Négy éve fut a TechTogether verseny az Automotive Hungary nagy nemzetközi járműipari kiállításhoz kapcsolódóan, három éve folyik Szombathelyen gépészmérnökképzés, és már csapatot tudtunk kiállítani a mostani másodévesekből, akik dr. Bak Árpád kíséretében vettek részt az elmúlt három napban zajlott versenyen.

A „legifjabb újoncok” részvételét Hungexpo különdíjjal értékelték, ez az jelenti, hogy valamennyi csapattag egy éves belépőt kapott a Hungexpo kiállításaira a pendrive mellé.
Tizenhat csapat volt versenyben, közöttük a „nehéz fiúk” szokásosan, a BME csapata, a KEFO Motorsport a Neumann János Egyetemről, a SZEnergy Team a győri Széchenyi István Egyetemről. Vannak a Formula Student Hungary-n rendszeresen résztvevő, nagy létszámú csapatok, ők a legprofibbak. Velük kellett felvenni a versenyt összetettben, és az egyes vállalati standoknál, ahol a cégek a saját szempontjaik szerint értékeltek (gyorsaság, hatékonyság, legtöbb energiabefektetés, stb.), és különdíjakat osztottak, például távvezérlésű kisautót, gyárlátogatást, tanfolyamokat és más hasznos ajándékokat. Az első három hely pénzdíjas volt (200-300-500 ezer forint). Idén 1. lett a ME-Kart a Miskolci Egyetemről, 2. az OECO az Óbudai Egyetemről, 3. az Arrabona Racing Team Győrből.
Az első két napon hét-hét órán át kaptak feladatokat a versenyzők, a harmadik napon már „csak” öt órán keresztül kellett fenntartani a szellemi frissességet, az együttműködő készséget, szervezettséget, ami a csapatmunkában a legjobb teljesítményt kihozza.
Szammer István, az autopro.hu ügyvezető igazgatója (a verseny ötletgazdája és társaival együtt megvalósítója) kérdésünkre elmondta: volt CAD-es tervezés, lean menedzsment, szerelési, készüléktervezési, autodiagnosztikai feladat, prezentáció, műszaki-gazdasági és vállalatismereti kvíz. 17 vállalat adott feladatot, köztük a szombathelyi gépészmérnökképzés két partnercége a BPW-Hungrária Kft. és a LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. is.
Emellett minden versenyző csapatnak standja volt, ahol akinek saját szerelésű autója volt – kinek pneumobil, kinek gokart - kiállíthatta, bemutathatta, azzal együtt, hogy miként tudja magát eladni, mennyire felkészült abban, hogy cégekkel lépjen kapcsolatba, szponzort szerezzen. A szombathelyi gépészek számára ez még csak cél, de azért dicséretes a bátorság, az ambíció, hogy belevágtak a versenybe, és a verseny előtt kapott feladatok megoldásába.
Akik hősiesen helyt álltak: Kecskés Bálint, Komondi Márk, Kovács Krisztián, Mesics Dániel, Novák Bence, Pintér Márton, Pongrácz Tamás, Szabó Dániel, Szunyi Attila, Tóth Balázs.
Felkészítőik: dr. Bak Árpád egyetemi docens és Schimmer János intézeti mérnök, az ELTE IK SMI oktatói voltak.
A csapat tagjainak dr. Horváth Béla szakvezető professzor személyesen gratulált a helyszínen.Ide írhatod a hírt ...