Történelmi pillanathoz érkezett a szombathelyi duális gépészmérnöki képzés, hiszen a szombaton átvehették a diplomájukat az első gépészmérnök hallgatók.

Januárban mintegy 45 fő tett sikeres záróvizsgát Intézetünkben, most feburár 16-án a diploma osztó ünnepségen tehettek fogadalmat, hogy Magyarország Alaptörvényéhez, a magyar néphez mindenkor hűek lesznek, hivatásukat emberséggel, szaktudással végezik, munkájuk során tisztelik a magyar hagyományokat és az egyetemes emberi értékeket, öregbítik az Alma Mater jó hírét, pályájukat folyamatos önképzés és szakmai megújulás jellemzi majd, hogy méltó tagjai lehessenek a hazai értelmiségnek. Az IK szombathelyi hallgatói közül tízen műszaki menedzser, huszonnyolcan gépészmérnöki alapszakon (huszonnégyen duális formában) végeztek.

Dr. Horváth Zoltán az ELTE Informatikai Kar dékánja beszédében hangsúlyozta, hogy az ELTE diploma értéke nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő, az intézményben végzettek erős szakmai tudással lépnek ki a munkaerő piacra.

Dr. Hende Csaba az országgyűlés alelnöke a hangsúlyozta, hogy régió gazdasági fejlődésének alapja szakképzett műszaki munkaerő képzése. A gépészmérnöki képzés szombathelyi megalapítása a város, az egyetem és partnercéges sikeres együttműködésének eredménye.

A duális gépészmérnöki képzés partner cégeinek nevében Mándli Péter, a BPW Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a köszöntötte a végzetteket. Beszédében azt tanácsolta a friss diplomásoknak, hogy a jövőben a tanulmányaikhoz hasonlóan, kitartóan, tisztelettel és alázattal végezzék a munkájukat:

„Legyenek büszkék a diplomájukra, mi, cégek is azok vagyunk. Szép munka volt” – dicsérő szavak hangzottak el.

A Savaria Műszaki Intézet minden oktatója nevében gratulálunk!