Ma tartotta középiskolákat látogató roadshownyitó rendezvényét az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ az SZMSZC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában, ahol Kovács Péter igazgató köszöntötte vendéglátóként a résztvevőket.

  • A legjobb befektetés a tudás – hangsúlyozta Dr. Németh István rektorhelyettes, a rendezvény házigazdája a köszöntőjében, aki bemutatva az ösztöndíj-konstrukciókat kiemelte, hogy a 450 pont feletti eredménnyel érkező diák a vállalati juttatással együtt akár havi nettó 160 ezer forintot is vihet haza a tanulmányai idején.

Dr. Puskás Tivadar polgármester „megtoldotta” ezt még 50 ezer forinttal, arra utalva, hogy még az előzőeken felül elnyerhető az önkormányzati „Szombathely visszavár” ösztöndíj is. Mindenkit arra bíztatott, hogy jöjjön az ELTE SEK-re tanulni, mert itt minőségi képzéseket működtetnek, egész életre szóló gondolkodásmódot lehet tanulni.

Dr. Kozsik Tamás, az ELTE IK dékánhelyettese örömét fejezte ki, hogy a kar lehetőséget kapott arra, hogy Szombathelyen is megvesse a lábát. Az itt is elérhető programtervező informatikus szakról szólva elmondta, hogy a budapesti képzés anyagát alakították át, a régióban meglévő céges igényeknek megfelelően.

  • 15 partnercéggel, közel 150 duális hallgatóval működik immár a szombathelyi duális gépészmérnökképzés, amely gyártástechnológia szakirányú, de a géptervezésben is lehet elmélyült ismereteket szerezni – emelte ki Dr. Horváth Béla professzor, szakvezető egyetemi tanár, aki a kettős jelentkezés menetét is felvázolta a diákoknak: az előzetes céges interjúk miatt 2018. január 29-ig be kell jelentkezni a szombathelyigepesz.hu oldalon, majd 2018. február 15-ig a hagyományos felvételi eljárásban a felvi.hu-n.

Pócza Zsolt, az Uniriv Kft. ügyvezető igazgatója a duális gépészmérnökképzés partnercégeinek képviseletében tartott prezentációt, bemutatva valamennyi vállalatot, amely a jövő évtől duális hallgatót fogad. Ezek: BPW-Hungária Kft, Delphi Hungary Kft., EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft., IMS Connector Systems Kft., iQor Global Services Hungary Kft., LuK Savaria Kuplunggyártó Kft., Opel Szentgotthárd Kft., Roto Elzett Certa Kft., SCHOTT Hungary Kft., Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., Uniriv Kft. A képzésnek további négy új, most csatlakozott partnercége is van: a marcali Ziehl-Abegg Kft., a sopronkövesdi Autoliv Kft, a vaskeresztesi  MAM-Hungária Kft. és a szentgotthárdi AMES Hungária Kft.

Ide írhatod a hírt ...