Már majdnem a második napon felmondott, aztán mégis 12 éve a soproni IMS Kft-nél dolgozik Steinbach Gábor, aki sikersztoriját meséli: szak- és nyelvtudásának köszönhetően sokat utazik, a feleségét is a cégnél ismerte meg.

 • 2004 február végén államvizsgáztam a győri műszaki főiskolán és egy jó barátom tanácsára próbáltam meg, majd nyertem azonnal felvételt az IMS Kft -hez. 
  Annyira gyorsan csöppentem az iskolapadból egy nemzetközi termelő cég vérkeringésébe, hogy második napon már majdnem vittem a felmondásomat mindenféle kifogással a vezetőimnek.
  A termelésben kezdtem, autóipari kábelgyártó részlegen. Nagyon fontosnak tartom, és azóta örülök, hogy volt lehetőségem a termékeket és a gyártást legapróbb részleteiben megismerni.
  Ezt követően a termelést segítő gyártás előkészítésen a termékekhez, folyamatokhoz tartozó dokumentációkat készítettem.
  A megszerzett gyakorlati nyelvtudásnak köszönhetően egyre több kiküldetésen vehettem részt. Németországtól, Anglián át Észtországig illetve az utóbbi években a kínai telephelyen. Reklamációkezelésen keresztül, új technológiák bevezetésén át sok tapasztalatot szerezhettem, új ismeretekkel gazdagodtam.
  Az egyre több műszaki feladattal felruházott soproni telephely, mindig több kihívást jelentett számomra is. A folyamatmérnöki feladatok mellett megjelentek olyan automatizálási  feladtatok, amelyekben napi szinten találkozhatok a legkomolyabb és legújabb high tech eszközökkel, alkalmazásokkal.
  Jelenleg a projektirányítási rendszer csapatában próbáljuk a cég jövőjét meghatározó projekteket a lehető leghatékonyabb módon bevezetni.  
  Elmondható, hogy az eddig eltöltött éveim alatt sikerült  a termék legyártásától eljutnom a termékek fejlesztéséig.

  - Fontos számomra hogy a munkámban legyenek mindig új kihívások és kreatív feladatok. A főiskola befejezésével nem értek véget a tanulmányaim, hiszen folyamatosan képzem magam különböző tréningeken, oktatásokon, amiben a cég is támogat.
  Fontos továbbá, hogy olyan helyen töltsek el naponta  nyolc-tíz órát, ahol tevékenységemmel értéket teremthetek, és ez a munkaadómnak és nekem is hasznomra váljon. Ennek egy nagyon fontos kritériuma, a jó csapat, kollégák, a kollektíva. Bár kategóriáját tekintve az IMS CS Kft. 
  nagyvállalatnak minősül, de még pont akkora, hogy minden dolgozó ismeri egymást és nem megy el senki egymás mellett köszönés nélkül.
  A jó kollegiális kapcsolatok mellett számtalan barátság is született ez idő alatt. Én a feleségemet is a cégnél ismertem meg, aki azóta már a gyönyörű kislányom édesanyja.

  - Úgy gondolom sokat köszönthetek az IMS CS Kft.-nek és jól döntöttem hogy 12 évvel ezelőtt nem adtam be a felmondásomat!