgartner Richárd is, aki bízik abban, hogy végzettsége komoly előnyt jelent majd számára a munkaerő-piacon.

Részletek

Meglepetés statika órán: egy olasz professzor Brüsszelből!

A szombathelyi egyetem vendége a napokban Bernardo Innocenti, aki ma előadást tartott a gépészmérnök hallgatóknak. A rendkívüli statika óráról videofelvétel is készült, bármikor visszanézhető.

Részletek

Új minőség a NyME szombathelyi campusán

A Vas Megyei Kormányhivatal és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezte a Vas Megyei Állásbörze és Karriernapot. A két napos rendezvénysorozat keretében negyven munkáltató mutatkozott be, hogy kínálatuk találkozhasson a munkakeresők igényeivel.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...