Támogatta a Vasvári Színjátszó Fesztivált a szombathelyi duális gépészmérnökképzés partnercége, az iQor Global Services Hungary Kft. Meghatározó szponzora volt a hegyháti fesztiválnak, ahol 23 előadást mutatott be 15 csoport, hét helyszínen, a térség falvaiban is. Gergye Rezső, a szervező NGKK igazgatója úgy fogalmaz: „a színház csak ürügy az emberi kapcsolatok létrehozására, a vidékfejlesztésre”.

Dr. Grünwald Imre, az iQor Global Services Hungary Kft. személyügyi igazgatója a Vasvári Újságnak elmondta:

-  Mi egy olyan kft. vagyunk, amelynek nagyon fontos a kultúra. Azt valljuk: egy cég akkor lehet erős, ha annak vállalati kultúrája is a minőségre törekszik. A társadalmi felelősségvállalás jegyében gondolkodtunk. A vasvári találkozót nagyon fontosnak tartjuk, egyrészt azért, mert több dolgozónk jár a városból és térségéből hozzánk, másrészt a rendezvény múltja, tradíciói miatt. A megkeresést a cég egyfajta lehetőségnek tekintette a kultúra, és munkatársai lakókörnyezetének támogatására.  Nem az első alkalom, hogy együttműködünk a Nagy Gáspár Művelődési Központtal. Nemrégiben fotószakkörünk állíthatott ki a Castrum Galérián.  

 

Az iQor saját fotószakkört működtet, a dolgozókat anyagilag is, szakmailag is segítik, hogy hobbijukat  gyakorolhassák, kiállításokat is szerveznek számukra. A vállalatvezetés fontosnak tartja, hogy a rekreációt, kikapcsolódást is támogassa.   Ennek bizonyítására sorolja dr. Grünwald Imre a Vasvári Újság hasábjain: a szombathelyi Savaria Moziban engedményes jegyek vásárlását biztosítják munkatársaknak, a cég és a Weöres Sándor Színház közötti megállapodás alapján kedvezményes színházjegyet lehet váltani. Rekreációs céllal nyár elején családi napot tartanak az üzemben.

 

Ennek a szemléletnek a jegyében döntöttek a vasvári fesztivál támogatásáról is. Az újságírói  kérdésre, hogy tapasztalják-e a munkaidőn túli kulturális, szabadidős jellegű juttatások megtérülését, és visszahat-e mindez a dolgozók teljesítményére, a személyügyi igazgató válasza egyértelmű igen volt.

 

– Mi egy olyan kft. vagyunk, akinek nagyon fontos a kultúra. Azt valljuk: egy cég akkor lehet erős, ha annak vállalati kultúrája is a minőségre törekszik – fogalmazott dr Grünwald Imre.

 

A HR-vezető azt is elmondta a Vasvári Újságban: a kultúra eszköz számukra. Munka közben ugyanis nincs idő arra, hogy a dolgozók megismerjék egymást. De a vasvárihoz hasonló rendezvényeken vagy családi napokon már van alkalom a közösségi élmény megszerzésére, kapcsolatok ápolására. Ez visszahat a munka világára. Jó, ha az emberek közt kapcsolat van. Ez a munkafolyamatban az „együtt” dogozni, „csapatban” dolgozni élményt adhatja a munkatársaknak, ami pedig jobb teljesítéshez vezet.

 

  • Így nem csak egymás mellett, hanem együtt dolgozunk. Nagy különbség. De azért is fontos, hogy a fesztivált támogatjuk, mert arra kapunk lehetőséget, hogy az esemény segítségével megmutathatjuk: kik vagyunk és mik a céljaink. Ez sokat számít nekünk.