Egy harmadéves tanuló mesélte el a szombathelyi gépészmérnök élményeit az Eduline-nak.

Földes András az ELTE Savaria Egyetemi Központ Informatika Karának harmadéves gépészmérnök hallgatója az első élményekről is beszél. Elmondta, hogy a beilleszkedés nehézségeinek leküzdése után minden ment, mint a karikacsapás. Annak ellenére, hogy nem volt könnyű egyből az érettségi után egyetemi környezetben helytállni.

Mesélt az első zh-s “élményekről” is, ahogy arról is, milyen elvárásokkal érkezett az egyetemre, és mit kapott ehhez képest, amikor megérkezett Szombathelyre.

Elmondta: neki a legfőbb elvárása az volt, hogy piacképes diplomát szerezhessen, megfelelő szakmai tudás mellett. Lényegében ez volt a legfőbb motiváció, amikor az ELTE szombathelyi gépészmérnök képzését választotta.

Az oktatókról annyit mondott:

“Megfelelő szakmai tudással rendelkeznek, amit meg is próbálnak átadni azért, hogy mi, a jövő mérnökei, jobbak lehessünk. Amit kiemelnék az nem más, mint a családias légkör itt a szakon. Nagyon szoros a kapcsolat köztem és néhány oktatóm között. Úgy gondolom, ez majd a későbbiekben kamatozni fog, és egymás munkáját nem hátráltatni, hanem segíteni tudjuk.”

András persze nem csak a tanulási lehetőségekről beszélt az Eduline-nak. A gépészmérnök hallgató arról is beszámolt, hogy ő, személy szerint  a SZoESE Asztalitenisz szakosztályának a tagja, de az egyetem más sportolási lehetőségeket is nyújt. Úgy, mint kosárlabda, röplabda, futás, atlétika - sok más sportág mellett.

Arra a kérdésre, hogy melyik a kedvenc helye a campuson, így válaszolt.

“Ha a campuson vagyok, időm nagy részét általában a B épület első emeleti „erkélyén” szoktam tölteni. Nagyon jó hely ez, hiszen vannak asztalok és kényelmes babzsákok is, amelyeken könnyedén elhelyezkedhetek tanulni vagy két előadás között egy kicsit lazulni.”

A beszámolóban természetesen a szabadidős lehetőségekre is kitértek. Ahogy András nyilatkozott: ebédelni, menüzni a Campus Clubba szokott járni. Lazítani pedig a Két medve sörözőbe vagy a Szifon Bisztró Gasztrokocsmába. Az egyetemi bulikat viszont a Campus Clubban tartják, ahol András is többször megfordul a szaktársakkal. Ahogy egyébként az egyetem legtöbb hallgatója is.

Az egyéb szombathelyi kikapcsolódási lehetőségekről annyit mondott:

“Néha elmegyek a Savaria plázába vásárolni, vagy megnézek egy filmet a moziban. Azonban a Weöres Sándor Színházba is érdemes beülni egy-egy darabot megtekinteni, vagy ott van még a parkerdő, ami kiváló túrázó helyszín, ha valaki szeret a természetben kikapcsolódni.”

Te is szívesen élnél át hasonló élményeket? Neked is fontos, hogy olyan szakmai tudásra tegyél szert, ami valóban keresett és versenyképes a hazai és a nemzetközi piacon? Ha igen, Téged is várunk az ELTE gépészmérnök szakán!

 

Az Eduline.hu teljes cikke itt.