Az ELTE diploma menő. Ez kétségtelen. De gondoljunk csak bele, mitől lett menő az az ELTE diploma!

 

Leginkább az oktatás minőségétől. Szóval ha valaki ELTE-s, arról tudják, hogy tényleg érti a dolgát. És ez nem csak elméleti tudást takar.

Mi, a gépészmérnök szakon tudjuk: attól még, hogy az előadás anyagát elsajátítod, nem leszel keresett szakember. Ezért mi olyan, nemzetközileg ismert és elismert nagyvállalatokkal kezdtünk együtt dolgozni, amelyek valóban olyan gyakorlati tudást képesek átadni a hallgatóknak, ami a piacon is ér valamit.

Viszont ahhoz, hogy biztosak lehessünk abban, hogy Te is szeretnél a gépészmérnöki szakma szakértője lenni, viszonylag magas ponthatárokat kell szabni.

Erről dr. Németh István, az ELTE szombathelyi koordinációs rektorhelyettese is beszélt még a nyáron. Akkor így fogalmazott:

“Szombathely célja, hogy a végzett hallgatók már az iskolapadban elkeljenek.” A gépészmérnök szak ilyen. Aki ide bejut, gyakorlatilag biztos állása lesz.

Ugyanebben az interjúban olvasható: a rektorhelyettes szerint a legfontosabb cél, hogy a Savaria Egyetemi Központ megszabaduljon attól a stigmától, miszerint olyanok is bejutnak a képzéseire, akiknek a képességeik alapján valamilyen szakmát kellene tanulniuk.

Szóval a szombathelyi képzések nemcsak névben, hanem minőségben, oktatói állományban is ELTE-sek lettek. Nem beszélve arról, hogy milyen elismert vállalatokkal működnek együtt az egyes szakok. Itt megnézheted, hogy a gépészmérnökök például mely cégeknél tanulhatnak.

Tartsd tehát szem előtt, amikor a továbbtanuláshoz keresel ideális iskolát, hogy a szombathelyi campusban diplomát szerezni már menő dolog.  Egy kis kedvcsinálónak pedig itt egy videó is.