Az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. tovább bővít Szombathelyen. Egy újabb, 3 ezer 500 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építenek a közeljövőben. Itt szeretnék ugyanis elhelyezni a célgépgyártást, a szerszámüzemet és a köríves rugógyártás egy részét is. Minderről Szigeti Tibor, a cég ügyvezető igazgatója számolt be a távirati irodának.

Elmondta azt is, hogy az átadással a régi csarnokban is lehetőség nyílik fejlesztésekre, bővíthetik a hőkezelő és a présüzemet is. A terveik szerint jövőre egy új lendkerék szalagot és egy új kuplungtárcsa szalagot is építenek. A tájékoztatóban szóba került az is, hogy a 3500 embert foglalkoztató szombathelyi vállalat immár sok esztendeje bekapcsolódott a helyi szakképzésbe és a mérnökképzésbe, jelenleg is 32 gépészmérnök hallgatójuk van.

Látszik tehát: ahogy a többi helyi nagyvállalatnál, úgy az LuK-nál is folyamatosan szükség lesz jól képzett mérnökökre. Ezért ha biztos jövőt szeretnél, az ELTE szombathelyi gépészmérnöki képzése jó választás.

És még egy autóipari hír, ami kapcsolódik hozzánk, illetve a partnervállalatokhoz. 

Október 18-ától 20-áig tartják Budapesten az Automotive Hungary kiállítást, ahol az ELTE SEK gépészmérnöki képzésének oktatói és hallgatói mellett a képzésben résztvevő szombathelyi vállalatok közül is többen képviseltetik magukat. A kiállítás ad otthont a TechTogether versenynek is, ahol a szombathelyi gépész is önálló csapattal lesz jelen. A rendezvényről itt további információkat találsz.

Ha pedig egy-két mérnöki lifehacking bejegyzést olvasnál, nézz rá a HelloMérnök blogunkra! Itt ugyanis írtunk arról, miért válassz  multit az egyetem után, továbbá arról is , hogyan állhatsz készen arra, amikor “beüt” a lehetőség. Hamarosan a money managementről és a hatékony tanulásról is olvashatsz. Klikk a HelloMérnökre!