A sikeres egyetemi tanulmányi eredménynek nagyon sok tényezője van. Az előadás és gyakorlatok látogatása, mellett sokszor egy jó időbeosztással, hatékonyabb tanulás-módszertannal könnyebben lehet jó eredményeket elérni.

Mi az a diáktanácsadó?

A Diáktámogató Központ küldetése, hogy Téged mint ELTE Informatikai Kar gépészmérnök hallgatóját támogasson a tanulmányaid sikeres elvégzésében.

A sikeres egyetemi tanulmányi eredménynek nagyon sok tényezője van. Az előadás és gyakorlatok látogatása mellett, sokszor egy jó időbeosztással, hatékonyabb tanulás-módszertannal könnyebben lehet jó eredményeket elérni.

Mivel fordulhatok a diáktanácsadóhoz?

Ha jól jönne egy kis segítség, vagy ha te magad segítenél másoknak.

Ha...

 1. folyton tolod magad előtt a tanulást,
 2. gyakran elveszted a motivációdat,
 3. sok a stressz,
 4. nem érted, mi nem működik a szüleiddel, a barátoddal/barátnőddel,
 5. úgy érzed nem értenek mások, vagy épp te nem érted a többiek viselkedését,
 6. hosszabb ideje nem érzed egészen jól magad a bőrödben,
 7. szeretnél felülkerekedni a rossz szokásaidon, 
 8. vagy szeretnéd jobban ismerni magad,
 9. szeretnéd tudatosabban tervezni a jövődet

...az mind jel lehet arra, hogy a diáktanácsadás segíthet Neked.

Több formában is megtalálhatod a diáktanácsadást, ezek mind segíthetnek új szempontokat kapni a saját kérdéseidhez.  Workshopok és előadások - előre meghirdetett időpontokban és témákbanegyéni tanácsadás - bejelentkezés alapján, a te saját igényeidre szabva.

Mit kell tudnom az egyéni tanácsadásról?

Az egyéni tanácsadás egy minden ELTE Informatikai Karos hallgató számára INGYENES szolgáltatás. A Savaria Műszaki Intézet hallgatói számára a B201-es szobában elérhető, Sebestyén Annát lehet keresni személyesen, vagy a savariatanacsado@inf.elte.hu e-mail címen. 

A tanácsadás egy néhány alkalomból álló beszélgetés (általában 5-6 alkalom, hetente egyszer), ahol csak te és a diáktanácsadó van jelen. Az első találkozás bemutatkozással kezdődik, majd körüljárjuk a számodra fontos kérdéseket, témákat, és megegyezünk, min fogunk közösen dolgozni a következő alkalmakon. Ehhez keress meg, vagy írj egy bejelentkező e-mailt. Miután felvetted a kapcsolatot, egyeztetünk időpontot az első találkozóra (egy alkalom kb 45 perces). Röviden leírhatod azt is a levélben, hogy miben vársz segítséget, miben szeretnél fejlődni.

Mit jelent, hogy én segítek másoknak?

Ha...

 1. van olyan ötleted, 
 2. vagy futó projekted,
 3. vagy szívesen vállalsz/vállalnál szerepet valamiben,

ami szerinted segít a hallgatótársaidnak az egyetemi életben, de jól jönne néha egy friss szem, vagy inspiráció, vagy szívesen beszélgetnél másokkal arról, hogyan lehetne még jobban csinálni!

Keress bátran:

Sebestyén Anna

savariatanacsado@inf.elte.hu

B201